Nem kellene szülnöm egyik barátnőm szerint a következő okok miatt, volt már valaki ilyen helyzetben, mit gondoltok erről?
35 éves epilepsziás nő vagyok, aki rohammentesen él lassan 2 éve. Barátom bátyjának egyik gyereke autista, a másik is kisebb fogyatékossággal bír. A mi családunkban van két pánikbeteg is depresszióval párosulva. Egyik barátnőm szerint felelőtlenség lenne eleve 37-38 évesen szülni (akkora tervezzük), mert valószínűleg beteg gyerekeink lennének ha az én és az ő családjában is ennyi a beteg ember. Ezzel őszintén megbántott ha nem is szándékosan, csak ahogy ő mondta félt engem. Az ő gyereke hiperaktív és rengeteget kínlódik vele. Nade, a mai orvostudomány azért sok mindnet ki tud már küszöbölni,azaz gyógyszerekkel is teljes életet élhet például egy epilepsziás mint én. Ha mindenki úgy gondolkodna ahogy ő,akkor fele ennyien sem élnénk a bolygón. Ha feltérképeztetné mindenki a saját DNS szekvenciáit (egészséges gyereket szült nők is), a mutációkat, a betegségekre való hajlamokat akkor rengetegen találnának "hibákat" a sejtjeikben.
Mi a véleményetek? Én lennék felelőtlen?
Hasonló helyzetben vagyok, két gyermekem van 13 és 2 évesek, makkegészségesek! 27 és 38 évesen szültem az epilepsziagyógyszerek jó beállítása mellett, a nagyot 14 hónapig, a kicsit két évig szoptattam. Ha ennyi idős vagy,és tényleg szülni akarsz, készülj rá. Először látogass el a neurológiára, konzultálj az orvosoddal. Valószínűleg átállít egy olyan gyógyszerre, ami nem magzatkárosító, terhesség és szoptatás alatt is nyugodtan szedhető-még a terhességed előtt. Utána keress egy jó nődokit, akiben megbízol, beszéld át vele a problémádat, utána lehet dolgozni a babaprojekten :-) Ha összejön, automatikusan veszélyeztetett terhesállományban leszel. A terhesség alatt végig extra dózisú folsavat és k-vitamint kapsz a magzatkárosító hatás csökkentésére. A terhesség alatt folyamatos lesz a neurológiai kontroll, a 36. héten szakvéleményt kapsz a szülés levezetésére (császár v. hüvelyi). Szoptatásnak nincs akadálya. Igazából arra ügyelj, hogy mindig legyen melletted valaki, nehogy pl. szülés után a sok éjszakázástól, kimerültségtől rosszul légy!
Egyébként hány olyan nő van, akinek súlyos vérnyomásproblémája, toxémiagyanúja van, trombózisra hajlamos, bagós stb, és pont terhes? Ott legalább ugyanilyen nagy a kockázat a szövődményekre. Szülés közben is felléphetnek károsító szövődmények... És mégis egészséges babákat szültek?
Szerintem ha tényleg babát szerretnétek, ne a barátnődre hallgass, hanem a szívedre :-) a legszigorúbban betartva az orvosi előírásokat, és vigyázz magadra is.
Szia kérdező!
Most bukkantam rá a kérdésedre
Miújság veled azóta ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!