ANYUKÁK! Ti hogyan reagálnátok erre?
A nagynénémnél vagyok egy hétig,akinek van egy 6 éves kisfia.Ma Anita (így hívják a nagynéném,csak nem akarom mindig kiírni),amíg elment a boltba,mi elkezdtünk valami mesét nézni,amit unokaöcsém nagyon szeret.A férje (Laci) láthatólag nagyon unta,így elment vett ki magának meg nekem is sört (nekem persze alkoholmenteset,magának meg 0,5%-osat),erre a kisfiúnak megtetszett,hogy mindenki issza,úgyhogy megkérte az apukáját,hogy hagy igyon egy kicsit az övéből(az enyémből nem akart,mivel én csak simát iszok).Laci hozott neki ilyen 0,1 dl-es poharat,amit egy kicsit a fele alattig töltött meg.A kisfiú megitta,ízlett neki,kért még de persze már nem kapott.Meg az apja mondta is neki,hogy ebből nem lesz rendszer,csak most az egyszer,mivel holnapután lesz a kicsi szülinapja meg minden.Amint hazajött Anita,egyből újságolta neki,hogy ő bizony ivott sört,meg olyan mint az apja,szóval tökre örült.Anita meg elkezdett ordibálni,hogy mégis hogy képzeltük ezt,hogy sört adunk egy gyereknek ránk még ezt sem lehet bízni,meg minden...
Nos,nekem nagyon rosszul esett,hogy ilyeneket mondott,de azért kikérném itt anyukák véleményét is,mert nem tudom,ti ezt hogy élitek/élnétek meg.Mindig jó volt a viszonyom Anitával,nem szeretném ha egy ilyen miatt menne tönkre,hogy esetleg nem értettem meg a helyzet súlyosságát...13/l
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Én is leorditanám fejét a férjemnek ha ezt csinálta volna gyerekel,6 évesnek is hogy gyerek alkoholt nem iszik
Tiédet nem ,bár téged max mérgéböl vett bele.
1 . gyereknek semmiféle alkoholos italt nem adunk. Még akkor sem, ha itt egy rakás júzer már ivott gyerekként.
2. Ha két gyerekre vigyáz egy felnőtt, annak sem szabadna semmiféle alkoholt inni.
Anyának igaza volt, de abban nem, hogy téged is lecseszett.
Ugyanez a kérdés volt pár napja a gyerekvállalás rovatban.
Gyereket (te is az vagy) nem itatunk. Egy nyalásnyival sem.
Főleg nem ízesítettel, amiből csak azt szűri le, hogy milyen jó az alkohol. Finom, édes, mint az üdítű. Ettől teljesen ártalmatlannak hiszi.
Még az is jobb lett volna, ha valódi (gyereknek keserű) sörből ad egy kortyot, mert azt nem találná finomnak és rögtön rövidre is lehetne zárni a témát.
Néha nekem is adptt papa a házi borábol, de szigoruan egyegy kortyot. Semmi bajom nem lett, és apáék sem hisztériáztak ezen.
Unokatesom meg egyik alkalommal megitta az összes pohár alján maradt sört, mikor "sütikért ment". Ez van, bár ö el is aludt töle.
Anita cseppet idegbeteg ;)
Amit ti ìzesített sörnek neveztek azt radlernek hívják. Kb annyi köze van a sörhöz ,mint a kölyökpezsgőnek az igazi pezsgőhöz. 0,5%-os alkoholtartalmú italra az van ráírva,hogy max 0,5% alkoholtartalom. Igaz ettől nem lesz baja a gyereknek. Megértem az anyuka kiakadását abban az egy deci radlerben 0,005 deci alkohol van. Egy szem konykosmegyben jóval több van. Fontos megjegyeznem,hogy az alkoholtartalom maximum 0,5%.
Egy felbontot szörpösüvegben ebben a nagy melegben több alkohol keletkezik ebben a nagy melegben az erjedés miatt.
Javaslom az apukànak,hogy vegyen olyan alkoholmentes radlert ami 0,0% alkoholtartalmú és abból itassa a gyerekét. (Pl soproni meggyes radler)
-Nah, itt van, kóstolj bele. Milyen?
-Borzasztóan keserű!
-Látod? Anyád meg azt hiszi szórakozásból iszom!
köszönöm a válaszokat!látom megoszlanak a vélemények,nekem kb. annyi jött le,hogy nem csináltunk rosszat,de jót se,máskor ne csináljuk!
beszélek a nagynénémmel,remélem lenyugodott már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!