Elcsesztem az életemet. Hogy tegyem jóvá?
Ha van egy kis pénzed, és merszed hagyd itt ezt az országot!
Új ország, új lap!! Nekem bejött!!
Én is totál mindent elcsesztem 16 éves koromban, és nekem azonnali és hatékony megoldást jelentett az, hogy tisztáztam magamban a dolgokat. Egyfelől azt, hogy miért tettem, amit tettem, és hogy csak én voltam-e a hibás benne, vagy sem, és hogy mennyire terhel a felelősség. Ma már belátom, hogy egyrészt a rossz családi helyzetből menekültem, másrészt még nagyon fiatal voltam akkor, így a felelősségem csak részleges. Miután ezt így végig tudtam gondolni, és elsősorban önmagamnak meg tudtam bocsátani, simán ment minden. Elsősorban más körökben kezdtem forogni, ahol még csak véletlenül sem tudhatták, miket műveltem (pl. óvodai barátságaimat elevenítettem föl), más közeli városokba kezdtem járkálni. Persze még kellett kb. egy év, amíg nyugodtan vissza tudtam gondolni az egészre, de ma már, ha bárki mondaná, hogy "emlékszel, mi volt" simán le is tagadnám. Én tanultam a hibámból, és nincs rá szükségem, hogy mások újból meg újból az orrom alá dörgöljék.
Jelenleg boldog párkapcsolatban élek már 2 éve, és egészen új emberke lettem. Visszatekintve, igazából nem is bánom, hogy elkövettem azokat a hibákat, mert sokkal jobb ember lettem általuk, és sok mindent újra tudtam értékelni magamban.
Mindehhez persze nagy erő kell. De annak, hogy folyamatosan szégyenkezel magad előtt, nincs értelme. Te egy kis faluban élsz, és ott megbotránkoztató, amiket csináltál, máshol meg az a menő, hogy melyik csaj kivel hányszor feküdt le egy éjjel alatt. Különben is, tinédzserként még a legjobb emberek és a legönfeláldozóbb szülők is követnek el őrültségeket.
Én inkább szeretnék ittmaradni és a lakhelyemen kezdeni új életet.Szeretnék bizonyítani,hogy igenis megváltoztam,és bánok mindent ami abban az időszakban történt.Szeretnék ezentúl emelt fővel járni és mindenkiben pozitív nyomokat hagyni,csak sajnos ez nehéz.Ebben szeretnék tanácsot kapni,hogy hogyan induljak neki.Úgyérzem, mostmár kezdek felnőtt lenni és ha nem is tökéletes,de mindenképpen példaértékű életet élni,hogyha majd lesznek gyermekeim akkor ők felnézhessenek rám,és majd ne azt mondják nekik,hogy: anyád mekkora egy k*rva volt tiniként.Mennyi idő lehet,hogy ezt elfelejtsék az emberek?
Tudom,hogy senki sem tökéletes,de úgyérzem mintha nekem annak kellene lennem,mintha ebben a faluban mindenki azt várná el tőlem.
Soha nem késő változtatni, csak nem szabad halogatni, azonnal el kell kezdeni. Aztán egyik lépés adja a másikat. Még fiatal vagy, van aki 40-50 évesen változtat.
Nézz ki egy sulit, miből van felvételi, álj neki tanulni, esetleg ismételd meg az érettségit, ha lehet, hogy javíts. Ha a szüleid látják a változást, ismét bízni fognak benned, mert szeretnek, bármit tettél, a lányuk maradsz. Az egyetemen meg lesznek új barátaid.
Szia....tudod mit mondott volna erre egy barátom aki már nem lehet köztünk mert egy vele született halálos kór elvitte, azt felelte volna : "szarjá rá"
életének hátra levő 2 -évében csak velem volt és csodálatos 2-év volt meg tanított élni és belém égette a "szarjá rá" mottót is...
ám esetleg ha szeretnéd pl: msn-n beszélgethetnénk, vagy talán emailozhatnánk ?
Te figyu a halott tesóm erre azt felelné "sz*rjá rá !!!"....Ami megtörtént az megtörtént, a múltunkon sajnos nem áll módunk változtatni bele kel törődni...
Mindennap ujj lehetőségeket nyújt feléd te neked csak választanod kell egyet, nap mint nap mígnem már elfogynak a választási lehetőségek és rádöbbensz "jól választottam" :)
"Élj a mának tanulj a múltból és várd a szebb jövőt.."
és ha szeretnél beszélgetni csak írj egy emailt
diesel15@citromail.hu
várom az emailod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!