Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás esküvő nélkül?

Gyerekvállalás esküvő nélkül?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre ebben a témában. A párommal hat éve vagyunk együtt (ebből 5 éve együtt is élünk), 1-2 éven belül tervezzük a babát. Viszont nem vagyunk összeházasodva. Igazábólmindketten max annyi mellett lennénk, hogy esküvő két tanuval és kész, se fehér habosbabos ruha, se 100 fős lagzi. Jók vagyunk így, a papír nem változtatna semmit. De az ő családja meg az én családom is rágja a fülünket, hogy mikor lesz esküvő. anyukája csak 150 fő felett tud gondolkodni stb. És kiakadnak ha annyit mondunk, hogy nem akarunk esküvőt. Egyszerűen annak a pénznek, amit erre költenénk van sokkal jobb helye is.

ti mit gondoltok erről? bevállalni a család miatt a nagy lagzit? Vagy szembemenni velük és esküvő nélkül gyereket vállalni? Vagy kis esküvő két tanuval?

Kösözönm a válaszaitokat!

Én: 24/N, párom: 28/F

2010. máj. 12. 10:27
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

ma 12:20

Mint írtam a két tanús esküvő ellen semmi kifogásunk nem lenne. Viszont ettől a család kapna abszolút sokkot :) És nem szeretném évekig hallgatni utána, hogy milyen genyók voltunk, hogy még a szüleinket vagy a tesókat sem hívtuk meg. Utolsó megoldás Vegas lenne :D (talán nem lenne akkora hiszti a bocsi, de beestünk egy kápolnába dologból), de mint írtam, annak a pénznek van jobb helye is :)))

2010. máj. 12. 12:54
 32/35 anonim ***** válasza:
100%
Örök téma a pénz... de hogy jó példával is szolgáljak, unokanővéreméknek az esküvője kicsivel 1 millió forint felett volt, közel 150 fős. 3 millió forint plussz lett az esküvő vége, mindenkit megkértek, hogy ajándékot nem szeretnének, azaz utaltak ezzel arra, hogy inkább a pénznek örülnének, így ajándékozás nem volt, viszont menyasszony tánc annál inkább.
2010. máj. 12. 13:04
 33/35 A kérdező kommentje:

ma 13:04

Párom nővérééknek három éve volt az esküvőjük (mondjuk fél évre rá már váltak is) és közel 700 ezer Ft minuszban jöttek ki, pedig ők is inkább pénzt kértek nászajándék helyett. A rokonok ezt nem fogták fel, akárhányszor mondták is nekik, így kaptak vagy 6 tök felesleges szökőkutat meg díszt, meg egy csomó ilyesmit. Ja és úgy, hogy a lány az esküvői ruhát is az ismerőssel varratta, hogy annak az ára se menjen 50 ezer Ft fölé, szóval igyekeztek spórolni sok mindenen.

2010. máj. 12. 13:10
 34/35 anonim ***** válasza:
100%

Mint irtam, mi a szüleinket és a közvetlen rokonságot hivtuk meg az eskövői szertartásra, akiket utána egy vacsorára láttunk vendégül. 25 fő volt.

Ez nálatok miért nem járható út??? Még mindig nem értem.

Ne a nagy lagziban (a pénz miatt) és ne 2 tanus esküvőben (a szülők miatt) gondolkozz, a család miért ne lehetne ott???

Gyakorlatilag semmibe nem kerül, csak a jó oldala lesz meg az esküvőnek, ugyanolyan szép és mindenki boldog.

Mi szól ellene???

2010. máj. 12. 15:31
 35/35 A kérdező kommentje:

Az összes olyan rokon, akit nem hívunk meg. Unokatesómék ilyen esküvőt rendeztek (csak a legszűkebb család, kb 25 fő)...hihetetlen balhé és hiszti volt belőle, van olyan rokon aki még most (3 év után) sem hajlandó szóba állni velük. Szóval a kis (25 fő) ezért nem kivitelezhető, mert akkor menne, a miért hívtátok meg ezt és minket meg miért nem stb.

ráadásul párom anyja közölte, hogy mivel a két lányának nagy (150 fős) esküvője volt mi ne merjünk kicsit csinálni, mert akkor majd ő szervez nagyot, amit meg mi nem akarunk.

2010. máj. 13. 08:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!