Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás esküvő nélkül?

Gyerekvállalás esküvő nélkül?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre ebben a témában. A párommal hat éve vagyunk együtt (ebből 5 éve együtt is élünk), 1-2 éven belül tervezzük a babát. Viszont nem vagyunk összeházasodva. Igazábólmindketten max annyi mellett lennénk, hogy esküvő két tanuval és kész, se fehér habosbabos ruha, se 100 fős lagzi. Jók vagyunk így, a papír nem változtatna semmit. De az ő családja meg az én családom is rágja a fülünket, hogy mikor lesz esküvő. anyukája csak 150 fő felett tud gondolkodni stb. És kiakadnak ha annyit mondunk, hogy nem akarunk esküvőt. Egyszerűen annak a pénznek, amit erre költenénk van sokkal jobb helye is.

ti mit gondoltok erről? bevállalni a család miatt a nagy lagzit? Vagy szembemenni velük és esküvő nélkül gyereket vállalni? Vagy kis esküvő két tanuval?

Kösözönm a válaszaitokat!

Én: 24/N, párom: 28/F

2010. máj. 12. 10:27
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mintha a magam történetét olvastam volna!Hát nekünk se számit a papir,de 20évvel ezelőtt még komoly problémát csináltak abból,hogy kinek a nevén legyen a gyerek,meg mindenféle papirok igazolások kellettek.Hát titokban 2 tanúval összeházasodtunk,4év után.Mi se akartunk dinomdánomot!:)))

A pénzt inkább adják oda nektek,ha lesz baba,úgyis sok el fog menni,de már előtte is.Valahogy magyarázzátok el,ha nem megy,esküdjetek össze,azt utólag mondjátok el,hogy ti már egy pár vagytok!Igaz lesz kiakadás meg minden,de megbékélnek,hidd el nekem!

Nagyon sok boldogságot kivánok nektek!:))))

2010. máj. 12. 11:44
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A mi kislányuk 4 hónapos,és mi nem vagyunk házasok. Mindkét részről a szülők akarták a lagzit, de felvilágosítottuk őket, h ezt mi fogjuk eldönteni. Mi úgy gondoljuk, az esküvőre fordított pénznek jobb helye van most, ráköltjük a babánkra, legyen meg mindene, aztán idővel mi is házasodunk. De csak szűk körben, szülőkkel és a két testvérrel. (vagy esetleg szimplán csak két tanúval) annyit mondhatok, hogy ne helyettetek döntsenek, álljatok ki az igazatok mellett. Legyen úgy, ahogy ketten szeretnétek, elvégre a TI kapcsolatotokról van szó, ahol csak ketten vagytok, és akárhogy nézzük, senkinek semmi beleszólása nincs az életetekbe és a döntéseitekbe. A véleményeket azért hallgassátok meg, de a döntés csak a Tiétek legyen. :)

2010. máj. 12. 11:47
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, miért kell lepontozni azért, mert elmondtam a véleményem a kérdésre.

Nekem a nagy esküvő a hagyományok miatt fontos és nem a külsőségek miatt, egyáltalán nem tartanám tehernek. Sajnálom azokat, akiknek szájhúzogatós a rokonsága, szerencsére nálunk ez nem így van. Én úgy gondolom, hogy szerencsés esetben egyszer van ilyen az ember életében, akkor adjuk meg a módját. Arra pedig, hogy egyesek nem szívesen mennek esküvőre, mert a zsebükbe kell nyúlni, az a válaszom, hogy nem kötelező és nem is sértenek meg senkit, ha udvariasan visszautasítják egy gratuláció keretében, a mai világban meg lehet érteni, hogy sok embernek 5-10 ezer forint is nagyon sokat számít.

Nagyon sajnálom, hogy sok szép hagyomány válik az anyagiasság áldozatává. A mi családunkban pl. egy születésnap körül is óriási a felhajtás, nem olvad egybe a többi nappal, összejön a család, jókat eszünk-iszunk, beszélgetünk, különleges napnak számít és mindenki szereti. Nem kényszer ezekre készülni.

