Osztálytalálkozó?! Ti elmentek / elmentetek rá vagy sem, ha az osztályból nem volt senki "érdemes" rá? Ti is voltatok így?
Sziasztok!
Nekem most lesz a második szakközepes osztálytalálkozóm, és nagyon nem fűlik a fogam, hogy elmenjek... kicsit hosszú történet, de megpróbáltam besűríteni...
Előzmény:
Egészségügyi szakközép, 4 év a végén már nagyon "rüheltem", ehhez nagyon sok minden hozzájárult.
Egyrészről, minden héten pénteken 4-kor kellett kelnem, mert gyakorlat volt, és kórházba kellett melózni, ingyen :PPP mert a kórház elvileg "csődközelben" volt - az akkori diri szerint...(ja persze, aztán rá fél évre felhúztak egy új pavilont - na mindegy). Szóval kizsákmányolva érzem magam, és tiszta hülyének is, hogy ezt hagytam...
Másrészről, pedig az osztálytársaim... pfff... az osztályból kb 25-en voltunk (1 kivételével mind lány) és a 4 év az én szívatásommal telt... oké, voltak páran akik nem szívattak, azokat tényleg jó lenne újra látni (a többiek nélkül)... Amúgy érettségi után kb 4-en mentünk továbbtanulni, én fősulira...egy teljesen más szakirányra jelentkeztem... ahogy ezt az ofő megtudta elkezdett szívatni (matek és fizika tanár volt): a hátsó padból az elsőbe ültetett, a padtársamat elültette mellőlem, a matekjegyeimet megpróbálta lehúzni (de ez nem jött be, mert szóltam é.anyámnak, ő meg bement és kiverte a balhét - mindig 4 est 5öst írtam - de egyszer témazárót írtunk, és nekem a tétel bizonyítását is le kellett volna írnom - odalépett hozzám, és azt mondta, hogy le kell írnom, különben egyes(!), úgy hogy azt nem adta le órán, és nem volt matekkönyvünk... (oké ez lehet fura de tényleg nem volt!)...az összes feladatom eredménye hibátlan lett, kettes kaptam, anyu bement, kiverte a balhét hogy ez hátrányos megkülönböztetés, és mondta hogy kéri a dogámat mert most azonnal felviszi a dirihez... oké, ez a probléma megoldódott... de közben rám szállt a magyartanár, és az összes szakmais, mert nem maradtam "pályán"... én hiába dobtam be magam: voltak iskolanapok, ügyességi versenyek, matek verseny... emlékszem az utolsó évben egy erőpróbára is jelentkeztem (mert senki sem akarta elvállalni az osztályból), matek versenyen is indultam is, és még elemet is gyűjtöttem (ceruza-elemgyűjtő verseny volt), kb 5Kg össze is jött... csak 3 osztály vette a fáradtságot hogy vigyen be elemet, nálunk mindenki cart rá. Miattam az osztály lett az első, se ofő dicséret se egy jó szó, semmi... leérettségiztem, elmentem tovább tanulni...többieknek szúrta a szemét a szorgalmam és a kitartásom (ezt az egyik kis csajszitól tudom) és elkezdtek rólam pletykákat terjeszteni...
A nem tudom hányadik tényező: az ofő
Amikor megkapta a jelentkezési lapomat (aláírás miatt) egyből elkezdte pocskondiázni a fősulit : "ez a rövidítés meg mi? nincs is ilyen suli!...stb" Szerencsémre akkoriban a fősuli egy felsőfokú szakképzést indított, így nem kellett külön jelentkezési vizsgát tenni, elég volt a vitt év végi jegyek... mire ezt elmondtam, nemhogy örült volna -mint más normális ofő, hanem egyenesen vágta a pofákat, és mondta hogy ilyen nincs, és hogy én ezt honnan veszem. Érettségi után 3 hónappal (mikor már kiderült hogy felvettek :)) találkoztam ofővel a piacon ráköszöntem, rám nézett és száj húzva elfordította az arcát, szerencsére anya látta, és megértett...
