Szerintetek is illetlenség karácsonykor "átlagos" ruhába lenni?
illetlenség más dolgába beleugatni
szerintem a nagy készülődés után senki se vágyik még arra, hogy báli ruhát húzzon
Nem hinném, hogy ez illetlenség lenne. Mindenki legyen abban, amiben jól érzi magát. Senkinek semmi köze hozzá.
Szóljanak le, de Szentestén én sem vágom puccba magam. Egy heti sütés-főzés után örülök, ha a vacsora előtt van időm egy gyors zuhanyra, és átöltözni valami kényelmesbe.
Másnap szoktunk vendégségbe menni, az egyik nagyszülői háznál jön össze a család (testvérek, unokák, nagynénik, nagybácsik stb...) Az öltözék elég vegyes, de még sosem jutott eszembe, hogy leszóljam azt, aki egy egyszerű farmer-póló összeállítást vett fel. Én imádom ezeket az idióta karácsonyi pulcsikat, van is belőle egy szép gyűjteményem, mindig valami ilyet veszek fel. :D Ha valaki úgy érzi jól magát, hogy veszettül kiöltözik, én áldásom adom rá. Nem ez számít szerintem.
A legtöbb ember ünneplőt ölt karácsonykor (én is), mert fontos az ünnep, ezt kifejezem a ruházatommal is.
Mondjuk színházba, operába, hangversenyre se mennék farmerban vagy kinyúlt pólóban, megtisztelem az alkalmat és bármilyen ünnepet.
Ha a te családod átlagos ruhában van karácsonykor és az tiszta és rendes, semmi kifogásolni valót nem látok benne.
Az éjféli misére ( ha járnék), nyilván nem joggingba mennék, de itthon, a párommal kettesben ünnepelve, a lőtéri veszett kutyát sem érdekli az öltözet.
A "klasszikust" kicsit átírva: nem mi vagyunk a karácsonyért, hanem a karácsony értünk.
Ott már szerintem gond van, ahol ez a téma egyáltalán felmerül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!