Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyes családok miért spórolnak...

Egyes családok miért spórolnak betegesen? Sem nyaralás, sem étterem, sem egy hétvégi szórakozás, pedig megtehetnék, nem szegények.

Figyelt kérdés

2017. máj. 11. 08:08
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
70%

Senki nem kerül önhibáján kívül oda, ahová.

Másrészt, a gazdagabbak nem irigyek, hanem tudatos pénzügyi szemlélettel jutottak el oda, ahol tartanak,a pénz szoros kezelésével.

Plusz pontosan tudják, hogy másnak semmi joga és köze ahhoz, ami az övék.

Nem is értem ezt: "irigyek". Nem lehetnek irigyek a sajátjukra ...

2017. máj. 11. 09:29
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenkinek van igénye étterembe járni, kimozdulni, nyaralni. De simán megeshet az is, hogy pl saját lakásra gyűjtenek, vagy akármi.

Nem mindenki fészbúkon éli az életét. Nálam sem mondanád meg pl, hogy szinte minden nap kimozdulok, van hobbim, ilyesmi, mert nincs kitéve semmi. Magamnak élek, nem az ismerősöknek :)

2017. máj. 11. 09:34
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Nincs igénye rá és ilyen családi mintát látott, utóbbi elég gyakori.

Én is ilyen vagyok. Már egyetemistaként is ösztöndíjakból meg munkából 160 ezer forint felett volt a havi jövedelmem, ami azért fizetésnek is elmenne és otthon éltem. A többség a pártízezres ösztöndíját is szórakozásra költötte, én spóroltam és írtam, mire mennyit költök, a többi meg maradt a számlán. A családban sem volt szokás a nyaralás, étterem és szórakozás (mi maximum egynapos túrákra mentünk, esetleg horgászni), nincs igényem rá, inkább tartalékolok, és nagyobb dolgokra költöm. Pl. minőségi számítástechnikai cuccok, újabb nyelvvizsga, tanfolyam, hobbi. Amire költök és "luxus" az a minőségi élelmiszer és a lakás csinosítgatása. Nem tartom betegesnek, mert nem rongyokban járok vagy éhezem, egyszerűen más értékrend szerint élek, de tök boldogan.

2017. máj. 11. 09:58
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem beteges kategória. Betegesek, akik gyűjtik a fürdővizet, hogy azzal húzzák le a vécét.

Nekem van elég sok pénzem, sajnos örököltem, de én meg otthonülős vagyok. Azért meg nem fogom költeni a pénzem, hogy költsem.

2017. máj. 11. 10:15
 25/32 anonim ***** válasza:
97%
Én átmenet vagyok a "sehova nem megyünk" és a "carpe diem" között.:-) Spórolok, mert ezt láttam otthon is, ennek köszönhetem, hogy átlagfizetésből felneveltek családi házban, továbbtanulhattam a tesóimmal együtt és kaptunk útravalót is, amikor végeztünk. Mentünk gyerekkoromban nyaralni, mert az fontos a családnak, de olcsón. Volt anyagi mélypont is az életemben, úgyhogy bár jócskán átlag fölött keresek, nagyon megnézem, mire adok ki pénzt. Üdítőre, ásványvízre pl. fölösleges, ritka, hogy veszek, sose fizetnék egy táskáért, cipőért 30-50 ezreket, az utazásaimat pedig magam szervezem - részben, mert én is utálom a kötöttséget, nyájban nézelődést, részben, mert kb. feleannyiból kihozok egy utat, mintha irodával mennék. Étterembe is csak akkor megyek, ha valami nagyon különleges, vagy nagyon megéri , ill. utazás során - a konzerves-májkrémes utazás nem az én stílusom.:-) Nem állítom, hogy ez a mentalitás szuper, de aki élt már nehéz körülmények között, annak nem könnyű kilépni abból, hogy mindennek először az árát nézi meg.
2017. máj. 11. 10:34
 26/32 anonim ***** válasza:
97%

a bevétel meg a kiadás 2 külön dolog

amúgy pénz akor lesz ha nem szorod olyasmire mint az étterem

2017. máj. 11. 10:44
 27/32 anonim ***** válasza:
85%

"Utolsó! Kérlek, vidd el a nagyit legalább egy födőbe a családoddal, vagy fizessétek be egy nyugdíjjas körutazásra. Annyira sajnálom az ilyen néniket, egész életében szív, amikor meg megtehetné már úgy érzi túl öreg, nem jár neki, vagy csak fél belekezdeni."

