Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Illik elmennem erre az alkalom...

Illik elmennem erre az alkalomra, vagy nem?

Figyelt kérdés

A barátommal két éve vagyunk együtt, de nem élünk együtt és nem is vagyunk házasok, még huszonévesek vagyunk.

Mindig meghívnak a családi eseményekre és szeretek is menni, mert nagyon kedvesek velem.

Most viszont elhívtak az unokatestvére ballagására, akit ugyan ismerek, de én végülis senkije nem vagyok neki...

Szívesen elmennék, de nem tudom, illik-e, mivel neki nem vagyok se rokona, se semmi, csak az unokatesójának a barátnője.

Mi a véleményetek? Elmenjek, ha hívtak, vagy ne, mert a ballagás egy családi esemény és hiába vagyok a barátnője az ballagó unokatestvérének, végülis "igazi" családtag nem vagyok.

(Remélem, követhető volt, amit írtam :) )

2017. máj. 16. 08:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%
Ha meghívnak illik elmenni, én azt nem szeretem ha hivatlanul pofátlankodik oda az aktuális párja valakinek. Egy virágcsokor elég.
2017. máj. 16. 10:47
 12/20 anonim ***** válasza:
88%
Hivatalos vagy még jó,hogy elmész, és elég szerintem is a virágcsokor.
2017. máj. 16. 10:49
 13/20 anonim ***** válasza:
52%
Nem kell nagy dolog toled, a bakkoddal kozosen adjatok viragot.
2017. máj. 16. 13:29
 14/20 anonim ***** válasza:
90%
Elég egy kis csokor virág, közösen a pasiddal vagy egy doboz bonbon, szintén közösen.
2017. máj. 16. 13:35
 15/20 anonim ***** válasza:
91%

Mi ilyen esetben úgy csináltuk, hogy a párommal együtt ajándékoztunk. Én rendeltem egy szép csokor virágot, abba köttettük bele a pénzt, ami a párom ajándéka volt, közösen adtuk át.

A te párod mit ad, nem kérdezted? Beszéljetek össze :)

Nem kell nagy dolgot adnod egyetemistaként, valami apró figyelmesség elegendő, vagy hát a klasszikus virágcsokor, az ballagáskor mindig bejátszható :)

2017. máj. 16. 14:08
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket, megbeszélem a párommal is, hogy náluk van-e valami hagyomány, vagy mi az ötlete, mit ad ő :)
2017. máj. 16. 14:19
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha meghívtak, akkor az azt jelenti, hogy elfogadtak a családban. Illik elmenned.
2017. máj. 16. 17:26
 18/20 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem csak az ajándékod akarod megúszni.
2017. máj. 16. 18:08
 19/20 A kérdező kommentje:
18.: eszem ágában nincs megúszni. Szeretek elmenni az eseményeikre, csak nem tudtam, illik-e egy ilyenre, ha nem vagyok családtag
2017. máj. 16. 18:55
 20/20 anonim ***** válasza:
Nekem meg ez a hozzáállás fura. Mi kezdetektől úgy tekintettük a másikra mint családtag. Szerencsére a szüleink is. Nem is volt ilyen kérdés. Ha volt valami esemény mentünk párostul.
2017. máj. 17. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!