Az elvileg az egyik "barátnőm", két év múlva jelentkezett arra a fősulira, ahová én addig jártam OKJ-ra. Találkoztunk - éppen anyjával volt, kérdezte, hogy hányas átlagom van... én nem szégyelltem, megmondtam 3,8 (ez ott nagyon jónak számít), aztán nagy "arccal" fordult oda az anyjához s mondta nekem, hogy neki 4,8... (és akkor mi van??? így magamba... az teljesen más suli mint ez, no majd meglátod). Kiderült ő is felvételizett oda, és hogy majd "évfolyamtársak leszünk". Jött a szeptember, már nem voltunk olyan jóban, majd egyre többször keresett meg, hogy kellene ez meg az a jegyzet... odaadtam neki - majd folyton elvesztette, úgyhogy ezt követően már nem segítettem... félévkor 6 tantárgyból kaszálták el...átjelentkezett egy egyetemre (hát nem furi, hogy a fősulinkról csak úgy át lehet jelentkezni -egy elvileg magasabb suliba -egyetemre?!). Azóta az egyik közösségi oldalon az adatai között mind a fősuli, mind az egyetem fel van tüntetve, mintha mind a kettőt elvégezte volna... pedig nem, mert ott is jó pár tantárgyból elhasalt... szóval " így legyen büszke a 4,8-as átlagára". Ő is terjesztett rólam pletykákat, ami abszolút még köszönő viszonyban sem áll a valósággal...
Már ott tartok, hogy lecarom, de éppen a múlt héten kaptam levelet, hogy osztálytalálkozó lesz...
Csomó minden kavarog a fejemben:
1. Ofő: Elvileg az ő vacsoráját is rajtunk akarják bevasalni, nem értem, csak azért jön el a találkozóra, hogy jókat egyen? Tudom, hogy ez kicsinyesnek hangzik, de ahogy bánt velem, nem hiszem, hogy nekem is részt kellene vállalnom ebben.
2. Osztálytársak: Folytonos képmutatás, vagyis a "nekem jobb, mint nekem bizonyítgatása", holott úsznak az adósságban, egyedülálló szülők (ez utóbbit sajnálom, de máskor jobban meg kellene választani a hogy kinek szülnek gyereket)...stb. Nekem nincs gyerekem, mert én úgy gondolom, hogy ezzel még nagyon is ráérek...nekem nem alapszükséglet a gyerek, először magamat akarom "megvalósítani". Gondolom, újra céltábla lennék, hogy jaj neked még nincs gyereked? Mert náluk sajnos ez a "mérce"...
Szóval szeretnék találkozni velük meg nem is... jó lett volna, ha megbeszéltük volna azt hogy valamelyik étteremben / bárban ekkor és ekkor talizunk, ha jön ofő jön, ha nem nem... Az más lett volna... de olvasva a levelet, hogy : a régi suliban a padokban majd "felelünk" hogy hogyan alakult az életünk.... hát nem tudom, hogy bárkinek is jogában áll-e eldönteni, hogy jó-e az ahogy én élek vagy sem, hiszen én megvagyok magammal elégedve (diploma :))...
Lehet egy kicsit úgy tűnik, hogy fellengzős ez a történet, de tényleg így van... nem vagyok beképzelt és nagy arcúnak sem találom magam, csak egyszerűen realista...
Valójában ott lenne-e a helyem, és én is szálljak be az ő kis "játékaikba", vagy jól döntök-e akkor amikor azt mondom: hogy ezt most inkább megint kihagyom???
Ti megbántátok amikor nem mentetek el osztálytalálkozóra?
Kedves 12:57!
Szerintem mi nem voltunk osztálytársak, mert a "miénk" csak 5 hét múlva lesz, és úgy vettem ki a soraidból, hogy a Tiéd ma (?) lesz... vagy rosszul gondolom?
