Szüleimnek rossz az anyagi helyzete. Mit tudnék tenni?
Sose voltunk gazdag család, inkább a középrétegbe tartoztunk. Megvolt és meg is van mindenünk csak a cég ahol apukám dolgozott becsődölt és azóta nem talál normális munkahelyet mert egyik se fizet neki rendesen meg időben. Anyukám is dolgozik de ő lényegesen kevesebbet keres mint apukám. A tél mindig rossz... nagyon sokba van a fűtés és még azóta sem tudtak helyre rázódni anyagilag. Küldtek már felszólításokat meg van egy hitel amire még rámegy havonta 70 ezer forint és csak 2 év múlva fog letelni de azt muszáj fizetni. Közbe meg a számlákat is fizetni kell még néha közbejönnek váratlan dolgok. Apukám így is csak havonta 2-3x tud hazajönni külföldről és alig vannak együtt. Teljesen szét van esve a család és rossz látni azt, hogy ennyire tehetetlenek, főleg anyukám az akit jobban megvisel a dolog. Ami még rosszabb az az, hogy nem nagyravágyó anyukám csak szeretne kicsit újítani a lakáson és megvenni magának 1-2 apróságot de nem teheti meg, közben az ismerősök körében nagyon sokan nyaralni mennek, teljes lakást felújítanak, autót vásárolnak meg még sok mindent. Szerintem ez is elszomorítja anyukámat. Ő most nem tud venni magának egy cipőt sem és mindjárt újra itt van a fűtési szezon, talán addigra nem lesznek ennyire elcsúszva a számlákkal de ha apukám nem talál jobb munkát (márpedig nincs kilátásban) akkor ugyanez lesz.
Én tavaly érettségiztem, most iskolába járok és kapok érte valamennyi pénzt amiből szoktam adni itthon de szinte semmire nem elég. Ezzel az a baj, hogy így nem tudok magamnak gyűjteni és élni az életemet. Nem sajnálom tőlük csak 20 éves vagyok, nemsokára vége a sulimnak, utána dolgozni fogok de ha így lesz akkor sose fogom élni a saját életemet. Két barátommal beszéltem erről és ők azt javasolták, hogy a szüleim felnőtt emberek és ne adjak pénzt mert ha nem adnék akkor is meg tudnák oldani valahogy. Részben egyetértek velük de nem lenne tiszta a lelkiismeretem ha nem adnám oda nekik azt a kevés pénzt, így se az. Kicsit úgy érzem, hogy rajtam csattan ez az egész. Anyukám is folyton panaszkodik nekem de nem szólok semmit csak elszomorít nagyon. Mit tegyek?
Hát nem tudom a szüleid mire bxszák el a pénzt, de hpgy nincsenek ekkora szarban az is tuti.
150ezres fütésszámla, ahhoz minimum 25-30 foknak kell lennie télen, ami luxus, nálunk 21 van és csá, fel kell öltözni.
Egyébként segits, alap, hiszen ott élsz.
Se sajnos vannak, akik képtelenek beosztani a pénzt, azért nyomorognak.
Nagynéném havi 70et keres, de már fizu után egy héttel rinyál hogy nem tud mit enni. Miért? Mert elsö héten minden felesleges drága szart megvesz, meg elsütziik 2-3000 forintot napi szinten. Persze, hogy igy nem marad neki semmi.
Meg ö is 28 fokban tesped télen, és igy horroblis a fütésszámlája. Meg persze kienged napi 3 kád vizet, stb.
A szüleid sem lennének ilyen gázban ha nem azt néznék hogy a szomszéd mit csinál, hanem a saját életükkel foglalkoznának (pl.. sporolás).
Apád pedig nem tudom, mire veri el a pénzt, ha külföldi fizubol nem éltek meg.
Nem azért szülünk gyereket, hogy eltartsuk, hanem , hogy felneveljük.
Mivel van kereseted, nem várhatod el a szüleidtol, hogy eltartsanak.
Bár jelezem, az a pénz, amit adsz, nem elég a teljes költségedhez.
Te ezzel a pénzzel nem a szuleidet támogatod, hanem besegítesz a saját megélhetésedbe, csak besegítesz.
Nyilván, ha anyagilag megtehetnék, akkor más lenne a helyzet, de így szégyeld magad.
Költözz el, és akkor nem kell hazaadni pénzt. Akkor mondhtnád, hogy éled az élted, nem adsz haza, oldják meg.
Clear?
Kérdező, ez nem a te dolgod.
Anyád és apád hitele. Igen, azé azé az anyádé, aki folyton neked panaszkodik, de mégis 23 fokra fűt és "ettől lejjebb nem ad", akkor sem, ha 60 ezret költ rá, ahogy írod.
Valamivel több, mint 100 nm-es ház. El lehet adni, ha nem képesek fenntartani.
Költözz el! Mielőbb. Magukkal fognak rántani.
Nekunk is szokott lenni 60-70 ezres gazszamla, es konkretan egy konvektor megy, a masik az en szobamban, de az pikkpakk felmelegszik. Szar a szigetelese a haznak, ennyi. 70 m2.
Kerdezo, elhiszem hogy nehez ebbol kilepni. Hasonlo szituban eltem mindig is. Nagyon szeretem a szuleimet es mindig minsent megadtak, ami toluk telt. En 3 eve koltoztem el otthonrol, suli es munka miatt, egy szobat bereltem kozosen, akkor a berleti dijat ok fizettek, en a rezsit. Utana meg tobbet meloztam, mikor osszekoltoztem a baratommal. Es kb 1 eve vagyok teljesen onellato. Nagyon szeretnek nekik segiteni, de nem tudok. Viszont meg is ertik. Ha megyek haza, neha bevasarolok nekik, vagy meglepem valamivel oket. Olyan is volt, hogy ugy alakult a helyzetem, hogy tudtam nekik adni egy tizest. Es ez meg mindig milliomod annyi, mint amennyit ok szantak ram. Viszont tudjak, hogy boldogulok, a jeg hatan is megelek. (Most 2 honapig munkanelkuli voltam, de meg igy is tudtam melozni, szoval ok abszolut az eletre neveltek engem). Hidd el, ha a szuleid normalisak, nem fogjak azt mondani, hogy maradj, hanem azt szeretnek, hogy onallo legyel.
"Tanácsot kértem volna itt nem pedig azt, hogy ítélkezzetek meg beszólogassatok. Na mindegy."
1. Olvass utána neten a fűtésnek, kérd ki emberek véleményét hátha valaki tudja hogy lehet takarékosabban megoldani, esetleg keress valami szakértőt. Ha ennyire sok pénzt visz a fűtés és nemsokára elköltözöl meg kéne fontolni, hogy átköltöznek lakásba, megéri-e az anyagi problémákat a nagy ház és kell-e ilyen nagy hely két főnek, akikből egy úgysincs sokszor otthon.
2. Keressétek fel a bankot, hogy nem lehetne-e kisebb havi részletekkel a futamidőt elnyújtani.
3. Esetleg egy vagy két extra fizető lakótárs a házba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!