Mennyire befolyásolja a családod az étkezési szokásaidat? Támogatnak, ha fogyni vágysz vagy egészségesebben enni?
Azért kérdem, mert kíváncsi vagyok, mennyire általános jelenség az, ami nálunk zajlik. Következő;
Nagyon magas a koleszterinem és min. 10 kg-ot le kéne adnom. Nem is éreztem mér jól magam a testemben egy ideje, szóval tisztítókúrába, fogyókúrába kezdtem.
Ez azt jelenti konkrétan, hogy reggeli mindig grapefruit, sok fogás helyett salátát eszem, több zöldségből áll az ebédem, este 6 után nem eszem. Kiiktattam a kenyeret, tésztát, zsíros kajákat.
Mióta ez van állandóan szekálnak, abszolút nem támogatnak, sőt, inkább támadnak. Anyám piszkál, hogy dagadt vagyok, de besértődik, ha nem kóstolom meg a diós kalácsot, nem eszem meg a krumplis tésztát stb.
Nálatok van ilyen probléma?
84 %-os vagyok még.
Ez a 6 után nem evés szerintem viszont csak akkor működik, ha 8-9 körül fekszel le aludni. Nekem hiába mondaná valaki, hogy utána ne egyek (apámnak volt ez a mániája egy időben), én még fent vagyok éjfélig kb mindennap, tehát hogy ne egyek 6 órán keresztül, az baromság. Szerintem ezt az időpontot igazítsd az alvási szokásaidhoz. :-)
Szerintem is irigyek, mert mersz változtatni, ők pedig nem. Az én családom teljes mértékben támogatna.
Egy piti dolgot tudok felhozni: Én nem eszem fehér kenyeret.A párom, és a gyermeke is olyat eszik, amilyet épp, mikor milyet kapok, félbarna, magvas, teljes kiőrlésű stb.
Családi, baráti rendezvényeken mindig van nekünk külön kenyér.
Tehát ez tényleg egy piti példa, a Te diétádhoz képest, de így már Te is érzed a választ, ugye?
Nálunk szekálás nem volt, befolyásolás igen. Sosem álltunk úgy anyagilag, hogy külön étkezést meg tudjunk oldani. krumpli meg a tészta olcsó, a saláta meg a gyümölcs nem. Meg is látszik. :(
Persze felnőtt fejjel ép ésszel felfogom, hogy nem arról van szó, hogy ne akart volna anyám egészségesen élni, csak nagyon rossz körülmények között éltünk, de kamasz fejjel állandóan gyűlöltem magamat és mindenki mást is emiatt.
Most már szerencsére magamra főzök. :)
Én úgy vagyok vele,hogy tiszteletben tartom mások szokásait,változásait.
Ha nem kérsz a krumplis tésztából,hanem helyette külön főzöl magadnak,akkor hát legyen, ezen kár fent akadni.
Viszont a többiek tanácsát szerintem fogadd meg, ez a mostani étrended valóban nem fenttartható hosszabb távon és csak az lesz a vége,hogy amikor feladaod és visszatérsz a régi kajákhoz,akkor még többet szedsz vissza, mint amennyi korábban voltál.
Nem érdemes ilyen hirtelen ilyen drasztikus diétába kezdeni.
Ha valóban változtatni akarsz,akkor fokozatosan kéne életmódot változtatni.Jobban odafigyelni rá mit eszel és mennyit és mozogni és mozogni.Kicsi odafigyeléssel és mozgással pár hónap alatt lemenne a felesleged és a koleszterined is javulna.
Olvasgass szerintem a témában és járj utána miket ehetsz még,úgy is ,hogy megmaradj az egészségesebb vonalon.
Anyukád viselkedése amúgy tényleg gáz,hogy egyszer lekövérez máskor meg nem fogadja el,hogy nem eszel a kajájából..Érdekes viselkedés.De idővel úgyis elfogadják, ha látják hogy komolyan gondolod .
De tényleg olvass utána, ez a mostani vonal elég egyoldalú és nem fog sokáig tartani a lelkesedés,vissza fogsz esni. Életmód váltás legyen a sanyargatás helyett.
# 11-es jól mondja. A 6 órás szabálynak nincs sok értelme.
Annak már annál inkább, hogy 3 órával lefekvés előtt már nem ajánlatos enni. De ha Te éjfélkor fekszel, akkor fél 9 körül még nyugodtan ehetsz.
Én rendszeresen 8-kor vacsorázom, 11-11.30 körül fekszem le aludni, mégis lefogytam több mint 20 kilót az elmúlt 8 hónapban. Normális, ésszerű diétával, és sok mozgással, nem koplalással!
Hidd el, annak semmi értelme. A reggelit már írtam neked korábban is, álljon szénhidrátból, és fehérjéből, ne gyümölcs legyen, mert kell az energia a napodhoz. Remélem, hogy amit fent leírtál azok csak a fogyókúrád alapjai, nem pedig a teljes "program". Ebédre a zöldség mellé legyen hús, hal, vagy tojás is.
Arról nem írtál, hogy mi az oka annak, hogy nem támogatnak. Anyagi oka van, vagy egyszerűen csak nem állnak melletted?
Ha ennyire keveset és tápanyagszegény ételeket eszel, hamarosan annyira belassul az anyagcseréd, hogy a szervezeted elkezd raktározni. Fehérje, szénhidrát és zsír, ez a három makrótápanyag van, amelyek bevitelét érdemes grammra pontosan számolnod naponta a céljaidnak megfelelően (jelen esetben ugye fogyás).
Ha a makrók rendben vannak, fogyni fogsz és még csak éhezned sem kell, nem lesz tápanyaghiányod, nem leszel skinny fat, vagy zsírgiliszta, bár azért edzeni sem ártana (és ez alatt nem a futást és a kardiót értem).
A 6 után nem evés oltári nagy baromság, ha beviszel egy nap x kalóriát mondjuk 5:59-ig azt még feldolgozza a szervezeted, de 6-kor átvált és gyorsan elraktározza, vagy mi? A gondolkodás luxulástte is megengedheted magadnak. ;)
A zöldségekben is megvannak a szükséges tápanyagok, csak jól kell kombinálni és változatosan. Nincs benne viszont koleszterin.
A vegánok is (akik odafigyelnek rá, hogy mit egyenek, nem azok, akik úgy vegánok, hogy no hús, csak köret) köszönik szépen, jól vannak, sportolnak stb.
Szerintem is irigyek mert ők nem tudnák ezt megcsinálni.
Példa:
Mondtam anyámnak hogy ne igyon egy liter kávét egy nap mert amiatt szedi a vérnyomáscsökkentőt. Szokjon le róla igyon zöldteát. Meghallotta apám és teljesen kiakadt hogy "jaaaaajjj minek, meg úgyse tudná meg nincs attól semmi baja stb" merthogy: apám gyenge volna ahhoz hogy ne igyon kávét, függők mind a ketten de így idilli, milyen lenne már anyám reggelente a kis fitt zöldteájával apám meg a kávéjával. Persze hogy nem történt semmi változás.
De ez téged ne zavarjon. Gondolj mindig arra hogy erős vagy és ezt ők érzik, mégha te nem is tudod de ők látják a sikeredet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!