Mit tegyek, h elhiggyék nekem?
Édesanyám kb. 4 éve bénult le,erősen mozgáskorlátozott, bélrendszeri megbetegedései vannak, de emellett szerintem elég súlyos pszichés gondjai is vannak.Lebénulása óta én ápolom ápolási járadék keretében, mert 24 órás segítségre szorul, egyedül szinte semmit nem tud csinálni sajnos.
A fő probléma mostanában az, hogy szinte állandóan úgymond hisztis, dührohamai vannak, amit elér azt dobálja ide-oda, sokszor nem hajlandó sem enni, sem a gyógyszerét bevenni, nem engedi, hogy tisztába tegyem, de egész nap telefonálgat a rokonoknak, hogy én éheztetem, nem adok neki enni, nem foglalkozom vele, nem teszem tisztába, terrorizálom sőt (!) megverem, holott ez mind abszolút nem igaz, de senki nem hisz nekem.Ma is egész nap tombolt, szidalmazott, ezért nem tudtam már másképp fölhívni a figyelmét, hogy hagyja végre abba, hogy fölvagdostam a karomat, sajnos semmit nem értem el vele, azt mondta, h vigyem innen az undorító véres karomat, és hogy csak azért tettem, hogy ne kelljen neki főznöm.Ha megkérdezem, hogy mit szeretne enni, akkor rendszerint azt mondja, hogy SEMMIT, takarodjak, 5 perccel később pedig telefonál, hogy én direkt nem adok neki enni, meg hogy nincs otthon semmi étel, holott ez NEM IGAZ, rendszeresen dobálom ki a hűtőből a dolgokat, mert lejártak.Tegnap is nagyon dühöngött, dobálózott mindennel, erre kihívtam az orvost, aki kijött, de az orvos jelenlétében nyugodt, kedves volt, persze elmondta, hogy én nem foglalkozom vele, nem adok neki enni, sőt közvetlenül előtte is egyszerűen NEM ENGEDTE, hogy tisztába tegyem, mondván "hadd lássa az orvos, hogy milyen ápoló vagy"....persze mire az orvos kijött minden borzalmasan nézett ki, amit úgy adott elő, h azért, mert én egyszerűen nem foglalkozom vele, így aztán az orvos is közölte, hogy az a baj, hogy én egyszerűen lusta, meg béna vagyok.Az orvosnak megígérte, hogy fog vacsorázni, de miután az kilépett, már megint csak ordibált, meg mondta, h nem eszik semmit, takarodjak.Egyszer már fordultam ezzel a körz. orvoshoz, aki azt javasolta, hogy ha nem is akar, de be kellene vinni a pszichiátriára, ami meg is történt, de ott megint teljesen normálisan viselkedett, engem hibáztatott stb. ....úgy hogy a végén megint én voltam a k*cs*g, aki beviteti a saját anyját a pszichiátriára, mert lusta, és meg akar szabadulni tőle :/ SENKI sem tudja, hogy mi folyik itthon, egész nap csak szidalmaz, ordít a végsőkig, van amikor reggeltől estig,de akárhogy kérek segítséget, mindig úgy jön ki a végén, hogy csak meg akarok szabadulni tőle, meg én vagyok a szemét.Szerintem ez így nem mehet tovább, ez sem neki nem jó így, mert így soha sem javulhat az állapota semmilyen tekintetben, nekem pedig már elegem van ebből.Nagyon szeretnék önálló életet élni, dolgozni menni, és normálisan élni.Pszichológushoz kellene mennie, de egyszerűen nem hajlandó, már évek óta elmenni oda. Szerintem kellene neki pszichés segítség, de nem tudom, hogy mit tegyek, senki nem hisz nekem.Mit tegyek?
semikepp se baratot hivj, mert arra tudjak azt mondani, hogy reszrehajlo, siman megcafoljak, hogy te kerted, miattad hazudik.
a legjobb szerintem is a kamera, a felvetelt meg nezesd meg egy masik dokival is, ha meg az alapjan se hisz neked.
anyukad helyzete nagyon rossz, neki sem lehet konnyu igy az elet. ulj le, beszeld meg vele nyugotan, higgadtan. ha ezutan sem valtozik, akkor majd idovel a kameras megoldas.
de elotte mindekepp probald meg vele tisztazni, hisz azt, hogy figyelteted egy kameranak arulasnak veheti es csak megrosszabb lesz. akarmennyire is a kepi bizonyitekot talalom a leghatasosabb modszernek, legalabb annyira aljas is...
sok sikert es kitartast!
