Manapsag mar gaz eltartottnak lenni?
8: Igen, admikor alkalmazottként dolgozik a családban mindenki, akkor fontos a nyugdíjjogosultság. Az otthon dolgozó nő modellje akkor alakult ki, amikor nem az államnak, hanem saját maguknak dolgoztak az emberek, tehát megmaradt a föld, a gazdaság, a kiadó ingatlanok vagy a kereskedés a család tulajdonában, amit vitt tovább a fiatalság és az idősek ugyanúgy részesültek a megélhetési lehetőségéből, mint a gyerekek, amikor még csak 10 évesek voltak. Vagy idős korban is tudták igazgatni ezeket a dolgokat.
De ha alkalmazott az ember, akkor nem saját magának dolgozik egy életen át, hanem valaki másnak, amiből neki magának hosszú távra semmije nincsen, ami megélhetést biztosítana.
En no vagyok de nekem fontos hogy egyenrangu felek legyunk a ferjemmel. Itthon es a munkaban is. Valahogy nekem ez a csaladkepem, szuleim is igy elnek 33 eve boldog hazassagban.
A nok kiharcoltak anno az egyenjogusagot, hat akkor nosza eljunk vele, ne csak sodrofas-felmosorongyos asszonyok legyunk hanem teljes erteku emberek is ;) Ha ferfi lennek alap hogy el sem fogadnek felesegemul egy not akinek budos a munka, es a haztartason kivul nem ert semmihez.
Szerintem így lenne normális. Igazából sajnos egy keresetből nem lehet megélni a mai világban.
De nem ciki, csak nem gyakori
Igen, van aki szerint az. 2 évet voltam otthon eltartottként, kaptam megjegyzést rendesen.
Aztán visszamentem dolgozni, és kaptam akkor is :-) Nyuszika meg a sapka.
Szerintem,ha nem okozz gondot a családnak akkor nem ciki.Sőt néha még irigylem is az ilyen nőket.
Csak annyiból nem,hogy egy idő utánn nagyon rossz lehet otthon.Úgy érezném,mintha csak azért lennék,hogy kiszolgáljam a férjem és a gyerekeimet. Meg miről beszélnék a barátnőimnek?mindig csak arról,hogy mit főzztem az nap? Stb..
Nem értem, miért gondoljátok hogy aki eltartott az ül otthon egész nap. Ti ezt tennétek? Nekem úgy sem volt elég a nap 24 órája :-) Önkénteskedtem, kipróbáltam több sportot, tanultam 2 új nyelvet, kísérleteztem a konyhában. Sosem unatkoztam.
Amikor úgy döntöttünk hogy visszamegyek dolgozni, 2 hónap alatt találtam munkát (JAVA programozó vagyok).
Nem gáz, inkább felelőtlenség. Bármi közbejöhet: lebezegszik vagy meghal a férj, elválnak stb. Egyik napról a másikra ott marad a nő pénz nélkül, nem könnyű gyorsan munkát találni, enni meg kell, főleg ha ott van még pár gyerek is.
Vagy ha egy idő után a férj agresszív lesz/alkesz/szeretőt tart, de a nő nem tud lelépni mert se háza, se munkája és a gyerekekkel nem mehet utcára, marad kiszolgáltatva.
Igazabol egyre kevesebben.....ugyanis a legtobb no manapsag mar dolgozik ;)
Ha meg arra ertetted aki irta akkor meg tevedsz es sajnos akinek budos a munka az emberileg nem teljes erteku, ez egy teny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!