Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kimennétek külföldre a párotok...

Kimennétek külföldre a párotok nélkül? Ez megoldás lenne?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nem találok munkát már lassan két éve, kezdek bedilizni ettől az itthon üléstől. Napról napra nézem a hirdetéseket, járkálok a szomszédos városokban, hátha találok valamit. Küldöm az önéletrajzokat mindenhová, eddig semmi. A párom dolgozik, de egy fizetés manapság elég kevés. Kaptam különféle ajánlatokat, pl. egy pasit kellene "kísérgetni", de ezektől tartok. Arra gondoltam, hogy egy fél évre kimennék Ausztriába. Már jobb ötletem nincs. Ma akarom elmondani a páromnak, nem tudom, hogy fog reagálni, ahogy ismerem, nem jól. Az az érzésem kénytelen leszek belevágni, mert máshogy nem megy. Egyszerűen erre szinte semmi nincs, csak különféle, házalós, rátukmálós meló, ezekkel az ismerőseim is megjárták. Arra gondoltam keresek valami ismerőst, akikkel kimennék. Szerintetek, hogy adagoljam be a páromnak? Ti itt hagynátok ennyi időre? Én a lány vagyok.
2010. máj. 21. 13:16
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
:( Látom nem csak én vagyok ilyen helyzetben. Pedig néha már kezdtem azt érezni, hogy csak én vagyok ilyen szerencsétlen.
2010. máj. 21. 14:13
 22/37 anonim ***** válasza:

Nekem se diplomám,se nyelvtudásom,és egy halott szakmám van. Nem csoda,hogy nem találsz melót ha csak a netről keresed.Sokan a nyakukba veszik a várost,és kopogtatnak..Talán ha te is ha személyesen mennél,és kopognál mindenhová,ha egy kicsit lejjebb adná az ember az igényeit(és bármit elvállal amíg nincs jobb) akkor szerintem lehet melót találni..

Én tudok állást ahol van felvétel...de hát sokan nem akarnak nyomdában ,vagy gyárban dolgozni,mert sok rosszat hallottak róla.Én dolgoztam mindkét helyen...Nem könnyű meló az igaz..Dolgozni kell,ez is igaz..De rendesen kifizetik az embert..Úgy értem,nem keress az ember 100 ezreket,de még mindig jobb a biztos havi 80-90 ezer forint amit kézhez kap,mint a semmi pénz...Gyárban dolgozni csak egy hátrány.Sok emberrel vagyunk összezsúfolódva..Nyomdában jó dolgozni,mert ott mindig van túlóra,és fizetnek rendesen..Volt olyan kolléganőm aki 31 évesen 8 általánossal is el tudott rögtön helyezkedni egy nyomdába...

Persze ha valakinek nagy igényei vannak,és a legutolsó melót sem vállalja el,akkor ne is panaszkodjon..Ausztriával ugyanez a helyzet.Ha nem vállalsz be munkákat akkor ne is fogj neki..Lehet,hogy csak takarítási melót találsz vagy ott is egy gyárban tudsz dolgozni részmunkaidőben...Ha ezek nem jó munkahelyek akkor csak keress tovább a neten az iskoládnak,és gyakorlatodnak megfelelőt..hátha egyszer sikerül...Amikor az ember padlón van,bármi munka megteszi,hiszen tudja,hogy nem végleges csak egy állomás!!!

Sok szerencsét a munka kereséshez!

2010. máj. 21. 14:14
 23/37 anonim ***** válasza:

13:45-ös vagyok. Én már álmodni sem merek gyerekről, saját lakásról és ilyen "luxus" dolgokról. Sajnos nekünk ezek a dolgok annyira elérhetetlenek (legalább is nekem).

Nem akarom sajnáltatni magam, de szerintem sok korombeli érzi itt MO-n kilátástalannak a jövőjét. Pedig szerintem semmivel nem vágyom több dologra mint 1 átlagos ember. :(

2010. máj. 21. 14:15
 24/37 anonim ***** válasza:
ennek a kérdésnek a párját olvastam csak. akkor azt kérdezted h legyél e öngyilkos. igen jobb ez a megoldás oo.O. próbálj meg dönteni!
2010. máj. 21. 14:19
 25/37 A kérdező kommentje:

14:14-nek. Kérlek olvass, mielőtt ítélkezel.

"Napról napra nézem a hirdetéseket, járkálok a szomszédos városokban, hátha találok valamit. Küldöm az önéletrajzokat mindenhová, eddig semmi. "

Ott van, járkálok is, beadom(vagy beviszem) különböző gyárakba, intézményekbe az önéletrajzomat, de mindenhol van már elég ember. Legalábbis erre hivatkoznak, majd, ha üresedés lesz szólnak. Én szabolcsi vagyok, ne Pesten gondolkozz kérlek, itt nem keres senki takarítónőt (pedig már annak is elmennék), a gyárakba évek óta ugyanazok az emberek dolgoznak.

2010. máj. 21. 14:19
 26/37 A kérdező kommentje:

Azt nem én írtam. Az első oldalon az utolsó választ írtam rá. :DDD

Aki írt egy kisregényt.

2010. máj. 21. 14:20
 27/37 A kérdező kommentje:

Igen, jól írtam, első oldal, legutolsó válasz az enyém:

Ezt a választ te írtad.

Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 13:47

2010. máj. 21. 14:22
 28/37 anonim ***** válasza:
13:45-ös vagyok. Én Bács megyében lakom egy kis putris faluban a külvilágtól elzárva :S Erre tényleg még a madár sem jár :D csak a vetési varjú
2010. máj. 21. 14:24
 29/37 anonim ***** válasza:

Kezdésnek miért nem Budapestet próbálod meg előbb?

Azért az mégis közelebb van,és nem kell munkavállalási engedély sem..Ott azért még akad meló,ahogy írták.(gyárakban,takarítási melók,akár nyomda)

30/37 anonim ***** válasza:

A párom kiment. 2 hónapja.

Nem könnyű, van 2 gyerek, és 5 hónapos vagyok a harmadikkal.

Itt se a környéken nem kellett sehova.

Ahová felvették, ott nem volt elég a pénz a rezsire, nemhogy lakás részletet tudjunk fizetni.

Így nekünk maradt ez a megoldás.

Anyagilag nagyon jó, de azért lelkileg nem éppen kellemes.

1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!