Temetés. Illene-e elmennem?
Figyelt kérdés
A barátom anyukájának az unokatestvére halt meg (elsőfokú unokatestvér). Nem ismertem őt személyesen, de a barátom szüleivel jóban vagyok. Barátom nyilvánvalóan elmegy, illik-e ilyenkor nekem is mennem vele, mikor azért viszonylag közeli rokonról van szó?2014. júl. 2. 13:58
1/4 anonim válasza:
Én elmennék, már csak azért is, mert a barátom családjáról van szó. Bár nem tudom mennyire komoly a kapcsolat...
2/4 anonim válasza:
Hát ha a barátod örülne neked, hogy támogatod őt, akkor menj, de szerintem illene megkérdezni az elhunyt legközelebbi hozzátartozóit. Engem nagyon zavart, hogy amikor a legjobban ki vagyok borulva és szétesve, akkor ott nézelődik pár tolál idegen, zavart arccal, tök nyugodtan... én ott búcsúzni, sírni akartam nyugodtan, nem pedig idegenek figyelő tekintete előtt tartani magam.
3/4 anonim válasza:
Nem az illem az, ami itt számít, hanme az, hogy mit ézel: menni akarsz vagy sem.
Ha a barátodnak szüksége van a lelki támaszra, akkor igen, de nem gondnám, hogy a barátod az anyjának a távolabbi rokonait olyan nagyon siratná. (Ugyanis az anyukájának is már csak az unokatestvére, az a barátodnak még messzebb van lelkileg, nyílván korban is.)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Valóban nem írtam: komolyan gondoljuk a kapcsolatunkat, több mint egy éve vagyunk együtt.
Meg fogom kérdezni tőlük, mert nyilvánvalóan az a tuti, csak kíváncsi voltam/vagyok az itteni véleményekre is!
2014. júl. 2. 16:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!