Gyerekvállalás esküvő nélkül?
Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre ebben a témában. A párommal hat éve vagyunk együtt (ebből 5 éve együtt is élünk), 1-2 éven belül tervezzük a babát. Viszont nem vagyunk összeházasodva. Igazábólmindketten max annyi mellett lennénk, hogy esküvő két tanuval és kész, se fehér habosbabos ruha, se 100 fős lagzi. Jók vagyunk így, a papír nem változtatna semmit. De az ő családja meg az én családom is rágja a fülünket, hogy mikor lesz esküvő. anyukája csak 150 fő felett tud gondolkodni stb. És kiakadnak ha annyit mondunk, hogy nem akarunk esküvőt. Egyszerűen annak a pénznek, amit erre költenénk van sokkal jobb helye is.
ti mit gondoltok erről? bevállalni a család miatt a nagy lagzit? Vagy szembemenni velük és esküvő nélkül gyereket vállalni? Vagy kis esküvő két tanuval?
Kösözönm a válaszaitokat!
Én: 24/N, párom: 28/F
Ma divat a házasság leszólása. Pedig ha két ember szereti egymást és együtt szeretnének maradni életük végéig,akkor összeházasodnak. Akik nem házasdonak össze,azok tudat alatt a válásra számítnak. Egyszerűbb szétmenni,mint egy válási procedúra.
Akik azért nem kötnek házasságot,mert nincs pénzük lakodalomra,azoknak csak a külsőség a fontos. Lehet,hogy van akinek örök élmény a drága menyasszonyi ruha, a sok alig ismert vendég etetése,itatása, de a legtöbb ifjú pár örül,amikor túl vannak rajta. A meghívottak egyrésze pedig nem is szívesen megy el a mai világban,mert az ajándékra költött pénzt sokkal okosabb helyre is tudják költeni.
Vannak ismerőseim,akiknek igen jól állnak a szülei,ők is jól keresnek,van saját lakásuk,mégis csak 2 tanuval és a szülők,testvérek jelenlétében esküdtek,még a templomban is. Utána csak egy ebéd vagy vacsora volt a vendégeknek,amit otthon főztek. De az egyik szomszédnál az ifjú pár az esküvő után azonnal elment nászútra.
A helyetekben megesküdnék csendben,esetleg a szülők jelenlétében .Gondolj arra,hogy ha ezért megszólnak a faluban,az sem rosszabb,mintha a nagy lakodalmat kritizálgatnák. A család és a rokonok pedig majd megbékülnek. Minden csoda 3 napig szokott tartani. A ti házasságotok nem lesz boldogabb a nagy lakodalomtól.
11:08-cal egyetértek.(nagyjából) Egyébként ez csak rajtatok múlik,ha egyikőtök sem hajlik a kisesküvőre sem,akkor ne esküdjetek meg és kész. Az már más tészta,hogy nekem például ugyanaz a véleményem mint a 11:08asnak,hogy a házasság nem csak egy papir,hiába takaróznak ezzel mások,nekem fontos lenne a házasság,egy pecsét a kapcsolatra.Tényleg könyebb csak simán szétmenni,mint elválni, nekem a házasság hiánya= bizalomhiány . DE!A vélemény ,jól tudjuk olyan mint a seggyluk,mindenkinek van,csak senki nem kiváncsi a máséra:D:D
SZóval a ti döntésetek! Ha nektek nem ellenkezik az elevitekkel a kisesküvő,két tanúval,akkor szerintem érdemes összeházasodni,és akkor megnyugszanak némileg a szülők is,a lagzi hiányába meg nem fognak belehalni max szivják a fogukat 1-2 napig.
ma 11:31
Ezt az összehasonlítást nem igazán értem. Vagyis lehet, rosszul értelmezem? Ha van egy millád házasodsz, ha nincs, nem? :D
amondó vagyok, hogy akinek többet jelent a papírnál a házasság, az menjen, csinálja, költsön rá 1 millát, vagy még többet.
mivel nekem ez csak 1 papír, és semmit nem változtatna a kapcsolatunkon, ezért nem látom indokoltnak.
anyukám házassága tönkrement, a párom szülei nem is voltak házasok. szóval egyikük sem forszírozza a dolgot, legalább szülői nyomás nincs.
a többiek véleménye meg nem izgat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!