Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek müködhet minden...

Obione kérdése:

Szerintetek müködhet minden gyengedseg nelkül egy hazassag?

Figyelt kérdés
Ferjemmel 8 eve vagyunk együtt, sosem volt egy latin szeretö tipus, de mostanra mar tenyleg semmi gyengedseg szenvedely nincs köztünk. Nem is vitatkozunk, van 2 gyerekünk, minden amugy idill, nagyon jokat kirandulunk nevetünk, filmezünk, sportolunk együtt de olyanok vagyunk mint ket barat/lakotars. Nagyon ritkan szexelünk (sose volt nalnk mindennapo szex) kb havonta 2x akkor is mindig ugyanugy. (bar ez sose volt maskepp). Nem is lenne ez baj, mert azt hiszem egyikünknek sincs igenye többre (mondjuk en el tudnam viselni, de hat eröltetni nem lehet, ha neki ekkora a libidoja) de csok, öleles, bok sincs semmi. Neha azt gondolom, hogy igy is oke, de neha meg nagyon hianyzik. Hiaba beszelek rola, mert akkor 1-2 hetig kicsit figyelmesebb, de nem fog megvaltozni szerintem soha. En 29 eves vagyok ö 34

2017. jún. 7. 10:27
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:

40#-es, ez is nagyon igaz, amit írsz. De ha beleteszünk valamit -input- akkor az output is olyan lesz:((((

Ebből számtalan problémájuk lehet még, szerintem.:(

Hidd el szép dolog a fennköltség de a mindennapi életben kevés lesz!! Sajnos..

2017. jún. 8. 11:28
 42/55 anonim ***** válasza:

Mi ebben a fennköltség? A világon semmi.

2017. jún. 8. 11:31
 43/55 anonim ***** válasza:
41-es-nek van igaza. Ez nem párkapcsolat, nem házasság ez egy jó lakótársi viszony. Jó, mert tudnak együtt közös programokat csinálni, jól elleni. Ennyi. Borzalmas lehet így élni, én nem tudnék. Akkor inkább egyedül vagyok és a barátaimmal csinálok programokat, szexre meg mindig lehet találni valakit? De az, hogy férjnek van nevezve és házasságnak, az csak egy színjáték. Társasmagány ennyi. Én sajnálom azokat akik azt mondják ez normális és lehet így élni, mert nem volt nekik még szenvedélyes, igazai szeremben, szexben pláne részük.
2017. jún. 8. 13:24
 44/55 anonim ***** válasza:
40-es Téged tényleg csak sajnálni lehet, ha így gondolkodsz. Annyi minden ki maradt az életedből. Nem írnál így ha nem. Remélem fiatal Vagy és még pótolhatod, bár soha nem késő. Merj és lépj. Hidd el nem kergeti az idillt az ember, több kevesebb ideig meg is tudja tapasztalni. Örökre nyilván nem. Hidd el nem kell ilyen beletörődéssel és sivársággal élni. Tényleg sajnállak, hogy nem éltél meg dolgokat. Mondom ezt 40 felett.
2017. jún. 8. 13:28
 45/55 anonim ***** válasza:
Kezdeményezz Te, úgyértem nem a szexet, hanem teremts intimebb helyzeteket. Menjetek el sétálni, fogd meg a kezéd, v. fagyizni, mond neki, hogy olyan lett az arca, puszild le róla, bókolj neki te is, esténként kényeztesd frissitő masszázst, meg hasonlók.
2017. jún. 8. 14:17
 46/55 anonim ***** válasza:

"netto hülyeség"-es (#41) okostojás: a kérdező írta hogy "idilli", nem tűnt fel??

Amúgy aki a házasságtól évtizedekig tartó izgalmat, sziporkázást és sírig tartó szerelmet vár, az tévúton jár, ilyen még a mesében sincs. Bár nem lep meg ez a gondolkodás; nem véletlen, hogy hazánkban kiemelkedően magas a válások száma, az ilyen gondolkodás miatt. Sajnos a nyugati individualista életszemlélet elég nagy károkat okoz a család intézményében (is).

Ami a Maslow piramist illeti, éppen hogy nem ez a legalja amiről beszélek, de köztünk legyen szólva, ez az egész Maslow piramis dolog egy áltudományos maszlag, úgyhogy teljesen mindegy.

Nem engem kell sajnálni, hanem azokat, akik folyamatosan rózsaszín felhőket kergetnek és közben állandó elégedetlenségben és hiányérzetben telik az életük. Egy hosszú és kiegyensúlyozott házassághoz sok türelem, megértés, tolerancia, elfogadás, és néha lemondás kell. Aki erre nem képes, az jobb ha nem is házasodik, mert úgyis válás lesz a vége.

2017. jún. 8. 14:35
 47/55 anonim ***** válasza:

47#-es, ez a férfira is igaz!!!! Fordítsuk csak meg a dolgot...

Ha már ennyit nem képes megtenni a párjáért, egy férfi, ott már gáz van..

2017. jún. 8. 14:44
 48/55 anonim ***** válasza:
59%

#47-es okostojás

A Maslow piramis hülyeség? Milyen szakmai érvrendszerre alapozod ezt?

"Egy hosszú és kiegyensúlyozott házassághoz sok türelem, megértés, tolerancia, elfogadás, és néha lemondás kell. Aki erre nem képes, az jobb ha nem is házasodik, mert úgyis válás lesz a vége."

21 év boldog házasság után, ami még sokszor ennyi ideig fog tartani, azt kell mondjam, hogy egy jó házassághoz szeretet, szerelem, elhatározás és tisztelet kell. Nem lemondás, megértés, tolerancia, elfogadás ... ezek negatív, megalkuvó szavak. Soha nem mentem volna hozzá a férjemhez, ha főleg lemondanom meg türelmesnek lennem kellett volna vele.

A jó házasság kiteljesíti mindkét felet, előre viszi mindkét felet, boldoggá teszi mindkét felet, tiszteletben tarja mindkét felet. Nem pedig tűr és elvisel.

2017. jún. 8. 15:11
 49/55 anonim ***** válasza:
Neked van igazad utolsó, ha már tűrni, elviselni kell az régen rossz. A házasságban nagyon sok öröm, boldogság és szex tud lenni 20 év után is. Hullámvölgyek vannak persze mindenhol, de a házasság nem börtön, ahol tűrni kell életfogytig.
2017. jún. 8. 16:00
 50/55 anonim ***** válasza:

49: A Maslow piramist rengeteg kritika érte, teljesen jogosan, mert ezer sebből vérzik az egész. Nem fogom itt boncolgatni, mert nem ez a téma. Ha érdekel, olvass utána.

Ami a házasságban eltöltött évtizedeket illeti, a kép akkor teljes, ha a "negatív" oldallal is tisztában vagyunk, bár megjegyzem, a megértés és elfogadás nem hiszem hogy ezek közé tartozna, de ahogy látom, szereted mindig túldramatizálni a dolgokat.

2017. jún. 8. 16:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!