Bevállalnátok egy két és fél éves gyereket három hétre egy három hónapos baba mellett?
Attól függ, hogy miért kéri, és hogy milyen a gyerek.
Nem mindegy, hogy pl. lesz egy műtétje és nem tudja ő ellátni, vagy csak szabadságon akar lenni, gyerek nélkül.
Nem mindegy, hogy mennyire problémás a gyerek. El van-e az anyukája nélkül, van-e valami speciális igénye (pl. étel allergia, betegség, stb.). Mennyire szoktunk sok időt eltölteni együtt, mennyire ismer minket, mennyire ragaszkodik hozzánk.
Nekem túl nagy felelősségnek tűnik.
Pár napra esetleg, többre semmiképpen. A kisgyerek se szokott hozzá, hogy nálatok van. Neki 3 hét = örökké. Ekkora gyerek nem bír ki ennyit apa és anya nélkül, akkor se, ha titeket jól ismer és szeret.
Pár nap után állandóan nyűglődne. Erre pedig neked sincs egy átlagos három hónapos mellett időd.
Egyáltalán nem olyan, mint két saját gyerekkel!
Ráadásul én sajátot se véletlenül vállaltam nagy korkülönbséggel! Ismerem magam annyira, hogy ez nekem sok lenne. Le a kalappal az előtt megoldja! De nekem csak kínszenvedés lenne.
a viszonyunktól függ,nekem 3 gyerekem van,szóval ahogy írta valaki,alapból nem a több gyerekkel van a gond...
én se adtam zaciba a két"nagyot"(3 és 5),mikor megszületett a kicsi..
szóval tőled függ belefér-e,milyen a 3 hónapos baba,mennyire tudsz belelendülni addigra a szülőségbe,milyen a viszonyotok a gyerekkel,stbstbstb..én simán vállalnám,de nekem már nem okoz gondot több gyerekre figyelni.
Egy két és fél évesnek 3 hét egyben rengeteg anyu nélkül. Egy hét vagányabb gyereknél még belefér, de ennyi a max.
Kb ekkora volt a középsőm, amikor megszületett a kicsi, embert próbáló időszak, kölcsöngyerekkel tutira nem vállaltam volna.
Egyszóval, nem, nem vállalnám be. Vegyél egy mély levegőt, és mondj szépen nemet. Max pár napot vállalj, ha nagyon jó fej akarsz lenni.
Akármennyire lepontoztátok a 9-est igaza van.
21/L
Én 6 hónapos mellett elvállaltam az unokaöcsém. Szintén 2,5 éves volt. Bölcsi bezárt 10 hétre felújítás miatt, sógornőm épp visszament dolgozni, öcsém új helyen kezdett, nehezen tudták volna máshogy megoldani. Nem volt sétagalopp, de egy család vagyunk, segítjük egymást. De ez nálunk így természetes és kölcsönös.
Viszont: a távolság miatt itt aludt, de péntek-vasárnap hazavitték. A kapcsolatunk jó, ismerem az unokaöcsém. Nincs speciális igénye (allergia, gyógyszerszedés stb). Az öcsém normálisan megkért, nem elvárta a dolgot. Fordított esetben ők is segítenek/segítettek nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!