Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire osztja meg a családot...

Mennyire osztja meg a családotokat az egészséges/egészségtelen evés?

Figyelt kérdés

Főleg nőktől kérdem (mert statisztika alapján úgy tudom, a nők egészségesebben táplálkoznak), de bárki válaszolhat.

Mennyire lenne váló ok, ha a párod egészségtelenül enne, neked viszont fontos az egészséges táplálkozás?

Szólnál neki egy idő után, ha mondjuk majdnem minden reggel dupla húsos hambit enne kólával, este 10kor meg nekiállna palacsintát sütni?

A gyerekekre ha mondjuk rendszeresen ebéd után alig 1 órával még benyomnának egy zacskó csipszet? Stb, a tipikus rossz szokások...

Zavarna, ha kezdenének elhízni, miközben te próbálsz csinos maradni a párod miatt, sok zöldséget, gyümölcsöt rakni az asztalra a gyerekeknek?

Nekem nincs gyerekem és most párom sincs, csak téma volt ez egy beszélgetésben a minap. Mondtam, hogy nekem párválasztásban nagyon fontos, hogy közös legyen az ízlésünk kaja téren, mert én csak zöldséggel, gabonafélékkel, hüvelyesekkel stb. főzök és fontos lenne, hogy szeresse és ne várjon el tőlem egy csülkös bablevest meg ne is egyen előttem pacalpörköltet. De természetesen nem várnám el, hogy ne egyen többet ilyesmit. Csak az egészségtudatosságot, meg az étkezésben a gesztust, hogy nyisson a egészséges ételek iránt.

Nektek ez mennyire fontos? Vannak ilyen ellentétek, és ha igen, sok konfliktus születik belőle?

2017. júl. 13. 11:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Reális a fölvetésed, kérdező! Igen, ahogy sok minden másban, ebben is jó, ha hasonlók a szokások - vagy átlagon felüli toleranciára van szükségük.

Én pl. húst hússal eszem, ha tehetem. Esténként előfordult, hogy sonkát ettem vöröshagymával, sok kenyérrel és pálinkát ittam hozzá (persze nem melegben). És valószínűleg egy olyan nővel, mint te, a különböző ízlésünk miatt nem is tudnánk szót érteni. Pl. egy vegetáriánus nő nálam eleve esélytelen lett volna.

Nekem nincs semmi bajom azzal, hogy te így étkezel, a lényeg, hogy te is találj hozzád illő párt (ahogyan én megtaláltam).

2017. aug. 16. 21:57
 12/13 anonim ***** válasza:
Én vegetáriánus vagyok. A kapcsolatunk második évében történt valami, ami arra sarkallt, hogy mondjak le a húsevésről. A barátomat- bár fontos nekem az életvitelem- nem kértem rá, hogy kövesse a példámat. Csupán próbáltam mindig változatosan főzni, ösztönözni arra, hogy próbáljon ki különböző dolgokat. Egy idő után ő maga mondta, hogy bármit főzök magamnak, főzzem kettőnknek, mert neki fontos, ami nekem is az. Minket egyáltalán nem osztott meg, de valószínűleg azért, mert mindketten flexibilisek vagyunk.
2017. aug. 22. 08:31
 13/13 anonim ***** válasza:
Ez kb olyan,mintha azt kérdeznéd,elválik-e egy házaspár,mert egyikük diétázik. Én nem eszek kenyeret,tésztát,csak minimális szénhidrátot,de azért a családot nem fogtam diétára. Az én dolgom,hogy összedobok egy salit köretnek,de ha a fiam a téaztát szereti,azért nwm fogom kitagadni:)
2017. aug. 22. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!