Őszintén. Te igazi barát vagy?
"Azt kérded ki az igazi, ki a valódi barát? Az, akinek megérted minden kimondott és hang nélküli szavát. Kinek szemébe nézve meglátod minden apró baját, kit csendesen megvigasztalsz, ha könny borítja arcát, ha ok nélkül bezárkózik, te átmászod hallgatása falát. Kinek nem hagyod, hogy egyedül vívja kilátástalan harcát. Kinek villanásnyi mosolya, apró kis öröme elűzi minden bánatod, s köztetek nincs olyan, hogy alul múlod őt, vagy túlszárnyalod. Kinek a látványa szívedet és lelkedet melengeti, kivel jó a csend szavát hallgatni, s együtt merengeni. Kinek nem számít, mit vétesz, kis-e vagy nagy hibát, kivel ha beszélhetsz könnyebbé válik ez a nehéz világ. Az az igazi barát, kit szeretsz, tisztelsz, csodálsz, s ha választásra kerül sor, te szó nélkül mellé állsz. Az a barát, kinek egy kedves szava többet ér, a világ összes, minden kincsénél. Az a barát, kinek öröme örömöd, bánata bánatod, kinek barátságát minden körülmény közt vállalod."
Csak azért kérdezem, mert nekem még nem volt szerencsém ilyenben. Vakon bíztam minden "barátomban" de ők átvertek. Sosem volt még IGAZI barátom, aki mindezeknek megfelelt és nem szúrt hátba. Persze senki sem lehet tökéletes, mindenkinek van hibája, de ez barátságban is leküzdhető.
Egyetlen egy igaz barátom volt, de fiú.. és azlett a vége, hogy beleszerettem. Pedig ő minden szempontból igaznak tűnt, míg meg nem tudta mi a helyzet, de én szúrtam el, felőle mehetett volna a dolog, csak nekem egy barátág százszor többet ért. =(
Neked van igazi barátod és te igaz barát vagy? Remélem igen. :)
Látom a hátba szúrással itt problémák adódtak. :)
Lehet kicsit erősen fogalmaztam, de nekem ez úgy esett. Tudom, hogy van saját élete és nem is kötöttem magamhoz, szóval szabad volt. Semmi oka nemvolt rá, aznap még nálunk voltunk, és röhögcséltünk. De másnap már katasztrófa volt.. szó szerint lenyúlták előlem a legjobb barátnőmet. Azért mondtam hogy hátbaszúrt, mert nem állt mellém, sőt teljes mértékben ellenem fordult egy másik lennyal együtt. Az ok pedig az volt, hogy én mindig csak sajnáltatom magam, de ki másnak tudtam volna elmondani a problémáimat ha nem a legjobb barátnőmnek? Először énis csak azthittem, hogy pár napos összeveszés, de egyre több lett belőle, mára már 4 éve. Egyszer ültünk le megbeszélni ezt az egészt, de legalább képes volt a szemembe mondani és bocsánatot kérni.
Lehet szerintetek túlreagáltam a dolgom, de nekem ővolt az első igazi barátnőm. Régen volt, de mély nyomot hagyott bennem...
nem tudom hogyan, de nekem van 3 ilyen barátom, már nagyon sok extrém helyzetben és kakában voltunk, amiből egyikünk a másikat mindig kisegítette, és támogatta, és mindenben mindig számíthatunk egymásra. 17 éve vagyunk barátnők, másikkal 10 éve, és harmadikkal 6 éve, de vele is a sűrűjét együtt éltük meg.:)
én bármiben számíthattam rájuk mindig, és ők így vannak vele velem kapcsolatosan. tűzbe tesszük egymásért a kezünket, nincsenek akadályok. pedig volt, hogy a világ 2 külön végében is voltunk, úgy is számíthattunk egymásra.
én nagyon szerencsésnek is érzem magam, hogy rájuk találtam, és nagyon szeretem őket. és nagyon jó érzéssel tölt el, hogy ugyanezt ők is viszonozzák.
