Hány éves korban ideális elköltözni otthonról? Nálatok hogy volt?
22 éves vagyok, januárban fogok államvizsgázni. Abban a városban járok egyetemre, ahol élek, tehát itthon lakok. Szüleimmel jó a kapcsolatom. A házimunkába besegítek (takarítás, mosogatás, kerti munkák, néha sütés vagy egyszerűbb ételek főzése) Diákmunkázok, így van egy kis félretett saját pénzem, illetve ősztől lesz a féléves szakmai gyakorlatom, amiért fogok kapni egy kevéske fizetést. Egyetem után itt a városban szeretnék munkát keresni, 1-2 évig még itthon laknék.
Meddig "ciki" ha otthon lakik az ember szülőkkel és melyik az az ideális kor vagy élethelyzet, amikor már el kell költözni?
Nálatok hogy volt ez?
N
A normális válaszokra természetesen zöldet adok:)
Nem számítottam ilyen részletes és hasznos válaszokra/tanácsokra.
A szüleim is akkor költöztek el a otthonról mikor már elkezdték épiteni a saját házukat.
Nekem is jó a kapcsolatom velük. Meg nem csak fekszek egész nap ha itthon vagyok. Segítek amiben tudok, és ők is nekem illetve az öcsémnek is.
Látom sokak úgy gondolkodnak/gondolkodtak ahogy én.
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek 100%-ban hasznos a kommentje ;)
Én 18 èvesen költöztem el otthonról a páromhoz, egyetem miatt. A szüleim nagyon nem akartàk, de végülis támogattak. Aztàn az egyetemet pár hónap után otthagytam mert ràjöttem hogy baromira nem nekem való (se az a szak, se az egész egyetemi rendszer), aztán azóta dolgozom, és ugyanúgy párommal élek együtt.
20/N
Annyira jó volt végre ilyen vàlaszokat olvasni. :)
Én sajàt tapasztalattal nem szolgálhatok, mert hamar meghaltak a szüleim, bàr màr jogilag nagykorú voltam. Viszont nem volt szó elköltözésrõl addig.
A párom szüleinél is így van. Ameddig kellett otthon laktak a fiúk. Volt aki hamar 18 évesen elköltözött(munkavàllalàs miatt), volt aki az egyetem utàn(baràtnõvel közös albi), volt aki egyetem utàn, de csak miutàn munkahelye lett más vàrosban. Ha kell a mai napig oda mehetne akàrmelyikük lakni, ha megszorulna. :)
Tényleg jó ilyen történeteket olvasni igazad van:)
Végre nem a gyűlölködés meg egymás szidása megy.
Köszönöm a saját tapasztalatokat! ;) és annak is örülök hogy a legtöbb embernek milyen jófej szülei vannak!:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!