Önmagából teljesen kifordult problémás kamasz (14! )! Én mit tehetnék? Mind összeomlunk?
Sziasztok!
Van egy nagyon zűrös öcsém, 14 lesz.
Kb. egy éve tart nála ez. Dohányzik, iszik, és nem tanul (valószínűleg újra 7-es lesz)! Félévkor el sikerült titkolnia a pótvizsgákat, a rendőrség rongálás miatt a nyakunkra jár. Ha megkérdezzük miért, vállat von. Probálkoztunk már (a család): dícsérettel, büntetéssel, pofonnal, semmi nem használt. Pszichológus sem. Azt hisszük, a javító következik! :( Én ezt nem szeretném!
Mit tegyünk? Anyák! Pedagógusok! Hasonló kamaszok, mit gondoltok? Segítene az, ha vizsgaidőszak alatt (egyetemre járok) tanulnék vele?
Ne nevessetek ki, tehetetlenek vagyunk.
22/L
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!
Nem élünk csonka családban, de 6-an vagyunk tesvérek (3-as ikrek), nem tudom ennek van-e információ értéke. Én és nagyobbik öcsém felnőttek vagyunk önellátóak, külön élünk a szülőktől, én egyetemre járok, öcsém a szakmájában helyezkedett el, a picik sulisak (kitünő tanulóak).
A szóban forgó testvérem elég nyitott amúgy, megígéri mindig, hogy összeszedi magát, de másnapra már nincs semmi. Tanuláshoz nem "hülye", angolból pl.: így is 4-es, hogy nem is nagyon jár iskolába, és szereti is, de hát mit tegyünk, ha a többiből bukik!
Sportolni nem igazán tud, mert súlyos aszthmás, főleg rosszul van, mitóta dohányzik! Pumonológis is leb*szta már!
Üssük, mint a répát: hát igen, Isten bocsássa meg, de volt már, hogy apa jól megverte párszor, mert be kellett jeleteni, hogy eltűnt (nem jött haza majdenem egy napig).
Család: hát anyukámnak voltak dolgai (pár éve pár évig), pasizós témában, nem volt otthon rózsás a hangulat, de mi is (nagyobbak) felnőttünk valahogy, sztem ez nem indok.
Mi is zűrös kamaszok voltünk, de "ésszel" és kinőttük!
Ő is kifogja? Átmenetileg segít a tanulás? Mi az én szerepem?
És nem pedagógus család, kedves válaszoló, nem tudom honnan vetted!
Köszi, és bocs, ha sok!
Kérdezte valaki: hát az anyagi helyzetünk enyhén szólva nem túl rózsás.
Nekem például furcs ez a pénz is: én nem szégyenlem, hogy csak turkás cuccokra telik, de tudom, hogy a kamszoknál máshogy van. Megérti Ő, csak nehezen fogadja el. Hozzátaszem, hogy csak Ő öltözködik butikból, mert Őt esetleg az osztálytársai kinézik, a kicsiket még nem, minket meg már nem! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!