Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 8 általánossal, lakás, biztosj...

8 általánossal, lakás, biztosjjövedelem nélkül miért szülnek észnélkül egyesek? Büszkén töltik fel facebookra, hogy főállású anyák lettek.

Figyelt kérdés
2017. máj. 11. 10:15
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
90%

Az igaz, hogy az embernek sosem lesz 100 %-ig megfelelő anyagi helyzete egy gyerekhez. Mert mindig lehetne rá többet költeni. De könyörgöm, mikor még 10 %-ig megfelelő keret sincs rá? Mert az egy dolog, hogy nem tudja neki megvenni a legújabb LEGO-készletet vagy a legújabb hajszínezős babát, de amikor a tankönyvre sem futja vagy a füzetekre?

Anyukám is tanított ilyen kisfiút, 6 gyerek van a családban, valami trágyából, vályogból összetapasztatott házban élnek 8-an, a nő soha nem dolgozott, az apának hol van valami sitnyik munkája, hol nincs. 14 évesen a legidősebb gyereknek majdnem azért kellett évet ismételnie, mert annyit hiányzott az iskolából, mert dolgoznia kellett, hogy tudjon segíteni a szüleinek. A gyerekeknek sose volt normális ruhájuk, a tanító nénik dobtak össze füzetekre, ceruzákra év elején. Télen egyszer az egyik gyerek egy kis vékony, vászoncipőben ment el iskolába, ZOKNI nélkül... Rettenet komolyan mondom. És ez egy dolog, de sajnos az értelmi szintjük sem volt megfelelő ahhoz, hogy aztán ebből esetleg kitörjenek.

Akiket én ismerek, azoknak kínkeservvel, többedik próbálkozásra meglett az érettségijük, talán van valami műkörmös végzettségük, de rendszerint már rögtön azután teherbe estek, hogy egy fél évet sem dolgoztak, ergo semmi jövedelemből ha jól tudom, csak az alap GYES/GYED jár. Az apuka valami szalagmelós, gyanítom 160-nál nem többért. De azért ők büszke családanyák... Jobbik eset még, amikor a nagyszülők segítenek, de csakis a gyerek szempontjából nézve, egyébként lenézem azokat akik a szüleik nyakára pottyantanak egy porontyot, és ezért meg lehet kövezni. Az egyik ilyen ismerősöm pl. nem mert szólni otthon, hogy terhes, mire kiderült, már késő volt bármit is lépni.

2017. máj. 11. 17:28
 32/36 anonim ***** válasza:
85%
Pont az edukáció hiánya miatt. Nem nagyon értheti egy 8 általánost végzett ember, hogy minimálbérből nem tud megélni két felnőtt meg egy kisbaba. Nem lesznek ettől rossz emberek, csak felelőtlenek. Viszont abban van igazság, hogy szegényesen is lehet tisztességgel felnevelni egy gyereket, de valamennyi pénz mindenképpen szükséges. A gyerek nem lakik jól jóindulattal, sem szeretettel.
2017. máj. 11. 18:16
 33/36 anonim ***** válasza:
85%

Nekem is volt ilyen osztálytársam.Mindenféle bántás nélkül írom, hogy nem igazán éretett semmihez. A sulis dolgokban nagyon gyenge volt, épp, hogy átengedték mindig.

Elkezdett egy szakmát általános után, de az sem igazán ment neki.Végül elment szülni.Most boldog és tényleg ért a gyerekekhez, jól bánik velük.

De ennek ellenére én is úgy gondolom, hogy a szeretetből nem fognak jól lakni a gyerekek. Nem kéne a semmire bevállalni szerintem se.

De van akinek ez az életcélja és nem is fog tudni mást felmutatni a gyerekein kívül később sem.

Másik ismerősöm már 30-on felül van.Van 8 általánosa és kb fél évet dolgozott eddig az életében. A gyerekein kívül nem sok mindenre lehet büszke.

Szerintem ez elég szomorú , a gyerekeket is sajnálom.Nekik is jobb lenne olyan családba érkezni, ahol nem gond megvenni hónap végén a kaját, ahol nem gond kifizetni az osztálypénzt és az osztálykirándulást..stb

2017. máj. 11. 18:32
 34/36 anonim ***** válasza:
67%

Ezek a jó válaszok akkor mondok én is tapasztaltakat.

Ismerek olyat aki még az általánost se fejezte be és ment szülni, ja a becses apa meg a sitten.

Akkor hány olyat láttam, hogy 14-15 évesen szült.

2017. máj. 12. 12:30
 35/36 Estádio de Felchút ***** válasza:
55%

"fogszabályozó

Az meg minek, ha nincs rá pénz gyermekkorban akkor fiatalon is meg tudja csináltatni, mikor már dolgozik."

De nagyon hülye vagy, bammeg...

2017. máj. 13. 01:25
 36/36 anonim ***** válasza:
71%

"Étel ital az kell, de ki mondta, hogy kaviáron és pezsgőn kell élni."

Mutasd már meg azt a boltot, ahol csak a kaviárért és a pezsgőért kell fizetni, a kenyér meg a hús ingyen van.

"Ruhát cipőt ha nincs pénz újra lehet használtan is beszerezni, főleg a kisgyereknek aki kinövi nagyon hamar."

Használtan sincs ingyen, hacsak nem akarsz jótékonykodók facebook-csoportjaiban összekoldulni mindent.

"Gyógyszerek nagy részén állami támogatás van, ha nem krónikus betegséggel születik akkor ez nem olyan nagy összeg, néha összeszed egy kis vírust."

Nem tudod előre, lesz-e krónikus betegsége.

"fogszabályozó: Az meg minek, ha nincs rá pénz gyermekkorban akkor fiatalon is meg tudja csináltatni, mikor már dolgozik."

Ja, én is baromira örültem volna, ha a szüleim nem csináltatják meg nekem 18 éves kor alatt, amikor TB támogatott, hanem fizethetem érte a több százezret a kezdő minimálbéremből.

"Honnan tudod hogy szemüveges lesz??"

Honnan tudod, hogy nem lesz az? Különben az iskolai szar neonfény bárki látását képes tönkretenni.

"A gyerek bármivel eljátszik, vannak olcsó készségfeljlesztő játékok is."

Ez mondjuk igaz, de akkor is szar neki, ha karácsonyra se kap meg olyasmit, amivel az osztálytársainak tele a gyerekszobája.

"A rezsit akkor is ki kell fizetni, ha nincs gyerek."

Persze, nyilván mindegy, hogy ketten fürdenek vagy öten, kell-e naponta mosni, mert a kisbaba lehányta a ruháját meg a tiédet is, egy szobában él az egész család, vagy azért van külön a szülőknek meg a gyerekeknek...

2017. máj. 19. 20:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!