Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyes családok miért spórolnak...

Egyes családok miért spórolnak betegesen? Sem nyaralás, sem étterem, sem egy hétvégi szórakozás, pedig megtehetnék, nem szegények.

Figyelt kérdés

2017. máj. 11. 08:08
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
85%
Anyósom nagyon szegény családba nőtt fel. Aztán dolgozott,férjhez ment,gyerekei lettek. Nem mentek sehova,mindenből csak a szükségeset stb azért,hogy ha valami történik legyen kajára pénz és tovább tudjanak tanulni a gyerekek. Miután a gyerekek felnőttek és kirepültek akkor meg azért,hogy a temetésére legyen pénz és ne a gyerekek fizessék. Persze elmondja állandóan,hogy milyen jó nekünk mi járjuk a gyerekekkel az országot stb és már mennyire bánja,hogy anno náluk ez nem így volt,meg most se jár sehova stb és ha újra kezdené akkor ez nem így lenne. Hiába mondjuk neki,hogy most se késő menjen élvezze a nyugdíjas életet... áh ő egész életébe gyűjtött,most már nem kezd költekezni,nem marad a temetésére.... szóval ennyi.
2017. máj. 11. 08:46
 12/32 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy jól keresnek, egy dolog. Mennyi a kiadásuk? Hitel, törlesztés, rezsi, stb? Mi marad a nagy pénzből a hó végére?
2017. máj. 11. 08:50
 13/32 anonim ***** válasza:
82%

Saját szerezésben nem spórolásból nyaral az ember. Hanem mert nem szereti,ha csoportban terelgetik kommersz helyekre, árkategóriától függetlenül. Az utazási iroda nem a jólét szinonimája, nem véletlenül nem a Four Seasonsben vagy a Ritz-Carltonban,esetleg nem is a Peninsulában szállnak meg a csoportosan nyaraltatott népek.

A többi stimmel.

2017. máj. 11. 08:51
 14/32 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó! Kérlek, vidd el a nagyit legalább egy födőbe a családoddal, vagy fizessétek be egy nyugdíjjas körutazásra. Annyira sajnálom az ilyen néniket, egész életében szív, amikor meg megtehetné már úgy érzi túl öreg, nem jár neki, vagy csak fél belekezdeni.
2017. máj. 11. 08:52
 15/32 anonim ***** válasza:
79%

Nekem mondták már sokszor, hogy miért vagyunk a férjemmel olyan "garasosak" akik a pénzt a fogukhoz verik, és nem élnek? Megkérdeztem, hogy miből gondolják, hogy mi nem élünk? A válasz: mert mi nem járunk sehová. Se nyaralni, se étterembe, se szórakozni.

Meglepődtem, hogy ezt gondolják. Majd kiderült, hogy azért mert a facebookomat nem töltöm fel ezer képekkel a nyaralásokról, szórakozásokról, és nem rakom fel a sok lefotózott éttermi kajákat.

Most komolyan? Posztolnom kéne, hogy mit csinálunk?

Amúgy évente kétszer megyünk nyaralni (háromszor ha beleszámítjuk, hogy hazamegyünk Magyarországra is nyaralni egy kicsit) Idén januárban voltunk Vietnámban, decemberbe megyünk Kambodzsába. Minden második hétvégén pubban vacsorázunk barátokkal. Vannak hobbijaim, pl: naponta megyünk edzőterembe, én járok úszni is. Férjemmel heti egy alkalommal megyünk íjászkodni is. Ő külön jár valami önvédelmi sportra is.

Szóval élünk mi nagyon is, csak nem rakok ki erről képeket.

Lehet, hogy sok család jobban élvezi az életet, csak nem kötik mások orrára.

2017. máj. 11. 09:01
 16/32 anonim ***** válasza:
16%

13-as vagyok, ezt nekem írtad?

2017. máj. 11. 09:03
 17/32 anonim ***** válasza:
91%

ma 08.43-nak

"Sok köztük az irigy és rosszindulatú, nem szívesen segítenek másokon, fukarok, önzők és egoisták"

Ez nem igaz. Sok gazdag ember van akik jobban irigyek, rosszindulatúbbak mint azok akik egész életükben spórolnak.

Az, meg, hogy valaki egész életében spórol, az miért is segítsen azokon akik elszórják a pénzt, és utána sírnak, hogy nincs mit enni?

Mindenki a maga sorsának kovácsa. Van aki azért spórol mert nem akarja, hogy télen tüzelőfa nélkül maradjon, vagy ahogy valaki írta, temetésére gyűjt. Van aki nem szeret nyaralgatni, nem szeret étterembe járni, és elvan a több éves ruhatárával amíg az nem szakadt, rossz. Ettől még jó emberek ők is, csak nekik más az értékrendjük.

2017. máj. 11. 09:09
 18/32 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem mindenki maga tudja.

Én nem vagyok az az esztelenül spórolós, de nem is szórom két kézzel a pénzt,csak mert van.

Sokan pl elmennek a Balatonra nyáron és az egész éves megtakarítsukat elverik ott. Nem magával a nyarlással van baj, hanem nem gondolkoznak, nem visznek előre semennyi kaját vagy innivalót, hanem mindent a parton veszenk meg..600 forintért fél liter vizet és társai..

Meg szállónál is, hogyha kicsit pár kilóméterrel arrébb van a hotel, akkor akár több tíz ezret is lehetne spórolni arra a pár napra.. Ha úgyis kocsival van az ember, akkor olyan mindegy.

Szóval nem értem azokat, akik mindent elköltenek 1-1 nyaralás miatt.

Az étterem is olyan, hogy egy családnak legalább egy huszas kell, hogy jól lakjanak. Ennyiből elég sok alapanyagot tudtak volna venni, ami több étkezésre elég lett volna.

Azok a családok, akiket írtál, talán nem véletlenül nem szegények..

2017. máj. 11. 09:13
 19/32 anonim ***** válasza:
13%

9:09-nek:

Persze abban is sok igazság van, amiket te írsz, de hidd el, hogy sajnos az enyémben is. Akikről én beszélek, azok a közvetlen környezetemben vannak, és még hányan lehetnek ilyenek máshol?!

A gazdagok között is sok az irigy, ez is igaz.

Persze akik elszórják a pénzt, azok nem érdemlik meg, hogy segítsenek rajtuk, én nem ilyenekről beszéltem, hanem olyanokról, akik önhibájukon kívül kerültek oda, ahová.

2017. máj. 11. 09:24
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Figyelembe kell venni, hogy eltérő az emberek igénye abban a tekintetben is, hogy ők mit tartanak értéknek, szórakozásnak. Van, aki kávéra, alkoholra, cigarettára költi a pénzét, más meg pl. műtárgyakra. Egyik esetben a kiadott pénz elúszik, a másik esetben ott lóg a lakás falán (átalakulva). Van, aki kényszeredetten megy étterembe, mert nem kedveli a nyilvános jellegű étkezést, ahol sem az adag, sem az étel nem igazán saját szájíze szerinti és mire hazaér, azonnal éhes lesz. Én pl. személy szerint viszolygok a környezetváltozástól, idegen környezetben feszélyezve, kényszeredetten érzem magam, mert nem tudom azt csinálni, amihez éppen kedvem lenne, emiatt csak a sajátomba vagyok hajlandó elmenni "nyaralni". Sokaknak a kocsma, buli jelenti a szórakozást, másnak a jó könyv vagy az opera. Nem vagyunk egyformák.
2017. máj. 11. 09:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!