Mi lelte a nőket? Miért van mostanában annyi "név-mizéria"?
Mást se olvasni itt, csak aztm hogy a nőnek milyen ritka, hosszú, szép neve van ,a pasijának meg tucat neve van, unalmas, nem jó, milliomodik. És hogy a gyereknek nem akarja adni a férjéért, mert ő lesz a kismillió Kovács. A feleség sem akarja felvenni, mert ő lesz az isten tudja hányadik Kovácsné.
De könyörgöm. Akkor miért nem szűrnek név alapján a nők? Ha ez ennyire fontos nekik. Hülyeség? Az. De akkor meg minek problémáznak ezen?
Mert a férfi ragaszkodik az ő tucat vezetékvenéhez, lehetőleg a tucat keresztnévvel kombinálva (Kiss jános, Kovács István). De ha ebben nem értenek egyet a párok, akkor mit akarnak az élettől?
Ja minden más klappol, rózsaszín az egész, jól megvagyunk, csak ez a baj. Persze. Én meg Jani vagyok a hegyről (és Kiss). :)
Itt is nyüzsögnek a h.lyébbnél h.lyébb nők. Múltkor beírtam egy kérdéshez (szerintetek szép név a ....itt gondolj valami egyedi,de gagyi névre) hogy minek kell versenyezni, hogy ki tudja a gyerekének minél egyedibb nevet adni, nem ettől lesz a gyerek jobb, sőt majd jól csúfolódni fognak rajta... persze egyből nekem támadtak,lepontoztak.
Ezeket az lelte, hogy unatkoznak. Itt legalábbis csak unatkozó nők vannak,akik egész nap drámáznak,szidják a férfiakat,h.lye nevekről kérnek véleményket, elcs.szett családi ügyekben adnak "segítséget".
hát
nekem is tucat nevem van a páromnak nem de mégsem vettem fel a nevét
maradtam a leánykori nevemen
megszoktam
Én azon mosolygok jókat, hogy az egyik a saját vezetéknevét akarja adni mert az valami nagymúltú magyar nemesi családé, akikről majd a töriórán tanulhatnak..
Bele sem gondolnak, hogy ez mekkora teher lehet a gyereknek.
Kb olyan, mintha valakit Hercules-nek vagy Caesar-nak neveznének. A névvel együtt hatalmas elvárások szakadnak a nyakába. Az meg a másik, hogy aki a nemesi névvel akar érvényesülni, nem vihette sokra és több, mint valószínű kisebbségi érzése lehet.
nemtom. én se házasodni, se nevet felvenni nem szeretnék. a gyerekünk a párom tucatnevét kapja majd, úgy könnyebb elvegyülni :) utálom, h ritka, nehezen leírható nevem van, és a fb-on sem azzal vagyok fent, mert utálom, ha nyomoznak utánam :)
ennek ellenére megtartom, mert ezzel születtem, ez lesz a fejfámon is. nekem az olyan fura, mikor valaki egyik nap még Kovácsként kel fel, estére meg Kiss lesz. :P
9-es, igazad van. Lehet fordítva is nézni a kérdést: A férfiak miért ragaszkodnak annyira a családnevükhöz.
Válaszom az lenne, hogy a régi hagyomány még benne van a fejekben. Tudod: a nő vegye fel a férje nevét és a gyereknek meg legyen a férfjnek a vezetékneve. Régen nem választottak mást, ma már lehet.
Szóval férfitársaim, mi is legyünk picit engedékenyek és legalább a kötőjeles verziót fogadjuk el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!