Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves korban ideális...

Hány éves korban ideális elköltözni otthonról? Nálatok hogy volt?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, januárban fogok államvizsgázni. Abban a városban járok egyetemre, ahol élek, tehát itthon lakok. Szüleimmel jó a kapcsolatom. A házimunkába besegítek (takarítás, mosogatás, kerti munkák, néha sütés vagy egyszerűbb ételek főzése) Diákmunkázok, így van egy kis félretett saját pénzem, illetve ősztől lesz a féléves szakmai gyakorlatom, amiért fogok kapni egy kevéske fizetést. Egyetem után itt a városban szeretnék munkát keresni, 1-2 évig még itthon laknék.

Meddig "ciki" ha otthon lakik az ember szülőkkel és melyik az az ideális kor vagy élethelyzet, amikor már el kell költözni?

Nálatok hogy volt ez?

N

A normális válaszokra természetesen zöldet adok:)

2017. júl. 2. 10:29
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%
Hogy ha nem vagy nyűg nekik és elfogadnak otthon , akkor szerintem akkor menj, ha már van párod illetve megvan a munkád és keresel annyit hogy egyedül is el tudd magad tartani. Ahol nem szívesen akarják a szülők már, meg te is akarsz már akkor minél hamarabb. Én mondjuk koleszos vagyok már jó pár éve szóval mondhatni csak nyáron vagyok otthon, de egyetemen is koleszos vagyok szóval már nem nagyon fogok hazalátogatni.
2017. júl. 2. 11:25
 12/22 anonim ***** válasza:
93%
Nincs olyan, hogy ideális életkor, de olyan se, hogy ciki. Ne foglalkozz kívülállók véleményével, legyél annyira felnőtt.
2017. júl. 2. 11:37
 13/22 A kérdező kommentje:

Nem számítottam ilyen részletes és hasznos válaszokra/tanácsokra.

A szüleim is akkor költöztek el a otthonról mikor már elkezdték épiteni a saját házukat.

Nekem is jó a kapcsolatom velük. Meg nem csak fekszek egész nap ha itthon vagyok. Segítek amiben tudok, és ők is nekem illetve az öcsémnek is.

Látom sokak úgy gondolkodnak/gondolkodtak ahogy én.

Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek 100%-ban hasznos a kommentje ;)

2017. júl. 2. 12:07
 14/22 anonim válasza:
60%
#13 Az enyém csak 65%-ban. Tudom, hogy nem rajtad múlik, de nem értem, hogy miért csak ennyi, úgy gondolom, hasznos választ adtam. Talán valami unatkozó barom azt akarja, hogy a későbbi értékelésem alacsony legyen...
2017. júl. 2. 13:23
 15/22 A kérdező kommentje:
Igen, tényleg hasznos volt a te válaszod is! Én mindenkiére zöldet nyomtam!
2017. júl. 2. 13:26
 16/22 anonim ***** válasza:
89%

Én 18 èvesen költöztem el otthonról a páromhoz, egyetem miatt. A szüleim nagyon nem akartàk, de végülis támogattak. Aztàn az egyetemet pár hónap után otthagytam mert ràjöttem hogy baromira nem nekem való (se az a szak, se az egész egyetemi rendszer), aztán azóta dolgozom, és ugyanúgy párommal élek együtt.

20/N

2017. júl. 2. 14:41
 17/22 anonim ***** válasza:
89%
Én 27 évesen költöztem el otthonról. Akkor jártam éppen a második diplomám végénél. De közben már volt főállásom. Párommal ekkor már jó pár éve együtt voltunk. Mi kivártuk azt, hogy saját lakásba tudjunk költözni, tehát pénzt raktunk félre. Elmehettünk volna már sokkal hamarabb pl. albérletbe, de annak nem láttuk sok értelmét. Persze amikor már dolgoztam és még otthon laktam, akkor adtam haza anyukáméknak pénzt.
2017. júl. 2. 15:06
 18/22 anonim ***** válasza:
87%

Annyira jó volt végre ilyen vàlaszokat olvasni. :)

Én sajàt tapasztalattal nem szolgálhatok, mert hamar meghaltak a szüleim, bàr màr jogilag nagykorú voltam. Viszont nem volt szó elköltözésrõl addig.

A párom szüleinél is így van. Ameddig kellett otthon laktak a fiúk. Volt aki hamar 18 évesen elköltözött(munkavàllalàs miatt), volt aki az egyetem utàn(baràtnõvel közös albi), volt aki egyetem utàn, de csak miutàn munkahelye lett más vàrosban. Ha kell a mai napig oda mehetne akàrmelyikük lakni, ha megszorulna. :)

2017. júl. 3. 08:52
 19/22 A kérdező kommentje:

Tényleg jó ilyen történeteket olvasni igazad van:)

Végre nem a gyűlölködés meg egymás szidása megy.

Köszönöm a saját tapasztalatokat! ;) és annak is örülök hogy a legtöbb embernek milyen jófej szülei vannak!:))

2017. júl. 3. 17:11
 20/22 anonim ***** válasza:
87%
Mi épp pár napja költöztünk külön a szülőktől, még friss az élmény :D Én 25 L, párom 26 F, többb, mint két éve vagyunk együtt. Miután lediplomáztam egy hónap után találtam a szakmámban munkát. Ennek már két éve, s mivel a szüleim egy nagyobb havi bevásárláson kivül semmit nem fogadtak el tőlem, igy egy szép összeget megtudtam magamnak spórolni. S bár nem akarok a takarékszámlámhoz nyúlni, mégis biztonságot ad, hogy van pénzem és még fix, viszonylag jó keresetem is. Már jópár hónapja feljött ez a téma köztünk,de most találtunk olyan albérletet, ami minden szempontból (anyagiak, munkahely, közlekedés) megfelel mindkettőnk számára. Szülők sincsenek messze, az enyémek 10 percnyire, páromé 25. Nem akarjuk itt leélni az életünket, de pár évig megteszi...azután szeretnénk sajátot....majd alakul. Viszont az érzés, hogy van egy kis kuckó, amit berendeztünk, vannak saját cuccaink, ahol főzök, teszem a dolgom, pihenek...párom is látom minden nap....nagyon jó :) A szülők hiányoznak mindkettőnknek, a kutyánk is borzasztóan....állitólag folyton keres, a szobámba járkál reggel/este...jaj! Olyan fura még az egész, de egyben izgalmas is! Mintha nyaralni mentünk volna....Talán nekem valamivel könnyebb, mivel 4 évig koleszos voltam...párom pedig soha nem volt az otthonától távol, ráadásul egyke is....gondolhatod :)
2017. júl. 3. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!