Magyarországon miért olyan gyakori a családon belüli erőszak?
Figyelt kérdés
2017. jún. 6. 17:17
22/38 anonim válasza:
"Én Németországban élek, teljesen más az emberek hozzáállása a csbe-hoz. Pár napja az egyik alattunk lakó hölgy hangos ordítást hallott, azt gondolta, hogy valaki bajba került, kihívta a"
Jaj hát szinte gondoltuk, hogy PONT most volt egy ilyen és egész Németország kereste a hang forrását.
Németországot láttuk Szilveszterkor Kölnben, kössz nem;)
23/38 anonim válasza:
Kedves utolsó! Nem kötelező elhinni, csak példaképp említettem, hogy ilyen is van.Látszik, hogy nem éltél még itt. A németek általában minden szirért-sz.rért ugrasztják a rendőröket meg a gyámügyet, főleg az unatkozó nyugdíjas korosztály. Az alattunk lakó hölgy is közéjük tartozik. A rendőrségnek pedig kötelessége minden bejelentést komolyan venni és kivonulni a helyszínre.
24/38 anonim válasza:
A kölni szilveszter pedig más tészta, ott elèggé eldurvultak a dolgok. De hogy jön ez a családon belüli erőszakhoz?
25/38 anonim válasza:
USA-ban is a legtöbb államban már kimennek azért, ha csak kiabálást hall a szomszéd és ki is vizsgálják. Magyar törvények gyengék. Az áldozat nem kér segítséget, mert hol is kérne. Itt nem divat, sem olyan szociális háló nincs, hogy pszichiáter, egyéb szakember segítségét lehetne kérni, így az áldozat fel sem ismeri, hogy áldozat. Vagy azért mert olyan családból jött, vagy mert addig tűrt, hogy maga is elhiszi, hogy ez a normális. Én úgy látom nem olyan gyakori a tettleges bántalmazás, legalább is az én családi, baráti, rokoni stb. közegemben. Nagyon-nagyon ritka, viszonyt a lelki terror az elég gyakori. Azonban az esetek 95%-ban van előjel már a kapcsolat elején, hogy ez lesz, csak nem akarják észrevenni, a rózsaszín köd, utána azt hiszik, majd házasságtól, gyerektől jobb lesz. Hát nem lesz, sőt rosszabb lesz a legtöbb esetben.
26/38 anonim válasza:
A kölni szilveszter nem tartozik ide. Szerintem kiabálásért kimenni erős túlzás.
28/38 anonim válasza:
26. Szerintem nem túlzás, jobb megelőzni a bajt. Vagy az jobb, amit a magyar rendőrség csinál? Csak akkor mennek ki, ha vér folyik.
29/38 anonim válasza:
"Csak akkor mennek ki, ha vér folyik."
Kijönnek egyébként is, de nem járnak el hivatalból.
Nem értem mi ezzel a probléma?
30/38 Metionin válasza:
Az a probléma, hogy amint a rendőrautó elkanyarodott a sarkon, ütnek tovább...rengeteg gyereket vertek a környékünkön de soha senki nem tett semmit, pedig a jelek nyilvánvalóak voltak. Van ahol tök természetes ha ütik akár a gyereket, akár a házastársat, ha el is jutnak odáig hogy kihívják a rendőrséget, ők közlik hogy nem folyt vér sorry...engem éveken át vertek úgy hogy nem folyt a vérem (csak pl. a csuklómat törték el) és biztosra veszem hogy nem én voltam az egyetlen a rengeteg gyerek közül, aki nap mint nap foltosan jött iskolába. Ha a vérfolyástól kezdődik a beavatkozás, az már régen rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!