Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Magyarországon miért olyan...

Magyarországon miért olyan gyakori a családon belüli erőszak?

Figyelt kérdés

2017. jún. 6. 17:17
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért, mert elnézünk egymás mellett, és nagyon jellemző az áldozathibáztatás. Általában ha a szomszédasszonyt megveri az ura, akkor vagy nem érdekli az embereket, vagy azt mondják, hogy biztos megérdemelte. Sajnos. Elég megnézni, hogy komolyabb ügyekkel is mit csinálnak. A lúgos orvos ügyét még a mai napon is tárgyalják, miközben már réges rég börtönben kéne ülnie. És vannak, akik a nőt hibáztatják, hogy megérdemelte, meg rászolgált. Ahelyett, hogy kiutálnák az összes ilyen embert...
2017. jún. 6. 19:41
 12/38 anonim ***** válasza:
44%
a jogorvoslathoz való jog mindenkit megillet, őt is, ez jogállami követelmény. 1 hét múlva lesz ítélethirdetés majd akkor börtönbe vonul.
2017. jún. 6. 19:49
 13/38 Metionin ***** válasza:
100%

Mert nem büntetik eléggé, sőt, a legtöbb esetben ki sem derül, mert mind a bántalmazó, mind a bántalmazott és a tanúk is mélyen hallgatnak róla. Valamilyen szinten ez tabunak számít, főleg zártabb közösségekben. Nekem van több tapasztalatom is ilyen téren (sajnos), volt amikor a gyerekorvos látta rajtam a foltokat de csak bólogatott amikor anyám lazán bekamuzta hogy megint elestem, illetve amikor apám akart minket megölni, a rendőrség közölte hogy bocs de míg vér nem folyt, nem avatkozhatnak be. Akkor nincs mit csodálkozni azon sem, hogy a szomszédok/szemtanúk is egyszerűen továbbmennek vagy úgy tesznek, mintha nem látnának semmit.

Az igazán rémisztő az, hogy az amúgy elég sok kiderült eset mellett hány van, ami sohasem kerül napvilágra.

2017. jún. 6. 19:49
 14/38 anonim ***** válasza:
24%
Megnyugtatlak kérdező, más országokban még több a családi erőszak, pl. az iszlám országokban. Erdogan, Törökország miniszterelnöke be akarta vezetni azt a törvény, hogy a férjes kiskorú lányt, akit megerőszakolt a férje, az ne számítson bűncselekménynek. Szerencsére a török nép ezt nem hagyta. Viszont az arab országokban ez már nem számít bűncselekménynek, ahogy az asszonyverés sem. De nem kell olyan messzire menni. A családon belüli erőszaknak a szerbeknél és a székelyeknél (és a székelyek nem magyarok) külön hagyománya van. De még ott van India, Oroszország, stb.
2017. jún. 6. 20:15
 15/38 anonim ***** válasza:
20%
A családon kívüli erőszak is elég gyakori. A magyar barbár nép, ahogy a többi is. Az emberek már csak ilyenek. A legtöbb élvezi, ha bánthatja a másikat, akár családtag, akár nem. Az állatokat is csak hobbiból, élvezetből gyilkolják. Nem tudom, miért csodálkoztok ezen, hiszen évezredek óta így működik.
2017. jún. 6. 20:35
 16/38 anonim ***** válasza:
22%

Mit vártok az olyan emberektől amikor itt is büszkék rá hogy a tesóval szex, az unoka tesóval meg össze is akarnak házasodni a zokni féle.

Ez megy sok családban, és ebből csak akkor lesz erőszak ha kitudódik, felszinre kerül, mert akkor arra fogják rá hogy ez erőszak volt. https://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__heteroszexualita..

https://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__heteroszexualita..

2017. jún. 6. 20:43
 17/38 anonim ***** válasza:
13%
Szerinted máshol nem ilyen a helyzet?
2017. jún. 6. 20:53
 18/38 anonim ***** válasza:
29%
Én nem vettem észre, hogy oyan gyakori lenne. Legalábbis a környezetemben egyáltalán nem jellemző.Valami statsztikai adatokkal alá tudnád támasztani, hogy magyarországon tényleg gyakori a családon belüli erőszak?
2017. jún. 6. 20:56
 19/38 Fatal_3rror_ ***** válasza:
91%

Nekem apám volt alkoholista, 20+ évig terrorizált minket lelkileg.

Érdekes módon mindenki tudta, mindenki hallotta, mindenki beszélt róla a hátunk mögött, de mégsem lépett soha senki, meg mindenki szemet hunyt a dolgok felett.

Ráadásul mit lehet ez ellen lépni?

Max egy megoldás van, elköltözni a terrorizáló féltől. Csak érthetően senki nem akarja feladni a munkáját, életét, kapcsolatait. Senki nem akar menekülni, főleg hogy azt beszélik az emberbe hogy aki menekül az gyáva és ő a rossz emiatt.

Ráadásul a törvények sem segítenek. A rendőr nem tehet semmit, a barátok nem akarnak belekeveredni mert ők ütik meg a bokajukat, és marad a szenvedő fél egymaga.

Én például sokkal szigorúbb körülményekhez és pszichológiai tesztekhez kötném a gyerekvállalást is.

Mindig az jut eszembe, hogy mindenhez papír kell.

Jogosítvány,nyelvvizsga,érettségi,diploma, még általános iskolában is bizonyítvány. Ehhez képest gyereket minden hülye csinálhat korlátlanul.

Valahol ez a fura az emberiségben, annyira védi az emberi jogokat hogy ezzel életeket tesz tönkre.

2017. jún. 6. 21:21
 20/38 anonim ***** válasza:
69%

Mert ahogy a Gyk-n is láthatjuk, egy egyszerű családon belüli kérdésnél is, a vàlaszolók többsége neki esik a kérdezőnek, hogy mi köze van hozzá, ne szóljon bele, ne üsse bele az orrát. Akkor mit lehet várni a való életben? Üti a hapsi a feleségét? Mit èrdekel, nem rám tartozik...

Én Németországban élek, teljesen más az emberek hozzáállása a csbe-hoz. Pár napja az egyik alattunk lakó hölgy hangos ordítást hallott, azt gondolta, hogy valaki bajba került, kihívta a rendőrséget, akik 5 percen belül itt is voltak. Az összes környèkbeli lakásba becsengettek, hogy ki mit hallott, esetleg nincs e baj.

Itt, ha egy pali üti a feleségét, el is viszik és távolságtartási végzèst kap, ezenkívül a gyerekeit felügyelet mellett láthatja, ha láthatja. Egetrengető a külömbség a 2 ország között.

Tehàt itt a fèrfiak se mernek nagyon pattagni, mert tudják, hogy ők járnak sz.rul.

2017. jún. 6. 21:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!