Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lepnetek ebben a helyzetbe...

Mit lepnetek ebben a helyzetben? Ferfiak valaszat is varom. Bovebben lent.

Figyelt kérdés

Felesegemmel 5 eve vagyok egyutt ebbol ket eve hazasok. sosem volt az a szorgalmas fajta. DE kb mar egy eve nem dolgozik es a legkisebb jelet sem akarja mutatni h elhelyezkedne. Egesz nap otthon van, de egy oneletrajzot sem kuld el. Akkor jelentkezik allasra, ha egyutt elmegyunk es beadjuk az oneletrajzot, itt van olyan hely ahol ugy kell, vagy ha en kuldom el interneten az oneletrajzat. egesz nap dolgozom, sokszor 10-15 orat h megelhessunk, es hetkoznap arra mar nincs energiam h evvel is foglalkozzak. hetvegen meg jol esik lazitani. Igaz trehany vagyok, de ebbol is volt veszekedesunk, h mondtam ha mar nem dolgozik akkor pakoljon es takaritson egesz nap es ne nekem kelljen erre ugyelnem. bevasarolni nem vasarol egyedul, hanem megvar vele... gyerekunk meg nincs. de szeretnek nagyon mar apuka lenni. a baj evvel a felallassal, h hiaba dolgozok tomerdek orakat nem jutunk egyrol a kettore, mert egy fizu nem eleg egy lakashitelre, az ingatlan arak nonek a kamatok emelkednek, tehat egyre tavolabb kerulunk h valaha is sajatunk legyen. hiaba beszeltem vele mar errol, akkor csak megy a vita, meg a duzzogas, de eredmeny nincs. sokszor ugy vagyok h nem eri meg a vitat, meg nem szeretnem a hazassagomat kockaztatni, de igy sem mehet tovabb ahogy van, mert igy sem vagyok boldog.

Mit tennetek a helyemben? Hogyan gyozzem meg h dolgoznia kellene? vagy.... valjak el????

2010. máj. 10. 05:08
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%
09.09 vagyok! Isten ments még egyszer mondom, hogy gyereket vállaljatok! Vele ne!!!! Ő nem anyának, nem feleségnek való, hanem saját magának. Nem értelek, nem értelek komolyan mondom! Higyj a testvérednek, a sógorodnak, higyj nekünk! Igaz, mi csak abból látjuk, hogy gáz a feleséged, amit ide leírtál, de a rokonaid bizony élőben látják. Azért utálják, mert ilyen, nem azért mondja a tesód, mert utálja!!!! Nagy különbség! Valaki írta, hogy megérti a feleséged is, mert Ő is volt ilyen helyzetben, hogy munkanélküli volt és hogy milyen nehéz..... De Ő keresett állást könyörgöm, tök más, mint a feleséged, aki nem is keres! Anyósom júliusban lesz egy éve, hogy munkanélküli. Tudom milyen sz...r érzés annak lenni. Folyamatosan keres 57 éves kora ellenére. Többnyire nem is válaszolnak. De KERES!!!!!! Kérlek, hogy térj észhez!
2010. máj. 10. 11:44
 32/38 anonim ***** válasza:
100%
Igen,én is ezt mondom,Isten ments,hogy gyereket vállalj egy ilyen nővel!Pedig én aztán tudom,milyen érzés tartósan munkanélkülinek lenni,meg próbálkozni úgy,hogy még válaszra sem méltatnak.Sőt,én ki nem állhatom a párom testvérét,mert ő aztán tényleg rosszindulatból és jogtalanul pofázott nekünk,de most tényleg a testvérnek van igaza.Ez a nő még csak nem is törekszik arra,hogy jobb legyen neki.
2010. máj. 10. 12:21
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, nem olvastam végig az egészet, csak az eredeti kérdést meg az 1. oldali hosszú hozzászólásodat.

Először azt akartam írni, hogy nem vagy normális, hogy ezt tűröd, de aztán láttam, hogy külföldre mentetek.

Nagy kérdés, akart-e ő is menni, vagy csak muszájból beleegyezett. Ha nem akart menni, érthető a viselkedése, elszigetelődött otthon, a tesódékkal nem sikerült jól kijönnie (tök mindegy, kinek a hibája, az eredményt nézzük), felteszem, nincsenek barátai, ha egész nap otthon ül. Tudod, külföldön nagyon kiszolgáltatva érezheti magát az ember. Ez nem mentség, ha ő is akart menni, vagy pont az ő ötlete volt, de magyarázat, ha csak kényszerből ment.

Másik gondolatom, hogy valóban elfogadott-e olyannak, amilyen vagy, mert most biza kihasznál szépen. Ő sem boldog, de te se vagy az (bevallottan nem vagy az), pedig elvileg ha elfogadjátok egymást és önmagatok lehettek, akkor szabadnak kéne éreznetek magatokat. Ti meg csak görcsöltök. Szerintem inkább már csak azért ragaszkodtok egymáshoz, mert egyszerűbb és kényelmesebb együtt maradni, mint új életet kezdeni, de ez meg hülyeség, mert szerintem pontosan annak kellene lenni a célnak, hogy boldog legyél.