Azért örülök, hogy Neked legalább bejött - a szekálások ellenére - a 4 évenkénti összeborulások :) és hogy jókedvvel, és talán felhőtlenül tudsz visszagondolni :)
De sajnos valakinek ez egyszerűen nem megy, és nem hiszem, hogy ez gyerekes viselkedés lenne, hiszen ha valakivel összefutok, el tudok beszélgetni vele, ha ő is úgy áll hozzá(m)...persze voltak az én osztályomban is olyanok akikkel jól kijöttem, de ők biztosan nem mennek el, pedig velük szívesen találkoznék, rájuk kíváncsi lennék, velük többet beszélgettem, és jobban ismertem őket...
De azért jó tudni azt is, hogy az én sztorim sem egyedi, és sok-sok osztálytárs járt /járhatott ugyanebben a cipőben...
Szerintem menj el, ha jól értettem az elsőt kihagytad, szal ha most elmész akkor 10 év után(5 évente van osztálytalálkozó)most fogod látni először együtt az osztályodat.
10 év sok idő és sokmindenki máshogy gondolkodik most mint 18 évesen. Ha rosszul is sül el akkor is azt a pár órát kibírod.
Én se bírtam annyira az osztályomat, a tanárok normálisak voltak, nem szivattak, egy-két hülye volt az osztályba aki nagyon bunkó volt, meg voltak kétszínűek is, volt olyan akivel össze is verekedtem mert beszólt én meg visszaszóltam és ezért meg akart verni, volt aki 1-2 hónapon keresztül folyamatosan piszkált, az ofőnek kellett szólnom hogy állítsa már le. Egy haverom nem volt ott, csak pár gyerek akivel néha el lehetett dumálni és ennyi.
Ennek ellenére el fogok menni már csak azért is mert kíváncsi vagyok kiből mi lesz, mert mindenki álmodozott hogy fősuli meg ilyenek de volt akit fel se vettek meg olyan is volt aki már most otthagyta pedig egy éve lesz hogy elballagtam. Lehet hogy az aki akkor full gazdag szülők gyereke volt az most egy segédmunkás valahol és az is lehet hogy a csóró gyerek meg vitte vmire és 4 év múlva új kocsival jön, pedig tavaly még csak biciklije volt.
Én személy szerint szakmát tanulok ami jövedelmezőbb mint ha diplomát szereznék amivel el se tudok menni dolgozni. Aki meg fősulira ment az majd sírni fog az osztálytalálkozón hogy se munka se pénz.
"Az egész a te döntésed ha nem akarsz elmenni ne menj vagy csak a vacsorára menj és a sulis beszélgetést hagyd ki, fogd valami melóra ennyi :)"
Erre nem is gondoltam, ez tényleg jó ötlet! Köszi! Bár még majd megtudakolom, hogy gyalog vagy busszal mennek-e az étterembe...
Amúgy, nem írtad, hogy ezen a hétvégén lesz-e nálatok oszt.tali... ha esetleg igen, akkor majd írsz utána, hogy megbántad-e vagy sem? És hogy a többiek most hogyan viszonyultak hozzád?
Előre is köszi!
Syl
14:53
Semmi gond! Tényleg hosszúra nyúlt...
Ugyanúgy mint te, én is pofavizitnek érzem, olyan na vágjunk fel a másik előtt...
Közben ha a közösségi oldalakon megnéztek jó pár képet, simán levágni, hogy mégsem olyan nagyon jó neki /"nekik. Az arc az mindent elárul, testtartás, arckifejezés...nagy képmutatás az egész
15:56
Kitartás! Csak ezt tudom mondani! Gondolom -mint a suli- most nyár elején fog véget érni! Ezt az 1 hónapot kellene kibírni, és utána nevess bele az arcukba :))) Amúgy meg nem tudom értékelni az olyan ofőket, akik ilyen esetben még befűtenek a diák alá, mert a diáknak van bátorsága VÁLTOZTATNI, és ne bánd meg, mert ha most van erőd más irányt venni, akkor kisebb a lehetősége, hogy az életben ne tudnál nem változtatni azon ami nem jó. (pl: párkapcsolat, ha nem jó ki fogsz belőle lépni, higgy nekem! és ez sok vén spinét és f@szit zavar, mert ők tudják, hogy nem volt bátorságuk változtatni)
"hanem megkérdezném azokat, akikkel jóban vagyok, hogy volna-e kedvük máskor, máshol találkozni."
