Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan tartom megalázónak az...

Jogosan tartom megalázónak az alábbi helyzetet?

Figyelt kérdés

22 éves egyetemista lány vagyok. Gőzerővel készülök a záróvizsgámra, illetve van még ezen kívül egyéb vizsgám is. E mellett rosszul is lettem. Ezzel nem is lenne 'gond', viszont reggel felhívták anyát a nagyszüleim, hogy bejönnének. Mondta nekik anya, hogy van most elég dolgom, valamint örülök, ha élek, hagyjanak most egy kicsit nyugtot nekem.

Délután csörgött a telefonom, papa hívott, hogy engedjem be, itt vannak. Nem is értem, arra nem gondoltak, hogy esetleg a könyvtárban vagyok, vagy annyira ramatyul vagyok, hogy megmozdulni is alig bírok, vagy éppen elaludtam, esetleg nyakig vagyok a könyveim és jegyzeteim közt...

10 percet sem voltak, ez idő alatt adtak egy borítékot, amiben pénz volt. Erősködtek, hogy fogadjam el, mert "örülnek, ha tudnak adni", valamint "jó helye lesz nálam" és sorolhatnám. Eszembe sem jutott elvenni, majd a kezembe nyomták és rá két percre el is mentek se szó se beszéd.

Nagyon kellemetlen volt, hogy 'odadobták' nekem a pénzt. Dolgoznak a szüleim is, teljesen alamizsnának éreztem ezt az egészet. Nem vagyok olyan anyagias, mint ők, hogy a pénz körül forog minden és azzal el lehet intézni és meg lehet oldani mindent vele. Fontosabb lenne -számomra- a szeretet, nyugalom, egyenesség, de ezeket úgy tapasztalom, nehéz kivitelezni nekik.

Jogosan érzem magam rosszul e miatt?

22l

2017. máj. 25. 18:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
75%
Most dicsekszel, vagy panaszkodsz?
2017. máj. 25. 20:21
 12/22 anonim ***** válasza:
81%
Mielőtt még többen csak mocskolódnának azzal, hogy h*lye vagy esetleg hisztis p*csa, megválaszolom neked kultúrált formában. A kérdésed az volt, hogy jogosan tartod e megalázónak az alábbi helyzetet? Nem, szerintem nem jogosan és egyáltalán nem megalázó az a helyzet, amit leírtál. Nyilván nem akartak zavarni, ezért nem voltak sokáig, a pénzt pedig szeretetből adták, nekik valószínűleg sokat jelent, fogadd el. További szép estét.
2017. máj. 25. 20:21
 13/22 anonim ***** válasza:
42%

Ilyesminek én se örültem, hogy most nem jó, aztán sz@rnak erre figyelni...Azonban, ha messziről jönnek és éppen arra járnak, akkor egy pillantás elmegy, hiszen eljön az az idő egyszer, amikor már hiába fogod várni a hívást vagy keresést felőlük.

A lóvé meg, olyan szokás és ennek is csak az anyagias dögök örülnek gondolkodás nélkül.Elteszed és veszel nekik valamit legközelebb belőle esetleg...

Valóban nyomasztó elfogadni, ha tudjuk azt, hogy nagyobb szüksége van rá neki, mint neked, de ezt a brekit nyeld le, mert mélyen megbántanád...

2017. máj. 25. 20:28
 14/22 anonim ***** válasza:
86%

Lehet tenni a liciteket, hogy kicserél a Kérdezővel problémát!

De tényleg :D Azt hittem valami jó kis szaftos sztori lesz, de nem, hanem... Hanem ez. Én a helyedben beinvitáltam volna őket egy kávéra, vagy valamire. "Papa, Mama, köszi, hogy eljöttetek, de nagyon benne vagyok a tanulásban. Egy kávét megihatunk együtt, de utána ha nem haragszotok, én visszamennék tanulni." És ha legördült a kávé, akkor megvárod, míg elmondja az egyikőjük a mondat végét, elveszed előlük a poharakat, közben válaszolsz rá. Aztán megsimogatod a Mama vállát, és " Tök jó, hogy benéztetek, de most ha nem haragszotok, visszamennék tanulni." Hidd el, ennyi belefér! ;) A pénzesre meg nem mondok semmit, JOBB, ha nem mondok semmit. Csak annyit, hogyha zavar, akkor tedd félre. Ha ráérsz, battyogj át hozzájuk, és ebből a pénzből főzz valamit. Így burkoltan visszaadtad nekik, a pénz egy része úgy is kajára megy el.

Ez a helyzet egyébként nem megalázó. Mi lenne ebben a megalázó? Nem is értem... No mindegy, a lényeg, hogy nem jogosan érzed.

ÉS most jöjjön a végére a legdurvább infó:

szintén 22L

2017. máj. 25. 20:35
 15/22 anonim ***** válasza:
84%
Neked vagy agyadra ment a tanulás, vagy helikopter vagy...
2017. máj. 25. 20:55
 16/22 anonim ***** válasza:
86%
Túl sok a bajod... Hálátlan egy p.csa vagy....agyam eldobom.... Szégyelld magad.
2017. máj. 25. 21:54
 17/22 anonim ***** válasza:
95%

Nincs olyan, hogy egy érzés jogos vagy nem jogos. Ha megalázva érzed magad, akkor bizony megaláztak.

Ha kicsit olvasol még a topikban, akkor látni fogod, hogy más kontextusban mindenki világosan látja, hogy hívatlanul beállítani valahova durva megsértése a magánszférának, a kéretlen segítség pedig nem segítség. Ha viszont egy fiatal csak úgy pénzhez jut, azt képtelenek elviselni, ha seggen csúszva köszönted volna meg, az se lenne elég.

2017. máj. 25. 22:20
 18/22 anonim ***** válasza:
66%

Ugyanígy reagáltam volna, ugyanígy éreznék.

Ha dolgom van/egyedül szeretnék lenni, a családtól elvárom, hogy tekintettel legyen rám és békén hagyjon (más meg úgysem zargat), a mindenféle ajándékozás pedig kényelmetlenül érint (alkalomra is, hát még "csak úgy").

De, mint látod, mások máshogy látják.

20/L

2017. máj. 25. 22:56
 19/22 anonim ***** válasza:
51%

Én csak pénz részéhez tudok hozászolni,aban semmi gond probléma nincs gondolom a pénzt mivel végzős vagy ugymond ballagási pénznek szánták ,azt meg nyugodtan elteheted,én is kaptam anyukámtol réggeben pénzt szülinapomra 2-3 ezer ft pedig felnőtt családos nő vagyok ,és jol esett.

Nagyszüleid szeretnek gondolom .

2017. máj. 26. 05:38
 20/22 anonim ***** válasza:
62%

A nagyszülők ilyenek :)

Majd ha már nem lesznek szégyelni fogod, hogy ilyen miatt hisztit csaptál- erre mérget vehetsz.

Szerintem nézz magadba, 22 év ide-oda- nagyon nem igazán tiszteled a nagyszüleidet.

De mindegy... majd ha meghaltak rájössz.

2017. máj. 26. 09:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!