Pofátlan sógornő? Hogyan kezelnétek?
egy fürdőruha boltom van, ès a sógornőm aki nagyon ráèr(se gyerek, se pasi, se barátok, otthon lakik 50 èvesen), folyamat lejár pancsolni a szállodába ahol van a butik, pedig előtte azt se tudta mi az a medence, most meg úgy jön mint egy díva.
a problèmám az hogy bejön hozzám, iszik egy kávèt- okè.elvisz egy újságot- okè.elvisz egy üdítőt-okè. elvisz egy jègkrèmet -okè.majd kinèz minden nyáron magának egy bikinit a boltba, mert új kell neki(20.000ft-os bikinikről beszèlünk) ès felpróbálja hogy az neki kell. kifizettetni nincs pofám vele, de azèrt nekem is sok pènzbe kerül ès már elegem van belőle, ráadásul nem is vagyok oda èrte annyira mert bunkóskodott velem sokszor, meg sokszor rajtunk csüng.egy barátnőmnek is teljes áron adtam el, neki akkor hogyan adjam ingyen? de a párom akkor mit gondol rólam? hogy kifizettetem? lehet hogy azt mondanák hogy nem gond, de tuti szívnák a fogukat hogy megfejem őket egy húszassal. de akkor ők engem az nem baj?
elegem van már...
"...de a párom skkor mit gondol rólam?"
Magyarázd el a párod
párodnak, hogy ez nem megy tovább, főleg úgy, hogy sokszor bunkó veled.
Utána ugyanezt a sógornőnek is előadnám. Állj ki magadért!
Ha ezt most már ciki neki szóba hoznod, akkor mondd meg, hogy ezzel a bikinivel letudtátok az idei évi összes ajándékozást, a karácsonyt is beleérve, mert nem két fillér és neked ezt ki kellett fizetned a szállítónak, nem az égből pottyant az üzletbe.
Még jó, hogy nem nercbundát, vagy autót árulsz!
A kávé oké, a többit kifizettetném vele. Hogy jófej legyek, beszer.áron.
Hogyan kezeld? Legközelebb, mikor felpróbálja a bikinit, és mondja, hogy neki ez kell, akkor te meg szólj közbe, hogy rendben van, neked odaadom beszerzési áron, nem kell a teljes árát kifizetned. Pl. 14. ezer volt a beszer. ár, 20 ezer az eladási, akkor ad neki 16 ezerért (mondd azt, hogy ennyiért vetted), és még jófej is voltál. Újság, üdítő, jégkrém hasonlóan. Tegyük fel, ki van írva jégkrém ára, pl. 600 Ft, ilyenkor mondhatod, hogy neked csak 500. Ne félj tőle! Majd leszokik rólad, ha következetes vagy.
Párodnak ha ez nem tetszik, akkor mondd meg neki nyugodtan, hogy nem vagy köteles ingyen ellátni semmivel a sógornődet, amit te is pénzért vettél. Pláne, hogy még bunkó is veled a csaj.
Az a baj hogy ezt nem rögtön tisztáztátok..
Bár a sógornőd enyhén szolva pofátlan..amikor legközelebb megy hozzád mondd neki hogy: kávéra ezentúl (esetleg jégrémre) is a vendéged.de más már nem fér bele.. Ha megsértődik akkor legalább nem lesz rá többet gondod..
És ha én bemegyek még ma hozzád bikiniért, aztán csak elsétálok vele, nekem vajon mit mondanál?
Hát mond neki is ugyanazt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!