Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kimennétek külföldre a párotok...

Kimennétek külföldre a párotok nélkül? Ez megoldás lenne?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nem találok munkát már lassan két éve, kezdek bedilizni ettől az itthon üléstől. Napról napra nézem a hirdetéseket, járkálok a szomszédos városokban, hátha találok valamit. Küldöm az önéletrajzokat mindenhová, eddig semmi. A párom dolgozik, de egy fizetés manapság elég kevés. Kaptam különféle ajánlatokat, pl. egy pasit kellene "kísérgetni", de ezektől tartok. Arra gondoltam, hogy egy fél évre kimennék Ausztriába. Már jobb ötletem nincs. Ma akarom elmondani a páromnak, nem tudom, hogy fog reagálni, ahogy ismerem, nem jól. Az az érzésem kénytelen leszek belevágni, mert máshogy nem megy. Egyszerűen erre szinte semmi nincs, csak különféle, házalós, rátukmálós meló, ezekkel az ismerőseim is megjárták. Arra gondoltam keresek valami ismerőst, akikkel kimennék. Szerintetek, hogy adagoljam be a páromnak? Ti itt hagynátok ennyi időre? Én a lány vagyok.
2010. máj. 21. 13:16
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Gondoltam rá, hogy Pestre mennék, az egyik ismerősöm belefogott. Ott fizess albérletet, kaját, rezsit. Akkor minek vagyok ott? Azért, hogy épp megéljek. Ez van itt is. Feljárni nem tudok, mint írtam, szabolcsi vagyok. Külföldön azért többet keresnék, és sok helyen a szállás biztosított. Így tudnék félretenni.
2010. máj. 21. 14:28
 32/37 anonim ***** válasza:
41%
Nekem két diplomám, két nyelvvizsgám van, és én nem azért tanultam, hogy egy gyárban havi 80ért 4 műszakban gürizzek, kockáztatva az egészségemet. Akkor már inkább Ausztriában takarítok jó pénzért. Számomra a munka nem megalázó, ha megfizetik.
2010. máj. 21. 14:37
 33/37 anonim ***** válasza:

ma 14:37-nek

Ugye te még nem takarítottál?Úgy értem munkahelyen..

Én Angliában takarítottam egy szállodában.Nagyon szar volt.Rengeteget kellett dolgozni,és amit csináltál avval sem voltak elégedettek.Volt egy magyar kolléganőm aki diplomás és velem együtt takarított.Ő csak azért jött ki,hogy meglegyen az angol nyelvvizsgája.A vállamon sírt ,mert hányásokat kellett felmosnia..Kaptunk szállást az igaz,de mivel"kéznél voltunk" Így mindig dolgozni kellett..Volt,hogy egy lengyel lányt aki 39 fokos lázzal feküdt a szobájában,kizavarták,hogy dolgozzon..Ha nem megy,ki van rúgva..Inkább hazament..

A diplomás lány is csak addig maradt amíg meg lett a nyelv vizsgája..Én is hamar ott hagytam a szállodát. sok-sok ilyen történetet tudsz olvasni..Kint azért nem olyan jó pénz amit a takarításért adnak...És ugyanolyan megalázó,ha nem jobban,hiszen csak vendégmunkás vagy...

Én még kint vagyok,és mellékállásában szintén takarítok(igaz nem szállodában) a tapasztalat azt mutatja,hogy bizony már egy takarítási melónál is elvárják a nyelvtudást...

2010. máj. 21. 14:52
 34/37 anonim ***** válasza:
Ez durva! Szállodában még tényleg nem takarítottam, csak magánházaknál, és nem is élek kint, csak kijárok Ausztriába. Nekem így megéri. Persze tudom, hogy nem lehet általánosítani, mert sok olyan példa akad, mint amilyet leírtál.
2010. máj. 21. 14:58
 35/37 A kérdező kommentje:
Mielőtt félreértés lenne, nem azért akarok kimenni, mert nekem büdös a munka, mint mondtam ami tisztességes, bármi jó lenne. Akár takarítás is.
2010. máj. 21. 15:13
 36/37 anonim ***** válasza:

válasz megírásának időpontja: ma 14:06

ez vagyok én

arról azért tudni kell,hogy az illető akiről irtam,megszenvedi azt a 3 heteket amig kinnvan...öreg nyanyát kell gondozni,aki éjjel 2kor is sippal ébreszti mert összesz@rta magát,cseréljen ruhát rajta...

családoknál bébiszitterkedni sokkal jobb,kisgyerekre vigyázol napi 4 órát átlagban,mellette meg bevállalsz takaritást,vasalást más családoknál...

2010. máj. 21. 15:56
 37/37 anonim ***** válasza:

Érdekes volt újra elolvasni ezt a kérdést és a válaszokat, mert majdnem 2 év eltelt azóta, hogy erre válaszoltam.. És most én dettó ugyanebben a helyzetben vagyok, mint amiben te voltál ekkor, mikor a kérdést kiírtad:

Nincs munkám, nincs pénzem. Nem találok sehol se munkát, reménytelen, párom meg agyon dolgozza magát, és nekem lelkiismeret-furdalásom van emiatt, hogy én itthon meresztem a seggemet, de nem tudok mit csinálni,mert kezdő pénzem sincs, hogy akár Bp-re felköltözzek albérletbe és ott keressek munkát.. Páromat nem zavarja, hogy nincs munkám. Mármint nem cseszeget érte, tudja, hogy nehéz a helyzet. De nekem akkor is kellemetlen, egy nullának érzem magam:( 22 évesen egy okj-s szakmám van, de seggtörlésre jó maximum :(

Kérdező: neked hogyan alakult a sorsod? Kimentél végül? Találtál munkát?

2012. márc. 9. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!