Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kimennétek külföldre a párotok...

Kimennétek külföldre a párotok nélkül? Ez megoldás lenne?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nem találok munkát már lassan két éve, kezdek bedilizni ettől az itthon üléstől. Napról napra nézem a hirdetéseket, járkálok a szomszédos városokban, hátha találok valamit. Küldöm az önéletrajzokat mindenhová, eddig semmi. A párom dolgozik, de egy fizetés manapság elég kevés. Kaptam különféle ajánlatokat, pl. egy pasit kellene "kísérgetni", de ezektől tartok. Arra gondoltam, hogy egy fél évre kimennék Ausztriába. Már jobb ötletem nincs. Ma akarom elmondani a páromnak, nem tudom, hogy fog reagálni, ahogy ismerem, nem jól. Az az érzésem kénytelen leszek belevágni, mert máshogy nem megy. Egyszerűen erre szinte semmi nincs, csak különféle, házalós, rátukmálós meló, ezekkel az ismerőseim is megjárták. Arra gondoltam keresek valami ismerőst, akikkel kimennék. Szerintetek, hogy adagoljam be a páromnak? Ti itt hagynátok ennyi időre? Én a lány vagyok.
2010. máj. 21. 13:16
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Ez az, én is kezdek már megkattanni. Néha már olyan goromba vagyok a rokonokkal, párommal, pedig nem akarok, csak fáradt vagyok, meg ideges. Egész nap itt ro.hadok a gép előtt apróhirdetéseket olvasok. pfff, szánalmasnak érzem magam néha. nekem is 2 szakmám van.
2010. máj. 21. 13:50
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Menj ki legalább addig amíg rendeződik az anyagi helyzetetek.Ha biztos alapokon fekszik a kapcsolatotok, akkor ezt ki kell bírnia mindkettőtöknek.Jót fog tenni a Te lelkednek is, hogy nem érzed "kitartottnak" magad.
2010. máj. 21. 13:50
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
uccso vagyok. Megértelek. Mondanám, hogy menj ki a jobb anyagi helyzet reményében, csak némi nyelvtudás kellene(bár lehet, hogy neked van). Ugyan így érzek mint te. Én már annyit sírtam, mert bármerre mentem munka ügyben, sehol sem sikerült. 22 éves vagyok és sokszor úgy érzem semmi értelem az életemnek..
2010. máj. 21. 13:53
 14/37 anonim ***** válasza:
89%
vagyis 13:45-ös már nem uccso :)
2010. máj. 21. 13:55
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én teljesen ugyanebben a cipőben járok. Nem találok munkát, kétségbe vagyok esve. A "majd csak lesz valahogy" típusú vígasztaló szövegektől meg már rosszul vagyok.

Páromnak viszonylag jó munkája van, átlagos fizetése, nulla nyelvtudása, és egyébként sem az az ugrándozós típus, kerek perec közölte velem, hogy ha gondolom menjek, ő marad. Mi gyakorlatilag másfél éve ezen veszekszünk. Én szeretném, ha Ő is velem jönne, mert a távkapcsolat nálunk biztosan nem működne. Szeretjük egymást, de az hogy havonta-kéthavonta találkozzunk, számomra (és számára is) elképzelhetetlen egy kapcsolatban, a távolság eltávolítana minket egymástól. Még mindig itt vagyok, nem mentem el nélküle, viszont nagyon őrlődöm. Nem tudom, mit tegyek. Ha elmegyek, elveszítem. Ha maradok, lehet hogy még jó ideig csak vegetálok :-( Nem írtad, hogy hány éves vagy, és mióta vagytok együtt. Én már 30 vagyok, és 10 éve vagyunk együtt. Stabil, jó a kapcsolatunk, félek őt elveszíteni, ez az ami még mindig itt tart.

Párod akárhogy is fog reagálni, a döntést neked kell meghoznod...és bárhogy döntesz, nincs rá garancia, hogy később nem fogod megbánni.

Bocs, tudom hogy ezzel nem sokat segítettem. Csak azért írtam, hogy lásd, más is van hasonló helyzetben.

2010. máj. 21. 13:58
 16/37 anonim ***** válasza:
100%
13:45-ös vagyok. Nem is gondoltam, hogy ennyi rokonlélek van. Legalább valaki megérti, milyen az mikor feleslegesnek érzed magad és haszontalannak, mert a férjed agyon dolgozza magát te meg csak otthon mereszted a segged... :(
2010. máj. 21. 14:03
 17/37 anonim ***** válasza:
100%

nem mennék nélküle,ahogy ő sem menne,lett volna már lehetőség mindkettőnknek,csak más időpontokban,igy még mindig ittvagyunk,a legszegényebb megyében...

én meg se akarom tudni hogy mennyi időt birnánk ki egymás nélkül...

anyám tesója ausztriában dolgozik,beteget ápol,nagyonjól keres...kinnvan 3 hetet,kap félmillót,otthon van 2 hetet a pasijával,utána megint megy ki...jól keres,de szenved...

nekem ennyit nem ér...

2010. máj. 21. 14:06
 18/37 A kérdező kommentje:
22 éves vagyok. Én szeretném, ha jönne, de semmi nyelvtudása nincs, így nem merem magammal rángatni. Én németből érettségiztem, nem vagyok belőle hülye, átismételném, vennék pár órát a régi tanáromtól és, kész. Ettől is félek, hogy a távkapcs... Én is kivagyok már ettől a "majd lesz valami" sablonos dumától. Én tudom, hogy a páromat nem zavarja, hogy nem találok munkát, de engem nagyon. Elegem van abból, hogy csak ő keres, én meg az ő pénzéből veszek magamnak akármit. Félreértés ne essék, ő ezt soha fel nem háborgatja, egy rossz szava nincs. Én érzem megalázónak. Ráadásul, ha majd gyereket szeretnénk, még se munkaviszonyom, meg már bepunnyadok, hogy itthon ülök.
2010. máj. 21. 14:08
 19/37 A kérdező kommentje:

válasz megírásának időpontja: ma 14:06

Ahogy a rokonod csinálja, simán bevállalnám. -.-. 2 hét itthon? Kapásból. Én is a legszegényebb megyében lakok. Legalábbis szerintem ez az.

2010. máj. 21. 14:09
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

Én is felvetettem a páromnak ezt a témát. Erre a fejemhez vágta, hogy én mennyire nem veszem őt, és az egész kapcsolatunkat komolyan, mert képes lennék csak így elmenni. Csak azt felejtette el, hogy én anno 3 éve azért hagytam ott az életemet, a munkámat, a barátaimat egy másik városban, hogy együtt lehessünk. Lehet, hogy hiba volt. :-S Ja, és még azt is mondta, hogy szerinte én nem is igazán akarok itt dolgozni, mert nekem az a heppem, hogy csak külföldön lehet boldogulni. Jah!

Én tudom, hogy külföldön sincs kolbászból a kerítés, nincs rá biztosíték, hogy összejön. De a lehetősége megvan. Itthon egyszerűen nem sikerül, egy darab sz@rnak érzem magam, aki nem jó semmire. Szabtam egy határidőt: ha ebben az évben nem találok semmit, akkor lépek.

2010. máj. 21. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!