Név választási mizéria. Kinek kellene engednie?
Ne a szüleiteknek akarjatok megfelelni, olyan nevet úgysem találtok, ami mindenkinek tetszeni fog. Egyébként is egy kevásbé tetsző nevet is meg lehet szeretni, ha egy általunk kedvelt ember viseli. (pl. a férjem neve nekem régebben nem tetszett, most már szeretem és tetszik)
A Freddie szerintem sem női név. A Frankie viszont aranyos lánynak is :)
Érdekes, ha itthon akar valaki barom nevet adni a gyerekének, mindenki egyből nekiesik.
Külföldre ez miért nem érvényes? Vagy szerintetek az Usában nem élnek cikiző gyerekek, akik majd egy ilyen szerencsétlen névvel halálra fogják csúfolni a kicsit? Lehet, hogy hivatalosan elfogadott, de ettől még sokak szemében röhejes a dolog náluk is. Mint ahogy nálunk is jogod van Brájennek, Dzsenifernek vagy épp Napsugárkának nevezni a gyerekedet, de ettől még szegényt körberöhöghetik.
Egész életemben szívok, mert külföldi nevet kaptam, és mindenki azt hiszi, hogy egy lenézett országból jövök, mindenki által lenézett származásom van. Állandóan magyarázkodnom kell, hogy nem. Mindezt miért? Hogy különleges neve legyen a gyereknek.
Szegény gyerek meg egy életen át bizonygathatja, hogy lány. Hát gratulálok, sikerült már a gyerek megszületése előtt garantálni az identitáskrízist.
Erről az idióta unisex névről még nem hallottam. Vagyis van, hogy hogy fiút és lányt is Sam-nek hívnak stb. Cipőben, órában elmegy.
Nehogymár egy fiatal lányt Freddie-nek vagy Frankie-nek hívnak. Én teljesen megértem anyukádat.
Miért nem lehet külön lány és fiú nevet nézni? Sokkal jobb helyzetben vagytok, az amerikai nevek annyira szépek és sok ezer név van. Azért mert nem akarjátok tudni, hogy fiú vagy lány...
A másik, hogy a szülőknek ebbe nincs beleszólásuk, ne ők döntsék el helyettetek!
A névválasztás mindig a szülők joga. Ebbe nem szólhat bele egyik nagyszülő sem. Ha ezen megsértődnek akkor az őket minősíti.
A névválasztással nem másoknak, vagy egy országnak akarjatok megfelelni, hanem a férjeddel együtt válasszatok a vezetéknévhez illő keresztnevet.
A Riley szerintem a legjobb az opciók közül, az sokkal elfogadottabb női verzióban is, sőt, itthon is könnyebben letolod a szülők torkán, amcsi filmekben sűrűn szembejön női névként.
A Frankie meg a Freddie az nekem is meredek, értem a szülők ellenérzését. Az Alex nekem is tetszik opciónak, az nálunk is elfogadott, a Sam az nem jó példa (hiszen az csak becenév, Samantha), de uniszex szempontból az is jó példa.
Mindentől függetlenül, a döntés tiétek kell, hogy legyen, de ezeknél szerintem sokkal-sokkal szebb uniszex nevek is vannak.
Ami még eszembe jutott: és ha uniszex helyett olyat választotok, aminek van férfi-női verziója is? Pl. példádnál maradva Fred/Frank-Fran, utóbbi gyakoribb női név. Vagy Nicholas-Nicole(tte), Gabriel-Gabriella, ilyesmik. Így a becenév ugyanaz, nevén szólíthatod, de mégis lesz férfi-női verzió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!