Elvált szülő a gyermeke esküvőjére magával vigye - e jelenlegi feleségét?
Természetesen magaddal viszed, nem is értem a kérdést. Vele élsz, hozzád tartozik, nincs mit szégyellni rajta.
Elváltatok, új életet kezdtél. Ha én lennék az új feleség, nagyon bántana még a kérdés felvetődése is. Azt is mondhatnám, hogy erősen elgondolkoznék, érdemes-e olyan kapcsolatban maradnom, ahol kínosnak éreznek. Ne haragudj, de ez állati messze van a szeretettől.
Nagyon a kapcsolatoktól függ.
Nekem elváltak a szüleim és párommal esküvőt tervezünk. Viszont apukám - bármennyire szeretem (tényleg!) mint apát - azt kell mondjam, nagyon csúnyán hagyta el anyukámat az új nőért. És persze nem hívott meg az új esküvőjére egyikünket sem. Nagyon nem szeretném ha anyumnak az új (mellesleg velem kb egyidős) nőt kéne látnia azon napon, amikor a lánya férjhez megy.
Ugyanakkor nagyon szeretném ha édesapám kísérne oltárhoz... úgyhogy nekem is ez most az egyik legnagyobb dilemmám... csak egy másik oldalról.
Részemről én ezt szeretném megbeszélni majd apukámmal személyesen... de HA anélkül hívnám el, hogy esetleg szépen, kultúráltan megbeszélem velük, hogy egyedül jöjjön, akkor szerintem az azt jelenti, hogy hozhatja a párját.
Nálunk pont jövő szombaton lesz egy ilyen helyzet a nővérem esküvőjén. Apát az új feleségével együtt hívtuk meg, de mivel 3 évvel ezelőtt nagyon csúnyán váltak el a szüleink, pont azért, mert apa lebukott ezzel a nővel, ezért anyának nagyon kellemetlen lenne, ha ők ketten együtt jönnének. Szerencsére apa sem akar cirkuszt, ezért jelezte már, hogy egyedül jön, és szerintem ebben a helyzetben ez a legjobb megoldás.
Persze ahol az új nő csak válás után került a családba, az teljesen más helyzet, ott nyugodtan mehetnek együtt, főleg ha nem 1-2 hete volt a válóper...
Sok függ a meghívástól is. A vendégeket rendszerint az aktuális partnerükkel együtt hívják és várják, ez az általános szokás, ezt kívánja az illem. Még akkor is, ha az a partner még nem házastárs, még nem ismerik, vagy nem kedvelik.
Én a helyedben megkérdezném a gyermekemet, hogy mit szeretne: egyedül menjek-e, vagy vigyem a második feleségemet. Egy telefonhívás, nem több, és a legilletékesebb helyről kapnád a lehető legpontosabb, legjobb választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!