Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan tartom megalázónak az...

Jogosan tartom megalázónak az alábbi helyzetet?

Figyelt kérdés

22 éves egyetemista lány vagyok. Gőzerővel készülök a záróvizsgámra, illetve van még ezen kívül egyéb vizsgám is. E mellett rosszul is lettem. Ezzel nem is lenne 'gond', viszont reggel felhívták anyát a nagyszüleim, hogy bejönnének. Mondta nekik anya, hogy van most elég dolgom, valamint örülök, ha élek, hagyjanak most egy kicsit nyugtot nekem.

Délután csörgött a telefonom, papa hívott, hogy engedjem be, itt vannak. Nem is értem, arra nem gondoltak, hogy esetleg a könyvtárban vagyok, vagy annyira ramatyul vagyok, hogy megmozdulni is alig bírok, vagy éppen elaludtam, esetleg nyakig vagyok a könyveim és jegyzeteim közt...

10 percet sem voltak, ez idő alatt adtak egy borítékot, amiben pénz volt. Erősködtek, hogy fogadjam el, mert "örülnek, ha tudnak adni", valamint "jó helye lesz nálam" és sorolhatnám. Eszembe sem jutott elvenni, majd a kezembe nyomták és rá két percre el is mentek se szó se beszéd.

Nagyon kellemetlen volt, hogy 'odadobták' nekem a pénzt. Dolgoznak a szüleim is, teljesen alamizsnának éreztem ezt az egészet. Nem vagyok olyan anyagias, mint ők, hogy a pénz körül forog minden és azzal el lehet intézni és meg lehet oldani mindent vele. Fontosabb lenne -számomra- a szeretet, nyugalom, egyenesség, de ezeket úgy tapasztalom, nehéz kivitelezni nekik.

Jogosan érzem magam rosszul e miatt?

22l

2017. máj. 25. 18:34
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem hülye vagy. Menni akartak, mentek amivel lehet vitázni, viszont a 10 perc ott töltött időből nekem az jön le, hogy nem akartak zavarni. Kedveskedni akartak, megakartak lepni egy kis pénzel majd mentek a dolgukra. Nem érezném megalázónak.
2017. máj. 25. 18:38
 2/22 anonim ***** válasza:
97%

Ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el.

Nem értem, mi olyan megalázó abban, hogy szeretnek téged és segíteni szeretnének, de hát különbözőek vagyunk. Ha annyira nem kell, add be mondjuk egy állatmenhelyre, ott tudnák értékelni. De ezt nyilván nem fogod megtenni ;)

2017. máj. 25. 18:38
 3/22 anonim ***** válasza:
89%
Hát te hülye vagy kérdező. nagyszuleid önzetlenül adnak az unokanak, te meg itt hiszizel.
2017. máj. 25. 18:45
 4/22 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon elmondanám a véleményemet, de úriember vagyok, igy nem teszem.... 😊

De nézzük a tényeket... 10 perc a nagyszülőkre olyan hatalmas nagy probléma, és közben észre sem vetted, higy ezzel a feleslegesen idehányt porblémával elment újabb 10 perc....

Most nem fontos a tanulás?

2017. máj. 25. 18:50
 5/22 A kérdező kommentje:
Ha nekem elmondják, hogy ne menjek el, akkor nem megyek, csak akkor, ha azt mondják, hogy igen, ráérek, gyere nyugodtan. Valamint tiszteletben tartom a másikat, ha azt mondja, hogy nem ér rá. Akkor nem tukmálom magamat a másikra. Valamint anya is elmondta, hogy nem kérünk egy fillért sem. Nem mellesleg mindig a pénzen problémáznak. Nekik -is- lenne hová tenni, ezért sem értem...
2017. máj. 25. 18:56
 6/22 anonim ***** válasza:
84%

Ne költsd el a pénzt, tedd félre...

Így a nagyszülők.is boldogok, és Te is az leszel, mert nem költöd el.... de lehiheted lesz az az idő, amikor jól fog jönni.

2017. máj. 25. 19:03
 7/22 anonim ***** válasza:
83%
Tíz percbe nem halsz bele, direkt siettek. Értem, hogy dolgod van, de nem lesznek mindig nagyszüleid. Annyira nem fontos semmilyen vizsga, hogy ne tudj rájuk szakítani ennyi időt. Ráadásul mit számít a pénz? Adtak, örülj. Most te problémázol ezen.
2017. máj. 25. 19:32
 8/22 anonim ***** válasza:
92%
Szentseges Isten, hagyd a tanulast pihenjel mert nagyon az agyadra ment. Be vagy keszulve de rohadtul. Gurits le egy kupicaval aztan holnap folytatod.
2017. máj. 25. 19:41
 9/22 anonim ***** válasza:
85%
Ideje felnőttként viselkedned és nem a sértődött kislányt játszanod, aki beleköt mindenbe.
2017. máj. 25. 19:43
 10/22 anonim ***** válasza:
83%
Egy hisztis kis p.csa vagy :D. Az én nagyszüleim is adtak pénzt, amíg éltek, de nem pörögtem ezen ennyit. Ők ilyenek (meg még sok nagyszülő), valamivel mindenképpen kedveskedni akarnak, de nem mernek csokit vagy akármit venni. Az "odadobott" "alamizsnát" (ez amúgy wtf :D teljesen hülye vagy) szépen el tudod tenni későbbre, én pl az ajándékpénzből vettem hűtőt a koliba, és nagyon örültek, hogy valami hasznosra fordítottam. Ja és nálunk ugyanúgy megvan a szeretet, nyugalom :P.
2017. máj. 25. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!