Nem kellene szülnöm egyik barátnőm szerint a következő okok miatt, volt már valaki ilyen helyzetben, mit gondoltok erről?
35 éves epilepsziás nő vagyok, aki rohammentesen él lassan 2 éve. Barátom bátyjának egyik gyereke autista, a másik is kisebb fogyatékossággal bír. A mi családunkban van két pánikbeteg is depresszióval párosulva. Egyik barátnőm szerint felelőtlenség lenne eleve 37-38 évesen szülni (akkora tervezzük), mert valószínűleg beteg gyerekeink lennének ha az én és az ő családjában is ennyi a beteg ember. Ezzel őszintén megbántott ha nem is szándékosan, csak ahogy ő mondta félt engem. Az ő gyereke hiperaktív és rengeteget kínlódik vele. Nade, a mai orvostudomány azért sok mindnet ki tud már küszöbölni,azaz gyógyszerekkel is teljes életet élhet például egy epilepsziás mint én. Ha mindenki úgy gondolkodna ahogy ő,akkor fele ennyien sem élnénk a bolygón. Ha feltérképeztetné mindenki a saját DNS szekvenciáit (egészséges gyereket szült nők is), a mutációkat, a betegségekre való hajlamokat akkor rengetegen találnának "hibákat" a sejtjeikben.
Mi a véleményetek? Én lennék felelőtlen?
Az epilepszia esetében nagyon nem mindegy, hogy veled született vagy szerzett. Édesanyám epilepsziás, neki szerzett betegsége van. Mellette van még néhány egyéb gondja is (pl. gerinc, pajzsmirigy stb.).
Két gyereket szült és nevelt fel, jövőre lesz 70 éves. Én 50, a húgom 40 múlt. Mindketten egészségesek vagyunk, nekem is van már 3 gyerekem, semmi nyoma, hogy akár a hajlam öröklődött volna.
Tény, hogy engem anyám nem közel 40 évesen szült, hanem még 19 sem volt, húgomat 28 évesen szülte. A másik ágon nem volt ismert betegség. Nálatok ebben is más a helyzet.
Mindenképpen komolyabb genetikai vizsgálatra lenne szükség a ti esetetekben, a többféle érintettség miatt.
Gyógyszert a terhesség alatt anyám nem szedhetett, viszont teljesen tünetmentes volt végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!