Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem kellene szülnöm egyik...

Nem kellene szülnöm egyik barátnőm szerint a következő okok miatt, volt már valaki ilyen helyzetben, mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

35 éves epilepsziás nő vagyok, aki rohammentesen él lassan 2 éve. Barátom bátyjának egyik gyereke autista, a másik is kisebb fogyatékossággal bír. A mi családunkban van két pánikbeteg is depresszióval párosulva. Egyik barátnőm szerint felelőtlenség lenne eleve 37-38 évesen szülni (akkora tervezzük), mert valószínűleg beteg gyerekeink lennének ha az én és az ő családjában is ennyi a beteg ember. Ezzel őszintén megbántott ha nem is szándékosan, csak ahogy ő mondta félt engem. Az ő gyereke hiperaktív és rengeteget kínlódik vele. Nade, a mai orvostudomány azért sok mindnet ki tud már küszöbölni,azaz gyógyszerekkel is teljes életet élhet például egy epilepsziás mint én. Ha mindenki úgy gondolkodna ahogy ő,akkor fele ennyien sem élnénk a bolygón. Ha feltérképeztetné mindenki a saját DNS szekvenciáit (egészséges gyereket szült nők is), a mutációkat, a betegségekre való hajlamokat akkor rengetegen találnának "hibákat" a sejtjeikben.

Mi a véleményetek? Én lennék felelőtlen?

2017. júl. 24. 18:44
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:
36-osnak: Miből gondolod hogy most jutott eszembe a gyerekvállalás? Miért hiszed azt hogy aki 30 felett szül az kizárólag azért teszi mert nem volt "kedve" előbb.Nem gondolod hogy ennek rengeteg oka van? Egyrészről nem mindenki olyan szerencsés hogy fiatalon megatlálja élete párját, azt a személyt akivel közösen tudna házasságra lépnik,gyereket nevelni. Én nem voltam szerencsés. Szerettem volna gyerket régebben is,de a párom halogatta, aztán befejeztem. Utána kimentem külföldre ugye, ott meg nagyon nehéz volt sok szempontból így kitolódott.
2017. júl. 25. 20:45
 42/48 anonim ***** válasza:
42%

Hasonló helyzetben vagyok, két gyermekem van 13 és 2 évesek, makkegészségesek! 27 és 38 évesen szültem az epilepsziagyógyszerek jó beállítása mellett, a nagyot 14 hónapig, a kicsit két évig szoptattam. Ha ennyi idős vagy,és tényleg szülni akarsz, készülj rá. Először látogass el a neurológiára, konzultálj az orvosoddal. Valószínűleg átállít egy olyan gyógyszerre, ami nem magzatkárosító, terhesség és szoptatás alatt is nyugodtan szedhető-még a terhességed előtt. Utána keress egy jó nődokit, akiben megbízol, beszéld át vele a problémádat, utána lehet dolgozni a babaprojekten :-) Ha összejön, automatikusan veszélyeztetett terhesállományban leszel. A terhesség alatt végig extra dózisú folsavat és k-vitamint kapsz a magzatkárosító hatás csökkentésére. A terhesség alatt folyamatos lesz a neurológiai kontroll, a 36. héten szakvéleményt kapsz a szülés levezetésére (császár v. hüvelyi). Szoptatásnak nincs akadálya. Igazából arra ügyelj, hogy mindig legyen melletted valaki, nehogy pl. szülés után a sok éjszakázástól, kimerültségtől rosszul légy!

Egyébként hány olyan nő van, akinek súlyos vérnyomásproblémája, toxémiagyanúja van, trombózisra hajlamos, bagós stb, és pont terhes? Ott legalább ugyanilyen nagy a kockázat a szövődményekre. Szülés közben is felléphetnek károsító szövődmények... És mégis egészséges babákat szültek?

Szerintem ha tényleg babát szerretnétek, ne a barátnődre hallgass, hanem a szívedre :-) a legszigorúbban betartva az orvosi előírásokat, és vigyázz magadra is.

2017. júl. 26. 18:46
 43/48 anonim ***** válasza:
96%
41! Csak kérddeztem vmit normálisan. Az amiket hozzá tettél a te fantáziád. Olvasd vissza amit kérdeztem. Bele se írtam azokat. Eszem megáll... olyannal támadsz amire nem gondoltam és nem írtam.
2017. júl. 26. 19:13
 44/48 anonim ***** válasza:
29%
Azt ,hogy a barátnőd ne fesse az ördögöta falra. Lehet, hogy full egészséges gyerekeitek lesznek.
2017. júl. 26. 19:15
 45/48 anonim ***** válasza:
65%
Ma Magyarországon az életkor miatti veszélyeztetett terhessé nyilvánítás az ultrahangos és genetikai diagnosztika pontosabbá, korszerűbbé válása miatt a nőgyógyászati protokoll szerint 37 év. 40 felett nőnek meg jobban a kockázatok.
2017. júl. 26. 21:03
 46/48 A kérdező kommentje:
42-es: Köszönöm, hogy ezeket leírtad, sokat segített és bátorító is úgy hogy őszinte. Nagyjából tényleg tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, a neurológusom is mondta hogy még szoptathatok is. Én körülöttem rengeteg anyát, kismamát látok például dohányozni, meg annyi problémájuk van mindig, hogy ilyen erővel akkor nagyon sokan nem szülhetnének.
2017. júl. 27. 08:48
 47/48 anonim ***** válasza:
55%
Úgy látom hogy itt divat lepontozni a másikat😆😂 #Köszönömsokokos❤😂
2017. júl. 29. 23:54
 48/48 anonim ***** válasza:

Szia kérdező!

Most bukkantam rá a kérdésedre

Miújság veled azóta ?

2018. jún. 21. 00:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!