Manapsag mar gaz eltartottnak lenni?
30: Én amikor dolgoztam, nem volt időm ezekre.
Mivel csak részben volt, aki helyettem elintézte ezeket, most, amikor nem dolgozok, kell behoznom a 10 éves lemaradást a háztartásomban.;)
Napi 10-12 óra munka már 3. éve, és még a felén sem vagyok túl, elhiheted.:)
Én úgy látom, mindig az inaktívak csinálják meg ezeket. Nyugdíjas szülők, nagyszülők, GYES-en lévő vagy éppen nem állásba járó társ, stb. Vagy elvégezetlenül maradnak, amiből fele kárrá válik (pl. ki kell dobni a frissen nem foltkezelt véres ruhadarabokat, mert fél év elteltével már nincs mit kezdeni vele, vagy túlfizetted a lakásbiztosítást, vagy a mobilszámlát, mert 5x annyi a meglévő szerződésed, mint amennyiért frissen találsz), másik felét utólag kell behozni (zárjavítás, szigetelés, bútorcsere pl.).
... vagy felfogadnak segítséget ehhez, személyi asszisztenst, vagy házvezetőt, sofőrt, kertészt, stb.
Vagy átmenetileg leadnak a saját igényességükből, ami a lakást és életminőséget illeti, ahogy én is tettem.
31-es voltam.
Egyébként őrület, hogy a birtoklás milyen rabszolgává teszi az embert. Annyit kell egy saját lakással dolgozni, hogy hetente 2x fél napot biztos kell rá szánni, ha nem napolsz el semmilyen teendőt, akkor is.
Óraleovasók jönnek, óraállást lejelenteni kell, befizetni kell, kémányseprők jönnek, társasházi közgyűlés van, előfizetések vannnak, biztosítás van, minden szolgáltatóval legalább évi 4-szer találkozni kell a havi egyszeri díjfizetésen felül... és nekünk 3 lakásunk van most, amivel ezt csinálni kell. És akkor még szak van fedél a fejed fölött, nem csináltál semmit, amiért élsz! Ha belegondolsz, őrült világ ez!
Kit érdekel, hogy ki mit gondol cikinek? Ha már valaki gyereket vállal, legyen annyira érett és felnőtt, hogy nem mások véleménye alapján hagyja az döntéseit befolyásolni. Ha neked fontos, hogy az első 3 évet a gyermekeddel töltsd, akkor csak azért ne menj el dolgozni, mert a szomszéd Erzsinek szúrja a szemét, hogy te otthon vagy. Nyilván csak irigységből zavarja.
Én mindig arra fogok törekedni, hogy megtaláljam az arany középutat a család és karrier között. Mivel nekem nagyon fontos, hogy a gyerekemnek magas életszínvonalat biztosíthassak, de közben sok időt is tölthessek vele, ezért olyan férfinak fogok szülni, aki ugyanígy gondolkozik erről. Ergo fontos a karrierje és van olyan fizetése, hogy el tudjon tartani egy családot, amíg a kicsi oviba nem megy. Én pedig majd utána kezdem építeni a karrierem(tolmácsnak tanulok, tehát senki sem mondhatja, hogy élősködő lennék, csak fontosabb lesz a gyerekem a karrieremnél). Végülis a halálos ágyamon biztos nem azt sírnám vissza, hogy miért nem dolgoztam többet, hanem, hogy miért nem töltöttem több időt a családommal :) Szerencsére a párom is partner ebben, neki is fontos, hogy a jövendőbeli gyerekünk mindent megkaphasson, de ugyanakkor amíg csak lehet, az anyja legyen vele, ne egy bölcsis néni vagy egy babysitter :) 3 év kihagyás pedig igazán nem sok a 40 éves munkaviszonyból, de ha valaki 4 gyereket szül és 12 évig nem dolgozik, az is csak rá és a férjére tartozik.
21L
ez mindig a csalad dontese kell hogy legyen a tobbi velemeny lenyegtelen.
mi kulfoldon elunk nincs gyerekunk es en 30 eve nem dolgozom mert megengedhetjuk magunknak. Mo on mas a helyzet nyugdij es megelhetes szempontjabol is, de ha te megteheted akkor ne foglalkozz masok velemenyevel. az csak a korlatolt emberek kepzelgese hogy ahol egy kereso van ott a nem kereso felnek "engedelyt kell kerni" mindenre. nalunk kozos a bankszamlatol az ingatlanokig minden kiveve az autokat az adminisztracios es biztositasi szempontbol mindenkinek a sajat neven van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!