Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elvált szülő a gyermeke...

Elvált szülő a gyermeke esküvőjére magával vigye - e jelenlegi feleségét?

Figyelt kérdés
Te mit tennél, illetve mi a gyakorlat, ha elváltál, újra házasodtál és az előző házasságból született gyermek házasodik. Természetesen elmész az esküvőre (lakosalomba). De viszed az új feleséged is? Elég kínos? Nem? Viszont most vele élsz? Szóval véleményeket tapasztalatokat várok.
2010. máj. 21. 06:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen magammal vinném. Gondolom a gyereked, aki házasodik ismeri őt. Az a szakasz az életedben, amit az ő anyukájával töltöttél, az a múlt, azt már lezártátok. Ezt el kell fogadnia mindenkinek, természetes dolog, hogy új életet kezdtél, új párral. Nyugodtan vidd magaddal szerintem.
2010. máj. 21. 08:48
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen magaddal viszed, nem is értem a kérdést. Vele élsz, hozzád tartozik, nincs mit szégyellni rajta.

Elváltatok, új életet kezdtél. Ha én lennék az új feleség, nagyon bántana még a kérdés felvetődése is. Azt is mondhatnám, hogy erősen elgondolkoznék, érdemes-e olyan kapcsolatban maradnom, ahol kínosnak éreznek. Ne haragudj, de ez állati messze van a szeretettől.

2010. máj. 21. 08:55
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha a feleségéről van szó, szerintem azzal nincs gond. Akkor nem tanácsolnám, ha minden héten más párja lenne és azt akarná elhurcolni. Ill. az is fontos h a gyereked mit gondol erről, valamilyen szinten szívesen látja e? v az új feleség esetleg nem valami házasság alatti szerető státuszban lévő közös ismerősből alakult ki....mert az azért lehet kínos, egyébként NEM!!!
2010. máj. 21. 09:18
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon a kapcsolatoktól függ.

Nekem elváltak a szüleim és párommal esküvőt tervezünk. Viszont apukám - bármennyire szeretem (tényleg!) mint apát - azt kell mondjam, nagyon csúnyán hagyta el anyukámat az új nőért. És persze nem hívott meg az új esküvőjére egyikünket sem. Nagyon nem szeretném ha anyumnak az új (mellesleg velem kb egyidős) nőt kéne látnia azon napon, amikor a lánya férjhez megy.

Ugyanakkor nagyon szeretném ha édesapám kísérne oltárhoz... úgyhogy nekem is ez most az egyik legnagyobb dilemmám... csak egy másik oldalról.

Részemről én ezt szeretném megbeszélni majd apukámmal személyesen... de HA anélkül hívnám el, hogy esetleg szépen, kultúráltan megbeszélem velük, hogy egyedül jöjjön, akkor szerintem az azt jelenti, hogy hozhatja a párját.

2010. máj. 21. 09:31
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha én egyszer férjhez megyek, szeretném, ha anyukám is, apukám is ott lenne, és mindketten a mostani párjukkal jönnének, mert mindegyikükkel nagyon jó a viszonyom. Ráadásul a szüleim is teljesen jóban vannak egymással. Nálam a gond inkább az, hogy az anyai nagyszüleim utálják apukámat nagyon, amiért anyuval elváltak. Szóval van egy olyan érzésem, hogy őket bármennyire is szeretem, de valószínűleg nem fogom majd meghívni, mert ha ők eljönnek, akkor apukám nem fog. És azért mégis inkább úgy érzem, a szüleim azok, akiknek ott kell lenni.
2010. máj. 21. 09:36
 16/27 anonim ***** válasza:
86%

Nálunk pont jövő szombaton lesz egy ilyen helyzet a nővérem esküvőjén. Apát az új feleségével együtt hívtuk meg, de mivel 3 évvel ezelőtt nagyon csúnyán váltak el a szüleink, pont azért, mert apa lebukott ezzel a nővel, ezért anyának nagyon kellemetlen lenne, ha ők ketten együtt jönnének. Szerencsére apa sem akar cirkuszt, ezért jelezte már, hogy egyedül jön, és szerintem ebben a helyzetben ez a legjobb megoldás.

Persze ahol az új nő csak válás után került a családba, az teljesen más helyzet, ott nyugodtan mehetnek együtt, főleg ha nem 1-2 hete volt a válóper...

2010. máj. 21. 09:38
 17/27 anonim válasza:
38%
Házastársat persze, de egy a gyerek számára ismeretlennel parádézni ilyen alkalmon már ízléstelenség, főleg, ha az éppen aktuális partnerecske fontosabb lett, mint a saját véred.
2010. máj. 21. 09:53
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Sok függ a meghívástól is. A vendégeket rendszerint az aktuális partnerükkel együtt hívják és várják, ez az általános szokás, ezt kívánja az illem. Még akkor is, ha az a partner még nem házastárs, még nem ismerik, vagy nem kedvelik.

Én a helyedben megkérdezném a gyermekemet, hogy mit szeretne: egyedül menjek-e, vagy vigyem a második feleségemet. Egy telefonhívás, nem több, és a legilletékesebb helyről kapnád a lehető legpontosabb, legjobb választ.

2010. máj. 21. 09:59
 19/27 anonim ***** válasza:
74%
Szüleim rég elváltak,apu újra nősült,van gyerek is:)Az esküvőn ott volt az új feleség is,a lakodalomban viszont nem:)Ő így látta jobbnak,hisz nem Ő az Örömanya:)
2010. máj. 21. 10:12
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Családfüggő. ha normális a viszony, már miért ne vinné? az én szüleim elváltak, apám újranősült, a majdani esküvőmre apámmal együtt a feleségére is számítok, ez magától értetődő.
2010. máj. 21. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!