Ez tényleg jó ötlet,viszont pont ők már más-más városokban vannak/élnek/laknak... de egy próbát megér... :)))
Én tiszta szívből átérzem a helyzetedet...
Én is jártam eü- szakközépbe, és gondolom nálatok is "színvonalas idegennyelv és matek oktatás" lehetett. Nem tudom nálatok hogy volt, de mi leragadtunk a "pitagorasz" tételnél. Egész végi csak azt nyomtuk (mondván hogy a többiek úgysem értenék meg a tangens fogalmát és a többit). Egyébként én jogi egyetemi előkészítőre adtam be a jelentkezésemet, és az ofőm velem is bunkó volt (most nem részletezném) és jó pár tanár is rám szállt matek tanárral egyetemben. Nálam eléggé gáz volt, hogy ennyire színvonalon aluli oktatásból kerültem be iszonyatosan színvonalas felsőoktatásba!!! A matekkal eléggé megszenvedtem, deriválás, határ-értékszámítás, integrálás, konvergál a mínusz végtelenbe (igaz? :) és még sok minden "nyalánkság". Akkor döbbentem rá, hogy amit a 4 év alatt "leadtak" azt 1 hét alatt simán megtanultam (!). Az idegennyelvről meg nem is beszélve! Pfff, röhej... 4 éven keresztül egy könyvből tanultunk, kb az első 3 leckéig jutottunk! Aztán elmentem tanfolyamra, ott 2 nap alatt ledaráltuk az anyagot!!! Basszus...erre ment rá akkoriban négy év??? Már van egy középfokúm, és jelenleg a felsőfokúra készülök! Ráadásul a nehezebbik fajtából nem a sima felsőfok, hanem szakmai felsőfok! :))) Igazából, visszatekintve röhej hogy ennyire elcseszték az oktatás színvonalát, és elveszik az embertől azt a lehetőséget, hogy esetleg másfele is kacsingathasson...
Nálunk is volt "osztálytalálkozó" de én sz@rtam rá elmenni, nem is kerestem kifogást, egyszerűen olvasás nélkül összetéptem a levelet. Nem kell nekem ez, hagyjanak békén, ráadásul a régi osztálytársaim sem köszönnek vissza, amikor rájuk köszönök (már nem), húzzanak a sunyiba! Én sem lettem nagyképű (jogi diplomával a kezemben) és szintén rühellem a a "nekem több van mint neked, és boldogabb is vagyok" versenyszámot. Ha valakit igazán érdeklek, és esetleg oszt. találkozó után felkeres, őt szívesen fogadom (már volt rá példa!).
Úgy gondolom osztálytalálkozó = Nyálverés
És kedves 12:57!
Ez valójában nem gyerekes viselkedés! Gondolom Neked nem volt tétje az utolsó évnek, mert gondolom nem mentél továbbtanulni, de nyugodtan kijavíthatsz, ha tévedek. Megsúgom: az utolsó évnek van a legnagyobb tétje, mint 1/2 évi mint év végi jegyek szempontjából, és hogy az ofője így akart kib@szni vele, nos AZ A GYEREKES VISELKEDÉS! Hogy nem tudta lenyelni, hogy ő mást akar és esetleg többre vinni mint a többi (birkaaa)! SZÁNALMAS AZ ILYEN utca söpredéke! Ráadásul ilyenekkel van tele a közoktatás??? Hát "vér" szánalmas! Egy igazi ofő támogatja a diákjait, nem pedig keresztbe tesz neki! Sőt ez érvényes a többi tanárra is, nem, csak az ofőre. És az a tény, hogy az ofő pont az utolsó éveben babrált ki a kérdezővel (mikor úgyis nagy a nyomás), azt bizonyítja be, hogy az ofője felnőtt fejjel nem azt csinálja amit igazán akarna (önmegvalósítás).
Én nem mentem el egyik osztály találkozóra sem, nem is fogok, és nem is bántam / bánom meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!