2010. máj. 12. 11:48
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom, ha úgy érzitek,hogy a házra költenétek, ez egy egész elfogadható indok. Igazság mindkét véleményben van. Ha szeretitek egymást,akkor papír nélkül is működik, ha pedig válás lesz (nem kívánom), akkor hiába a papír. Én személy szerint először szeretnék férjhez menni, én igenis szeretnék egy "olyan igazi esküvőt" és utána baba,de egyáltalán nem elítélendő szerintem a te eseted sem.Sok sikert :)A ti életetek, ahogyan jobbnak látjátok úgy tegyetek!
2010. máj. 12. 11:49
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit, hogy ha már a pénzről van szó, annak mindig van helye, attól függ, kinek milyen a fontossági sorrendje. Aki meg azért nem akar házasságot, mert mi lesz, ha majd elválnak, nem is szereti igazán a másikat.
2010. máj. 12. 11:49
 26/35 A kérdező kommentje:

ma 11:49

Van helye,mert a háznak csak az alsó szintje van kész, a felső szint (ahol a gyerekszobák is lesznek) még nem. És abból a pénzből amit az esküvőre költenénk már nagyon-nagyon sokat haladnánk, hogy majd a picúrnak legyen saját birodalma és ne az alsó szint egy nagy szobájának a sarka (nappali) legyen "kijelölve" neki.

2010. máj. 12. 11:58
 27/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a válaszokat, de az én véleményem a kérdésről, hogy ha nem akartok nagy esküvőt, akkor ne legyen nagy esküvő.

Mi is hasnolóan csak 2 tanuval házasodtunk össze és habár már évek óta együtt éltünk ez a házasság csak a papír miatt volt (hosszútávon nem árt, ha van... külföldön élünk). Anyukám persze szerett volna öröm szülő lenni, de mivel ismer és tudja, hogy utálom a képmutatást, tudomásul vette a döntésünket. Majd a húgom rendez neki rongyrázást, mert ő olyan típus amúgy is.

Volt ismi hasonló cipőben is mint te. Ott is anyós volt totál odáig egy hatalmas esküvőig, de a lánynak végül sikerült meggyőznie a párját (anyuci pici fiát), hogy két tanu és kész. Asszem nem is szóltak a szülőknek, csak utólag közölték, hogy összeházasodtak. Anyós persze padlót fogott, de mint tudjuk minden csoda 3 napig tart. És tényleg.

Egy valamit nem értek, hogy miért nem értenek meg az emberek. Mindenki a saját éltetét kell, hogy élje, és nem mások álmát kell, hogy beteljesítse, mert attól nem lesz boldog. Márpedig a boldogságnál nincs fontosabb. Persze az más kérdés, hogy valaki attól boldog, hogy másokat boldoggá tegyen. De ebben az esetben fel sem merül az emberben, hogy én nem ezt akarom és nem így és csak azért csinálnám, hogy boldoggá és elégedetté tegyem a környezetemben lévőket.

2010. máj. 12. 12:04
 28/35 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem manapság már nincs abban semmi, ha egy pár nem házasodik össze. Attól még ők ugyan úgy egy család. Én pl. úgy vagyok vele, hogy megálmodtam magamnak egy esküvőt, de az igen költséges lenne. Ha erre nem lesz pénz, akkor inkább ne legyen semmilyen. Nekem kicsit illúzióromboló lenne egy két tanús egyszerű esküvő. Akinek így tetszik, annak magánügye, nem szólok bele, csak én nem ilyet képzeltem el magamnak. Attól pedig nem fogom kevesebbnek érezni a családomat, hogy nem volt esküvő.
2010. máj. 12. 12:18
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Én kérdeztem, mi szól a házasság ellen.

Én házasságon nem a 200 fős lagzit értem, hanem a ceremóniát.

Szóval mi szól ellene?

Mert nem irtál semmit.

Ne a pénzzel, külsőséggel gyere, a házasság teljesen ingyenes.

Méegyszer gondold végig: mi szól ellene igazából? Mert a mellette érveket tudod, irtunk is párat.

Ez az irás egyben az utolsónak is szól, nagyon elfajzott a világ, ha ti házasság alatt 1 millió forintos lagzit értelmeztek...

Én egy ceremóniát, ami szép, jogokat ad és kötelességeket és egymás vállalását szimbolizálja jóban-rosszban. Ellenérvet én nem tudok, praktikus is gyerek szempontból pl, stb., szóval mellette tudok érveket, ellene egyet se...

2010. máj. 12. 12:20
 30/35 anonim ***** válasza:
76%

A te helyzetedet nézve (olvasva) nekem az jön le, hogy igazából ti a pároddal nem akartok esküvőt.

Akkor NE! Ne a család döntse el, hogy nektek mi a jó. A gyereknek attól föggetlenül lehet boldog gyerekkora. Ne engedjetek a szülők nyomásának, a falubeliekkel meg nem kell foglalkozni!

2010. máj. 12. 12:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!