Kimennétek a helyemben külföldre?
Szociális munkás végzettségem van, középszinten tudok németül és angolul. Van néhány ötletem a jövőre nézve (házasság, gyerekvállalás, új egyetem elkezdése, felsőfokú nyelvvizsga) és pénzszerzés reményében kimennék egy kis időre külföldre.
Szerintetek van rá esély, hogy munkát kapok valamelyik országban?
Hát csak úgy kimennél és ott keresnél munkát vagy itthonról jelentkeznél?
Hacsak nincs ismerősöd valahol, én nem mernék kimenni anélkül, hogy le van fixálva egy munka.
Valamilyen munka mindig van.
Idős gondozókat pl. rendszeresen keresnek Angliába, a fizetés is elég jó (kb. nettó 3-400 ezer HUF), ez helytől függ. Van amelyikhez kérnek ápolónői végzettséget, de nem mindenhol feltétel.
Kórházakba is szokott lenni felvétel, amolyan "mindenes" munkákra, de tudtommal ezzel nem keresnél annyira jól.
Ami még mindig van: szobalány, mosogató állás, idénymunkák (pl. gyümölcsszedés).
Vagy gondolkozhatsz még hajón is. Folyami hajókra is keresnek rendszeresen munkavállalókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!