Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem kellene szülnöm egyik...

Nem kellene szülnöm egyik barátnőm szerint a következő okok miatt, volt már valaki ilyen helyzetben, mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

35 éves epilepsziás nő vagyok, aki rohammentesen él lassan 2 éve. Barátom bátyjának egyik gyereke autista, a másik is kisebb fogyatékossággal bír. A mi családunkban van két pánikbeteg is depresszióval párosulva. Egyik barátnőm szerint felelőtlenség lenne eleve 37-38 évesen szülni (akkora tervezzük), mert valószínűleg beteg gyerekeink lennének ha az én és az ő családjában is ennyi a beteg ember. Ezzel őszintén megbántott ha nem is szándékosan, csak ahogy ő mondta félt engem. Az ő gyereke hiperaktív és rengeteget kínlódik vele. Nade, a mai orvostudomány azért sok mindnet ki tud már küszöbölni,azaz gyógyszerekkel is teljes életet élhet például egy epilepsziás mint én. Ha mindenki úgy gondolkodna ahogy ő,akkor fele ennyien sem élnénk a bolygón. Ha feltérképeztetné mindenki a saját DNS szekvenciáit (egészséges gyereket szült nők is), a mutációkat, a betegségekre való hajlamokat akkor rengetegen találnának "hibákat" a sejtjeikben.

Mi a véleményetek? Én lennék felelőtlen?

2017. júl. 24. 18:44
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
90%
Erre a kérdésedre csak szakképzett orvosok tudnának neked értékelhető választ adni, akik ismerik a kórtörténetedet. Ők pontosabban meg tudják mondani, mennyi az esélye, hogy beteg lesz a gyereked. Csak akkor lennél felelőtlen, ha mindenféle szakvélemény nélkül vállalnál gyereket.
2017. júl. 24. 23:02
 32/48 A kérdező kommentje:
29-es: Nem mondtam hogy ott tanultam a neurológiát, azt itthon tanultam és tanulom. Oda dolgozni mentem ki, illetve munka mellett még tanultam bioszt és kémiát fősulin,de egy héten csak két délután, csak pár kreditet szereztem. Ott rugalmasabb a felsőoktatás így tudtam így járni iskolába. Nem tartott el senki, nem tudom miből gondolod. Ha úgy lett volna akkor teljes nappali tagozatra jártam volna oda.
2017. júl. 24. 23:04
 33/48 anonim ***** válasza:
100%
9-es vagyok.Szerintem rossz helyen kérsz véleményt.Nagy eséllyel nincs köztünk genetikus,a másik pedig az hogy senki véleményét nem veheted szentírásnak,akkor sem ha valaki a saját példáját írja.Mindenben van kivétel.Többen meg csak megbántanak.Én is csak laikusként próbálok valami segítőt írni.Szerintem még azelőtt menjetek genetikushoz hogy teherbe esnél.Talán máris kérhetnél időpontot,ki tudja,lehet hogy azt fogja tanácsolni hogy ne várjátok meg míg 37-38 leszel,jobb lenne most.Szerintem sem nagy baj ha valakinek gyógyszert kell szednie,de persze vannak olyan betegségek is,melyekkel együtt élni -ahogy mondani szokták- nem élet.De ilyen mélységeket megvitatni és igazságokat szolgáltatni,mi itt a gyakorin nem vagyunk hivatottak,szerintem.
2017. júl. 24. 23:18
 34/48 Krisszeki82 válasza:
12%
Röviden: Vállald be a kisbabát. Ne félj semmitől. Menj egy egy nőgyógyászhoz,hogy mi a véleménye. Utána meg egy pszichológushoz is.Meglátod,megfognak nyugtatni. A sok barommal meg ne foglalkozz!
2017. júl. 25. 01:00
 35/48 anonim ***** válasza:
100%

Az epilepszia esetében nagyon nem mindegy, hogy veled született vagy szerzett. Édesanyám epilepsziás, neki szerzett betegsége van. Mellette van még néhány egyéb gondja is (pl. gerinc, pajzsmirigy stb.).

Két gyereket szült és nevelt fel, jövőre lesz 70 éves. Én 50, a húgom 40 múlt. Mindketten egészségesek vagyunk, nekem is van már 3 gyerekem, semmi nyoma, hogy akár a hajlam öröklődött volna.

Tény, hogy engem anyám nem közel 40 évesen szült, hanem még 19 sem volt, húgomat 28 évesen szülte. A másik ágon nem volt ismert betegség. Nálatok ebben is más a helyzet.

Mindenképpen komolyabb genetikai vizsgálatra lenne szükség a ti esetetekben, a többféle érintettség miatt.

Gyógyszert a terhesség alatt anyám nem szedhetett, viszont teljesen tünetmentes volt végig.

2017. júl. 25. 08:09
 36/48 anonim ***** válasza:
40%
Miért 35 évesen jutott eszedbe a gyerekvállalás? Csak kíváncsiságból kérdezem. Eddig nem szerettél volna?
2017. júl. 25. 08:28
 37/48 anonim ***** válasza:
79%
Én nem szülnék ha ennyire rizikós. Azzal a gyerek és a saját életeteket is elszúrod egy életre. Ha ennyire vágytok egy gyerkőcre, miért nem fogadtok örökbe? :)
2017. júl. 25. 09:15
 38/48 anonim ***** válasza:
16%
Utolsó.. Gondolom azért mert saját gyereket szeretne :)
2017. júl. 25. 14:26
 39/48 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem vállalj ha ezt akarod, mert ha csak a féltség miatt nem teszed megbánod később.
2017. júl. 25. 17:56
 40/48 A kérdező kommentje:
33-assal tökéletesen egyetértek. Nyilván genetikus,meg ami belefér a keretbe meg fog történni. Igazából a pénztárca vastagsága is gátat szab itt.
2017. júl. 25. 20:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!