Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleimnek rossz az anyagi...

Szüleimnek rossz az anyagi helyzete. Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

Sose voltunk gazdag család, inkább a középrétegbe tartoztunk. Megvolt és meg is van mindenünk csak a cég ahol apukám dolgozott becsődölt és azóta nem talál normális munkahelyet mert egyik se fizet neki rendesen meg időben. Anyukám is dolgozik de ő lényegesen kevesebbet keres mint apukám. A tél mindig rossz... nagyon sokba van a fűtés és még azóta sem tudtak helyre rázódni anyagilag. Küldtek már felszólításokat meg van egy hitel amire még rámegy havonta 70 ezer forint és csak 2 év múlva fog letelni de azt muszáj fizetni. Közbe meg a számlákat is fizetni kell még néha közbejönnek váratlan dolgok. Apukám így is csak havonta 2-3x tud hazajönni külföldről és alig vannak együtt. Teljesen szét van esve a család és rossz látni azt, hogy ennyire tehetetlenek, főleg anyukám az akit jobban megvisel a dolog. Ami még rosszabb az az, hogy nem nagyravágyó anyukám csak szeretne kicsit újítani a lakáson és megvenni magának 1-2 apróságot de nem teheti meg, közben az ismerősök körében nagyon sokan nyaralni mennek, teljes lakást felújítanak, autót vásárolnak meg még sok mindent. Szerintem ez is elszomorítja anyukámat. Ő most nem tud venni magának egy cipőt sem és mindjárt újra itt van a fűtési szezon, talán addigra nem lesznek ennyire elcsúszva a számlákkal de ha apukám nem talál jobb munkát (márpedig nincs kilátásban) akkor ugyanez lesz.

Én tavaly érettségiztem, most iskolába járok és kapok érte valamennyi pénzt amiből szoktam adni itthon de szinte semmire nem elég. Ezzel az a baj, hogy így nem tudok magamnak gyűjteni és élni az életemet. Nem sajnálom tőlük csak 20 éves vagyok, nemsokára vége a sulimnak, utána dolgozni fogok de ha így lesz akkor sose fogom élni a saját életemet. Két barátommal beszéltem erről és ők azt javasolták, hogy a szüleim felnőtt emberek és ne adjak pénzt mert ha nem adnék akkor is meg tudnák oldani valahogy. Részben egyetértek velük de nem lenne tiszta a lelkiismeretem ha nem adnám oda nekik azt a kevés pénzt, így se az. Kicsit úgy érzem, hogy rajtam csattan ez az egész. Anyukám is folyton panaszkodik nekem de nem szólok semmit csak elszomorít nagyon. Mit tegyek?

2017. máj. 31. 20:30
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
20%
Utolsó, 40 ezer forintból hogy fizettél rezsit meg hogy etettél két embert?
2017. máj. 31. 21:42
 12/30 anonim ***** válasza:
17%

Sporolni kell megtanulni kajaval vizzel villanyal es futessel.

A futesen mi sokat sporolunk

Csak nappalit futjuk telen 19c nappal ejjel 15c van.

Halokat nem futjuk ott 15c van eleg aludni.

Ablakokat plus olcso foliaval be lrhet vonni.

Ajto ele pokrocot tenni pici faegeto kajhat beszerezi es azzal egy szobat kicsit melegiteni.

Kaja amit lehet magad megtermelni husmentesen etkezni

2017. máj. 31. 21:47
 13/30 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy kb 150 ezret havonta simán feladnak a postán a fűtés miatt. És akkor még apukám nem vett magának kaját amíg távol van és mi sem ettünk. Meg amikor közbejönnek nemvárt dolgok amik szintén pénzbe kerülnek (elromlik a mosógép például, büntetés jön stb) akkor az a 20-30 ezer forint ehhez az összeghez viszonyítva semmire nem elég :(
2017. máj. 31. 21:48
 14/30 anonim ***** válasza:
80%

Mi a fenével fűtötök és hány 100 nm2-t, hogy ennyibe kerül? Fel kell rendesen öltözni és nem 25 fokra fűteni a lakást, ha ilyen drága. Meg kell tanulni spórolni.

Azt meg azért ne meséld, hogy minden hónapban van büntetés meg elromlott mosógép... Anyukád próbáljonn jobban fizető munkát keresni, te meg diákmunkázz. A pénzzel meg tnauljatok meg bánni. Annyi spórolós kérdés volt már itt, olvasd és okulj.

2017. máj. 31. 22:00
 15/30 anonim ***** válasza:
91%

Újgazdagék megszorultak, első rész

"Én tavaly érettségiztem, most iskolába járok és kapok érte valamennyi pénzt "

Havi 60 ezret kap sokaknak ez a havi fizetésük neki meg egy kis pénz. Mit is írtok neki ezek több százból élnek havonta.

2017. máj. 31. 22:05
 16/30 anonim ***** válasza:
90%
Ha letelik a 2 év könnyebb lesz.
2017. máj. 31. 22:06
 17/30 anonim ***** válasza:
81%

Én is azon gondolkodom :D 150 a fűtésük (valami 1000m2-es palotában laknak?), 70 a hitel, az kapásból 220ezer :D A fater tuti keres vagy fél millát külföldön.

Szegénykéim, van pénzetek még Serrano sonkára, vagy csak gagyi fekete erdeit tudtatok venni ebben a hónapban? :D

2017. máj. 31. 22:08
 18/30 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező! Szinte hihetetlen, hogy ennyi a rezsitek! Nézz utána, anyukád a sok szomorkodás közben mire költi a pénzt. Te is belefizetsz, jogod van tudni. Nem úgy van az, hogy azt mondja, hogy a Te „sz@r” fizetésed semmire sem elég.

Nem Te vetted fel a hitelt. Saját hibájukból kerültek rossz anyagi helyzetbe, ezért nem vagy köteles támogatni őket. Családalapításodat el ne halaszd! Te még élhetsz máshogy!

2017. máj. 31. 22:22
 19/30 anonim ***** válasza:
42%

11-esnek javaslom a figyelmesebb olvasást :-)

"hónapokig éltünk KETTEN... 40 ezer ft havi kajapénzből"

Ismétlem, 40 ezer ft csak a kajára, szóval ennyi maradt a rezsi és az adó kifizetése után.

2017. máj. 31. 22:27
 20/30 anonim ***** válasza:
92%
150 fűtésre, akkor esetleg egy-két extra fizető lakótárs a nagy házba.
2017. jún. 1. 01:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!