Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lelte a nőket? Miért van...

Mi lelte a nőket? Miért van mostanában annyi "név-mizéria"?

Figyelt kérdés

Mást se olvasni itt, csak aztm hogy a nőnek milyen ritka, hosszú, szép neve van ,a pasijának meg tucat neve van, unalmas, nem jó, milliomodik. És hogy a gyereknek nem akarja adni a férjéért, mert ő lesz a kismillió Kovács. A feleség sem akarja felvenni, mert ő lesz az isten tudja hányadik Kovácsné.

De könyörgöm. Akkor miért nem szűrnek név alapján a nők? Ha ez ennyire fontos nekik. Hülyeség? Az. De akkor meg minek problémáznak ezen?

Mert a férfi ragaszkodik az ő tucat vezetékvenéhez, lehetőleg a tucat keresztnévvel kombinálva (Kiss jános, Kovács István). De ha ebben nem értenek egyet a párok, akkor mit akarnak az élettől?

Ja minden más klappol, rózsaszín az egész, jól megvagyunk, csak ez a baj. Persze. Én meg Jani vagyok a hegyről (és Kiss). :)

2012. dec. 3. 18:05
 1/10 anonim ***** válasza:
41%

Itt is nyüzsögnek a h.lyébbnél h.lyébb nők. Múltkor beírtam egy kérdéshez (szerintetek szép név a ....itt gondolj valami egyedi,de gagyi névre) hogy minek kell versenyezni, hogy ki tudja a gyerekének minél egyedibb nevet adni, nem ettől lesz a gyerek jobb, sőt majd jól csúfolódni fognak rajta... persze egyből nekem támadtak,lepontoztak.

Ezeket az lelte, hogy unatkoznak. Itt legalábbis csak unatkozó nők vannak,akik egész nap drámáznak,szidják a férfiakat,h.lye nevekről kérnek véleményket, elcs.szett családi ügyekben adnak "segítséget".

2012. dec. 3. 18:15
 2/10 anonim ***** válasza:
95%

hát

nekem is tucat nevem van a páromnak nem de mégsem vettem fel a nevét

maradtam a leánykori nevemen

megszoktam

2012. dec. 3. 18:16
 3/10 anonim ***** válasza:
97%
Nem vettem fel a nevét, a gyerek kötőjeles lesz, de vita se volt rajta.
2012. dec. 3. 18:20
 4/10 anonim ***** válasza:
59%
Akkor a változatosság kedvéért: Én férfi vagyok és mindkét nevem ritka, hosszú vezetéknevem van.
2012. dec. 3. 18:32
 5/10 anonim ***** válasza:
17%

Én azon mosolygok jókat, hogy az egyik a saját vezetéknevét akarja adni mert az valami nagymúltú magyar nemesi családé, akikről majd a töriórán tanulhatnak..

Bele sem gondolnak, hogy ez mekkora teher lehet a gyereknek.

Kb olyan, mintha valakit Hercules-nek vagy Caesar-nak neveznének. A névvel együtt hatalmas elvárások szakadnak a nyakába. Az meg a másik, hogy aki a nemesi névvel akar érvényesülni, nem vihette sokra és több, mint valószínű kisebbségi érzése lehet.

2012. dec. 3. 18:36
 6/10 anonim ***** válasza:
57%
Óh, hát ez egy nagyon fontos kérdés. Házasság előtt meg is mondtam, az életem is odaadom, de a nevem nem. Van neki lánykori neve. Viselje, mint egy keresztet.:))))) Ja, számomra is rejtély, ez a név mizéria. Mintha az ember tulajdonsága, kinézete, belső értéke ettől függne.
2012. dec. 3. 19:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem látom, hogy akkora mizéria lenne. Csak éppúgy tesznek fel kérdéseket, mint bármi másról (a "mikor jegyez már el?" még mindig vezet...) Nekem ritka nevem van, páromé gyakori, gyereké kötőjeles lesz.
2012. dec. 3. 21:37
 8/10 anonim ***** válasza:

nemtom. én se házasodni, se nevet felvenni nem szeretnék. a gyerekünk a párom tucatnevét kapja majd, úgy könnyebb elvegyülni :) utálom, h ritka, nehezen leírható nevem van, és a fb-on sem azzal vagyok fent, mert utálom, ha nyomoznak utánam :)

ennek ellenére megtartom, mert ezzel születtem, ez lesz a fejfámon is. nekem az olyan fura, mikor valaki egyik nap még Kovácsként kel fel, estére meg Kiss lesz. :P

2012. dec. 3. 23:41
 9/10 anonim ***** válasza:
93%
Ha hülyeség, akkor a férfiak miért ragaszkodnak hozzá? Na? Meg lehet a kérdést fordítani... Miért csak az a baj hogy a nő ragaszkodik?
2012. dec. 4. 01:35
 10/10 A kérdező kommentje:

9-es, igazad van. Lehet fordítva is nézni a kérdést: A férfiak miért ragaszkodnak annyira a családnevükhöz.

Válaszom az lenne, hogy a régi hagyomány még benne van a fejekben. Tudod: a nő vegye fel a férje nevét és a gyereknek meg legyen a férfjnek a vezetékneve. Régen nem választottak mást, ma már lehet.

Szóval férfitársaim, mi is legyünk picit engedékenyek és legalább a kötőjeles verziót fogadjuk el.

2012. dec. 4. 08:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!