Szegény (ebb) Szülők! Ti nem irigylitek a gazdag családokat?
Középosztálybeli családban nőttem fel.
Apám kifejezetten szegény családból származott, éheztek néha, ruha sem volt mindig.
Úgy neveltek, hogy a pénzt meg kell becsülni és be kell osztani.
Nemrég kiszámoltam, hogy a fizetésünk és a befektetéseink alapján nagyjából 900e Ft jövedelmünk van havonta. De ránézésre nem mondaná meg senki. Nem vágyunk státusz szimbólumokra. Nincs mutatós autónk, se jól látható márkajelzés a ruhánkon. A lányunk egyik legjobb barátja a szomszéd roma kislány, akikről tudom, hogy nem a legjobb körülmények között élnek. Próbálunk nem feltűnő módon ezzel-azzal segíteni nekik.
Bár a lányom még ovis korosztály és jó eséllyel felső középosztálybeli felnőtt lesz, szeretném ezt a szemléletet továbbadni neki. Hogy azzal barátkozzon, akit kedvel és ne hivalkodjon a pénzével/pénzünkkel. A tényleges anyag helyzetünkkel csak a szűk család van tisztában. Ők simán csak örülnek, hogy nem nélkülözünk, ennyi.
dolgozni kéne meg élni a saját életünket nem irigykedni
ez teszi tönkre az országot
Eloszor is, akinek dolgoznia kell a penzert nem gazdag, csak jomodo.
Masodszor, nem nem irigylem, csak egyszeruen igazsagtalannak tartom hogy a tobbseg kemenyen doldozik a mindennapi megelhetesert amig masok azt sem tudjak hogyan herdaljak el a javaikat.
Harmadszor: a boldogsagot penzert nem aruljak, lattam eleg sok, lelkileg roncs gazdag embert.
Ettol fuggetlenul igazsagtalan olyan orabert fizetni, hogy az alkalmazott szinte ehenhal, amig a vallalozo palotakat epittett Londonban, New Yorkban es a Hawaii szigeteken stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!