ELárulom neked, a nagyi borzasztó rosszul érezné magát, ha ilyenen kellene résztvennie, mert ez nem az, ami neki örömet szerez, csak nyüglödés meg kényszer lenne neki, amihez jó pofát kell vágni, közben meg szenved egész idö alatt!!!!

2017. máj. 11. 10:44
 28/32 anonim ***** válasza:

"Betegesek, akik gyűjtik a fürdővizet, hogy azzal húzzák le a vécét. "

mondjuk szerintem ez annyira nem beteg dolog, inkább környezettudatosság.

betegesnek inkább azt tartom, amikor a család minden tagja ugyanabban a vízben fürdik:D

2017. máj. 11. 19:35
 29/32 Fatal_3rror_ ***** válasza:

Igazából elég nehéz eldönteni a mai világban mi a beteges.

Régen az volt a természetes hogy heti 1 alkalommal fürödtek az emberek és nappal csak mosakodtak. Sok nyugati országban is megy ez, hogy reggel csak megmosakszik egy lavór vízben. Ehhez képest mások meg napi 3 zuhanyzással tudnak csak létezni, most akkor mi a beteges?

Az sem mindegy ki mit szeret. Én például hiába keresek 300+ ezret, nagyon ritkán megyek bárhova, nem spórolok a kaján, sok hülyeséget összezabálok. De mellette vannak dolgok amire "igénytelen" vagyok. Nem vágyom 100+ ezres órára, 50 ezres cipőre, ruhát is akkor veszek ha a régi már elkopik. Ezzel szemben más ismerőseim havi szinten 10 ezreket költenek csak ruhára, külsőségekre.

Az sem mindegy milyen körülményeid vannak. Én albérletben lakom, egész életemben gyűjthetek lakásra, kocsira. Mások ezt 18-20 évesen ingyen megkapják, onnantól költhetnek amire akarnak.

2017. máj. 11. 19:54
 30/32 anonim ***** válasza:
60%

Rengeteg oka lehet. Pl.: lakásra, autóra gyűjtenek, és nem hitelből akarják megvenni. Vagy, a gyermeküket taníttatni akarják, és gyűjtenek az egyetemi évekre, magántanárok, táborokra, stb. Vagy, nekik nem ez a szórakozás. Ez nagyon is egyéni, hogy ki mit élvez. Lehet, hogy nekik az a szórakozás, ha kimennek a kertbe kertészkedni, ha tanítgatják a kutyájukat, ha könyvet olvasnak, stb. Ezek elég olcsó szórakozások. Az is lehet, hogy nem látják értelmét a pénzszórásnak. Egy nyaralás nem két forint, ha meg két forintból akarod kihozni, akkor nagyon-nagyon-nagyon meg kell tervezni mindent, abban meg már hol a szórakozás? Étterem meg megint csak nagyon egyéni. Van aki nem szereti más főztjét enni, vagy csak simán nincs a közelében olyan stílusú étterem, amiben szívesen enne. Hétvégi szórakozás meg megint abszolút egyéni. Nekem szórakozás, hogy ha kimegyek a parkba a kutyámmal frizbizni, másnak meg az, ha valami VIP helyen iszogat a barátaival. :D Azért konkretizáljunk már.

A legutolsó dolog meg, ne turkálj más pénztárcájában. Nem szép dolog. Semmi közöd hozzá.

2017. máj. 11. 22:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!