Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen jogon bánnak így velem...

Milyen jogon bánnak így velem az ismerősök?

Figyelt kérdés

Egy nagyobb faluban élek, lassan elköltözök a páromhoz egy másik településre. Sose voltam bulizós típus, nem is pasiztam, eléggé viszafogott életet éltem. Most vagyok 27 éves. Apám barátai, ismerősei folyton beszólnak, belém kötnek. Pl hogy mit képzelek magamról, apám tart el... nem igaz, nem tudom honnan veszik ezt. Vagy; most nemrég tettem le a jogsit saját pénzből, erre egyik haverja: ideje volt már, mit képzelek, majd apám vesz kocsit azok után hogy kitejelte a pénzt nekem arra. Múltkor azt is megkaptam milyen jó dolgom van apám miatt. Apám jól keres de semmit nem vesz nekem, még egy csokor virágot a névnapomra is a barátnője adott.

Volt aki azt terjesztette elkényeztetett hü.lye apuci kicsi lánya vagyok. Erre ennek az alaknak az egyik női ismerőse elkezdte terjeszteni ugyanezt. Kissé átformálva az egészet. Addig fajult el ez a dolog hogy elmentem az apjához kicsit elbeszélgetni, ha ezt folytatja feljelentem rágalmazásért( előtte írtam a lányának, de meg se nézte, próbáltam megkeresni hogy megbeszéljük, érdekes módon egyik ismerőse se tudta hol lakik) . Erre ennyit mondott az apja: nem az ő dolga mit terjeszt a lánya.

Apámnak szóltam erről és az ismerőseiről miket szólnak be, miket terjesztenek rólam, nem értem miért, nem adtam rá okot. Ő erre vállat vonva azt mondta biztos van okuk.

Nem tudok enni, már ki se mozdulok, max munkába, boltba. Ki vannak az idegeim.

2017. aug. 4. 14:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%

Tojd már le nagy ívben, ki mit mond vagy gondol rólad!

27 évesen éppen ideje eljutni odáig, hogy ne érdekeljen mások véleménye. Főleg, ha nincs is igazuk.

Szánalmas kis emberek foglalkoznak ennyire a másikkal. Vagy irigyek.

Azt modják, apuci eltart, vagy jogsit vesz? Mosolyogj a szemükbe, és mond, hogy igen, ugye milyen jó nekem, hogy így szeret az apám?

Azt mondják, kocsit vesz? Mondd vissza, hogy miért ne, ha megteheti, de majd eldönti.

Ilyenek...

2017. aug. 4. 16:01
 12/16 anonim ***** válasza:
44%

Ha kertben hangyák, akik több ezren vannak, ugyanezeket beszélik rólad, érdekelne?

Nos hasonló értelmi szintekkel rendelkező egyének valótlan veménye miért befolyásol téged?

Amikor beszólnak, megmondod, nincs így, vagy ignorálod illetőt.

Sok erőt neked tanulásodhoz.

2017. aug. 4. 16:27
 13/16 anonim ***** válasza:
85%

27 évesen vedd már be a leszarom tablettát! Úgy is elköltözöl, a falusi pletyka ellen meg nem tudsz mit csinálni.

Élj úgy, hogy az apád és a falud pletykafészkei irigykedjenek rád!

2017. aug. 4. 17:05
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

"erre vállat vonva azt mondta biztos van okuk. "

Nem a barátnője terjeszti rólad?

Nagyon úgy néz ki, mivel egyedül az ő érdeke lehet.

2017. aug. 4. 17:58
 15/16 anonim ***** válasza:

Rosszul teszed, hogy foglalkozol velük.

A pletykát meg sem szabad hallani.

Akik pletykák alapján ítélnek meg téged, azokhoz nincs közöd, zárd ki őket az életedből.

Aki valóban ismer, aki igaz barátod, aki normálisan gondolkodik, az nem hiszi el rólad.

Aztán adnék még egy tanácsot.

Ezek a primitív emberek nem csak téged pletykálnak ki, hanem azt is, akinek rólad pletykáltak, már akkor, amikor kilép az ajtón. Egymást is kibeszélik.

Te gyötrődsz, azt hiszed, hogy mindenki csak veled foglalkozik, csak téged szid.

Se ellenérvekkel, se levéllel nem tudod őket meggyőzni az ellenkezőjéről, mert őket ez élteti, ez a mindennapjaiknak a sava-borsa, hogy kibeszélik az egész falut, községet, rokonokat, ismerősöket, mindenkit, és szaftos történeteket, pletykákat kreálnak.

A fenét!

Ránts egyet a válladon, aludj ettől nyugodtan.

Viszont gyanakodj apád barátnőjére.

A virág ajándék nem jelent semmit. Lehet, hogy ő táplálja ezeket a történeteket, lehet, hogy ő az ötletadó. Elég ám egy elejtett mondat, és a pletyka szárnyra kap és nő, nő, mint a hólabda.

2017. aug. 4. 18:08
 16/16 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy kivel élsz és mennyit keresel. Ezeket a dumákat nem ok nélkül mondják. Én elhiszem hogy te álltad a jogsit, viszont az is biztos hogy ezeknek az embereknek valaki dumál és szinte biztos hogy apád vagy a nője állítja a hazugságokat. Hiszen minden pletykának van valami alapja. A te esetedben apád hazugságai. Érdekes mert a férjem családjában is volt ilyen hogy a kedves mama vette a férjemnek a kocsit. Közben ketten vettük. Ott a nagymama dumált össze vissza.
2017. aug. 4. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!