Jogosan tartom megalázónak az alábbi helyzetet?
22 éves egyetemista lány vagyok. Gőzerővel készülök a záróvizsgámra, illetve van még ezen kívül egyéb vizsgám is. E mellett rosszul is lettem. Ezzel nem is lenne 'gond', viszont reggel felhívták anyát a nagyszüleim, hogy bejönnének. Mondta nekik anya, hogy van most elég dolgom, valamint örülök, ha élek, hagyjanak most egy kicsit nyugtot nekem.
Délután csörgött a telefonom, papa hívott, hogy engedjem be, itt vannak. Nem is értem, arra nem gondoltak, hogy esetleg a könyvtárban vagyok, vagy annyira ramatyul vagyok, hogy megmozdulni is alig bírok, vagy éppen elaludtam, esetleg nyakig vagyok a könyveim és jegyzeteim közt...
10 percet sem voltak, ez idő alatt adtak egy borítékot, amiben pénz volt. Erősködtek, hogy fogadjam el, mert "örülnek, ha tudnak adni", valamint "jó helye lesz nálam" és sorolhatnám. Eszembe sem jutott elvenni, majd a kezembe nyomták és rá két percre el is mentek se szó se beszéd.
Nagyon kellemetlen volt, hogy 'odadobták' nekem a pénzt. Dolgoznak a szüleim is, teljesen alamizsnának éreztem ezt az egészet. Nem vagyok olyan anyagias, mint ők, hogy a pénz körül forog minden és azzal el lehet intézni és meg lehet oldani mindent vele. Fontosabb lenne -számomra- a szeretet, nyugalom, egyenesség, de ezeket úgy tapasztalom, nehéz kivitelezni nekik.
Jogosan érzem magam rosszul e miatt?
22l
Ha adnak, fogadd el, ha ütnek, szaladj el.
Nem értem, mi olyan megalázó abban, hogy szeretnek téged és segíteni szeretnének, de hát különbözőek vagyunk. Ha annyira nem kell, add be mondjuk egy állatmenhelyre, ott tudnák értékelni. De ezt nyilván nem fogod megtenni ;)
Nagyon elmondanám a véleményemet, de úriember vagyok, igy nem teszem.... 😊
De nézzük a tényeket... 10 perc a nagyszülőkre olyan hatalmas nagy probléma, és közben észre sem vetted, higy ezzel a feleslegesen idehányt porblémával elment újabb 10 perc....
Most nem fontos a tanulás?
Ne költsd el a pénzt, tedd félre...
Így a nagyszülők.is boldogok, és Te is az leszel, mert nem költöd el.... de lehiheted lesz az az idő, amikor jól fog jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!