Uhh végigolvastam amit irtál és már előre sajnállak az elkövetkező évekre nézve is!
Sajnállak, ugy látom anyukád amiért beteg és tehetelen a saját gyereke életét is tönkre akarja tenni, ha neki nem jó, hát a gyerekének se legyen jó.
Arról nem is beszélve, hogy gonosz kisgyerekek csinálnak ilyen hazudgálásokat mint ő, szerintem igy akar a középpontba lenni, és ezzel is azt akarja elérni hogy mindenki őt sajnálja!
Nézd igaz, hogy a gyereke vagy és kell segitened, de nem áldozhatod rá az életedet, nekem a nagynéném feláldozta az anyjért az életét férjhez se ment őt ápolta gyereke se lett, és depressziós lett mert rájött 40 évesen hogy az anyja meghalt, nem volt semmi másra ideje és család nélkül maradt!
Nem teheted meg hogy őt ápold életed végéig hisz szemtelenül fiatal vagy, arról nem is beszélve hogy az idegrendszered is ráfog menni!
Bekell tenned őt korházba, vagy otthonba ha nagyon magatehetetlen és megteheted azt hogy látogatod őt rendszeresen de TE NEM VAGY ÁPOLÓ, ez az ott dolgozóknak a dolga akik külön erre szakosodtak!
Anyukdnak tényleg elkellene mennie a pszichiátriára, felvenni diktafonra ahogy viselkedik, lejátszani az orvosoknak, valamint mindent elmesélni ahogy leirtad ide a dolgokat részletesen, ugy látom gyógyszerre is szükésége van!
Még1szer utoljára! Ne hagyd magad a végtelenségig! Egy szülö nem teheti tönkre a saját gyermeke életét!
A hangfelvétel tényleg jo ötlet!
Figyelj oda hogy az a mondatod hogy "anyu készitettem kaját, eszel?" vagy bármi más rajta legyen a felvételen hogy igen is bebizonyizsd hogy te segitesz.
Utána vedd fel azt is mikor azt vágja a fejedhez hogy éhezteted.
Na ez a két hangfelvétel ugyebár elvan mentve a telefonodon, az elmentés ideje meg ott van feltüntetve.
Az a legjobb hogyha a 2 felvétel időben közel van egymáshoz, hogy lássák a kaja kinálás és a "éheztetsz" felvétel között nem sok idő telt el azaz NEM ÉHEZTETED!!!
Ugyanezeket megcsinálhatod bármelyik beszolását.
Csak vigyázz lene bukj!
Vigyázz mert némelyik telefonon olyan a hangfelvétel hogy csipog egyet mikor elinditod a hangfelvételt és mikor lekapcsolod!
Sok sikert!!! Szurkolok neked!
Szerintem is kórház vagy szoc. otthon vagy házi ápoló a megoldás.
Mert tényleg rá megy az idegrendszered és a fiatalságod.
Van-e testvéred? Vagy olyan közeli rokon, aki huzamosabb ideig nálatok lehet?
Ha nincs ilyen, akkor sajnos nem marad más, csak a videó!
Ez a legtöbb hasonló betegséggel küszködő beteg embernél előfordul, és elég nehéz nekik azt elfogadni, hogy talán életük végéig másra lesznek szorulva.
Talán a betegsége elejétől pszichológus segítségét kellett volna kérni! Persze így utólag könnyű okosnak lenni!
Azzal, hogy magadban kárt teszel, csak nehezíted a helyzetedet! A végén téged fognak diliházba dugni! Amin az elmondottak alapján nem is csodálkoznék!
Ha tényleg nincs más lehetőség, akkor marad a videó!
Tudom, őszintén szólva azóta már én sem vagyok 100as, olyankor a tehetetlenségtől össze-vissza ütöm-verem saját magam, tudom hogy ez nem normális, de ez van. Alvási problémáim is vannak, és nem látom semminek értelmét, mert 25 évesen az a legnagyobb szórakozásom, h elmegyek a boltba, ha meg esetleg túl sokáig vagyok, mert hosszú a sor stb. akkor abból megint cirkusz van.Amikor kórházban van, akkor furcsa módon hirtelen minden visszaáll a régi kerékvágásba, de egyébként érzem, h kezdek valamennyire becsavarodni. Azt hiszem tényleg nincs más hátra, mint hogy rögzítsem a dolgokat....neki is jobb ha segítséget kap.
Köszönöm mindenkinek a sok segítő, és kedves hozzászólást!! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!