Egy barát attól barát, h ha haragszik is rád, akkor sem fecsegi ki a titkaidat, és nem él vissza velük.
Sokféleképp tudnánk definiálni a barátság fogalmát, de a lényeg az, h legyen vki, akire tudsz támaszkodni, aki megért téged.
És nekem ilyen barátom van.
De az igaz barát megfogalmazása a szöveg szerint sztem túl idillikus.
De nem panaszkodom, van olyan legjobb barátom, akit éjjel 3-kor is bátran fölhívhatok, ha szükségét érzem.
(24/L)
Én kb 1,5 éve találkoztam a legjobb barátnőmmel. Úgy volt, hogy amikor a mi osztályunkba jött azt hittem, hogy utálni fogjuk egymást. Túl sokat beszélgettem a padtársammal ezért előre ültettek a lány mögé (aki a legjobb barátnőm de akkor nem szerettük egymást) és elkezdtünk beszélgetni és már kb 2-3 hónap után legjobb barátnők lettünk. Kitartottunk egymás mellett jóban rosszban. Egyszer majdnem fél évig össze veszett vele a háromnegyed osztály, de én végig mellette voltam, mert tudtam, hogy szükségünk van egymásra (azelőtt az osztálytársaim le se szärtak). Mi nem úgy voltunk legjobb barátnők, hogy "szia puszi" hanem mi megmondtuk a véleményünket egymásnak mindenről. Ha pl egymáson nem tetszett valami akkor csak annyit mondtunk h "szerintem ez szar" és nem volt belőle sértődés.
Én a barátaim mellet (rajta kívül van 1-2) mindig kitartok és őszinte vagyok, ezért is van kevés barátom. Csak sajnos az a legjobb barátnőm messze elköltözött :( de tudom, hogy még mindig legjobb barátnők vagyunk. Nyáron ha minden jól megy találkozni fogunk. Nagyon szeretjük egymást és biztos vagyok benne, hogy nem hazudott soha, és én sem neki. :)
13/L
Sajnos, be kell latnom, akarmennyire is szeretnem, en nem vagyok igaz barat.
A mi tortenetunk rovid.Ket lany, aki egyutt jart iskolaba, egyutt nottek fel, mindig egyutt voltak, egeszen a nagybetus eletig.
Aztan, mi tuljutottunk a baratsagon, egymasba szerettunk, de nem mukodott. Eletem legnagyobb hibajat kovettem el, amikor leterittem a "helyes utrol" es osszejottunk.
Azota a kapcsolatunk, megha nem is tudatositjuk, de felszines, nem osztjuk meg mar egymassal gondolatainkat, erzeseinket...
Szeretnek egy ugyanolyan kapcsolatot, mint vele volt.
Most van egy srac, akivel megosztom bajaim, o is velem, de soha nem lesz ugyanaz, mint vele volt.
Valojaban, ugyanaz a helyzetunk, csak te hetero vagy(:
Remelem, te meg tudod ezt oldani, nekem nem sikerult.
Oszinten, sok sikert kivanok neked.
Úgy érzem,hogy igen.
De sokszor gondolok arra,hogy nem szabadna a bizalmamat élveznie olyan embereknek,akikben kicsit kételkedek.Volt már olyan barátom,akiről tudtam,hogy rossz ember,és sok döntésével enyhén szólva nem értettem egyet,de úgy voltam vele,hogy biztos,hogy el lehet fogadni egy ilyen embert is,és én megpróbáltam.Tévedtem,elárult.
Ennek ellenére van most is olyan barátom,akivel viszont tudom,hogy még öregkoromra is barátom lesz,mert annyira megért,és én is őt.De nem csak ez a lényeg,szerintem fontos,hogy egy barát soha ne lombozzon le,ha te lelkesedsz,mindig támogasson,ha segítség kell (kérés nélkül is),mindent elmondhass neki,anélkül,hogy BÁRKINEK is elmondaná (a bárkibe beletartoznak a szülők is),és természetesen fontos az egymás iránti tisztelet és szeretet is.
24/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!