Ezektől eltekintve amíg nem állsz a sarkadra (lásd: ultimátum), akkor nem fog változni a helyzeted. Szépen összetéped a beosztást, és közlöd vele, hogy te dolgozol, ő végzi a házimunkát (napi bevásárlást is!, hétvégi mehet együtt, kocsival). De teljes egészében ő, nincs alkul. Egyféleképpen változtathat ezen: amint talál munkát, rögtön felezitek a házimunkát. És ehhez akkor is ragaszkodnod kell, ha először nem vesz komolyan. Ha kosz van, úgy hagyod. Ha nincs otthon kaja, akkor nem mész vásárolni, nem is kíséred el. Ha nincs vacsora, elmész egyedül (!), eszel valahol valamit. Előbb-utóbb megcsinálja. Fontos, hogy hozzátedd, hogy a fennmaradó időt együtt fogjátok tölteni (jutalom!), sétával, szex-szel, pihenéssel, mert rátok fér egy kis nyugis együttlét.

Ha erre azt mondja, hogy váljatok el... nos, akkor valószínűleg ez a megoldás, hiszen eddig is csak azért kellettél, hogy etesd meg kiszolgáld.

Ha viszont nem tud külföldön élni, és ez a baj, akkor haza kell jönnötök, bármilyen nehéz is itthon, odakint sincs kolbászból a kerítés. Csak itt boldog lenne, ott meg nem az, így te sem vagy az.

33/nő

2010. máj. 10. 14:30
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és gyereket semmiképp, amíg vissza nem állnak a dolgok normális kerékvágásba, hiszen a gyereket is neked kéne ellátni, meló mellett az meg lehetetlen.
2010. máj. 10. 14:32
 35/38 anonim ***** válasza:
33%
Így van, hagyd ott a nőt, rohadjon meg egyedül, jön a következő, ha bennem sem tetszik valami, majd jön a következő... Az éremnek is két oldala van ám.. Ha olyan nőt választasz, aki ambíciózus, küzd, dolgozik, stb akkor viszont már most jobb ha készíted a türelmed, mivel öntudatos nők mindig változtatnak a pasijukon, mert jobbat és jobbat akarnak. Nem fog csak úgy elfogadni egy nő aki megáll a saját lábán. Miért tenné? Kaphat jobbat is. Megpróbál téged megváltoztatni, és ha nem leszel elég jó, mert ahogy érzékeltem elég nagyra tartod a szabadságod, majd otthagy. Olyan nőt akarsz akit a tesód gondol, rendben de akkor neked is kell majd alkalmazkodni, nem a tesódnak. Arról nem is beszélve, hogy olyan pasinak aki ennyi problémát nem tud megoldani egy házasságban nem is szülnék gyereket. Komolyabb gondotok lesz mi lesz? Mindig megfenyegeted hogy elhagyod?
2010. máj. 10. 17:08
 36/38 anonim ***** válasza:
én is csak csatlakozni tudok az elöttem szólókhoz.Én nem biznám a gyerekemet egy ilyen nöre.és tényleg ideje lenne hallgatni a tesódra.Fiatal vagy és találsz magadnak jobbat.
2010. máj. 10. 17:50
 37/38 anonim ***** válasza:

Az lehet,hogy minden éremnek két oldala van,de akik ide írnak,köztük én is,voltak már többnyire ilyen helyzeteben,és ők legalább megpróbáltak változtatni a helyzeten! Igen,engem is szólt már le a párom tesója igazságtalanul,de ebben az esetben jogos,hogy mindenki leszólja ezt a nőt,mert tényleg lusta és trehány!Én sem tudok elhelyezkedni,de arra azért csak van energiám meg időm egész nap,hogy rend és tisztaság legyen itthon,meg főtt kaja,mert ez az alap!Ez azelőtt is így volt,és így is marad!Mikor dolgoztam,akkor is rend volt.Régóta nem sikerül munkába állnom,érdekes módon a páromnak még sincs egy rossz szava sem rám,mert a tőlem elvárhatókat maximálisan megteszem!Ha dolgoznék,akkor sem kéne a páromnál különb ember,mert szeretem!

Ez a nő viszont nem szereti a párját,hanem kihasználja,mert lusta,ez egyértelműen látszik a leírtakból.Erre még a depresszió sem mentség,mert én is voltam az,de így azért nem viselkedtem azzal szemben,aki eljár dolgozni,és megteremt mindent.Ez a nő a két kezét összetehetné,hogy ilyen férje van...

2010. máj. 10. 18:41
 38/38 anonim ***** válasza:

ma 09:49 vagyok

Még annyit szeretnék hozzá tenni, hogy én is saját akaratomból nem vállaltam a következő évet az iskolában (tanár vagyok), mivel már negyedik éve lettem volna óraadó. Előre lépés nincs, a fizetésből megélni lehetetlenség (több mint a fele elment az utazásra, mert azt nem térítették), s már kevés volt a motiváció. Pedig szeretem/szerettem/szeretném tanítani a gyerkőcöket, de nem így. Én sem leszek fiatalabb, változtatni kell. Így tavaly októberétől vagyok munkanélküli, de közben voltak alkalmi munkáim, magántanítványaim és két tanfolyamra is jártam. (angol és közbeszerzés okj) Ingyenes volt, még tavaly februárban jelentkeztem rá, így nem volt érdemes kihagyni. MOst saját elhatározásomból megpróbáltam a közigazgatási versenyvizsga írásbeli részét, hogy több lábon álljak és sikerült.

Szóval valamerre terelni kellene a feleségedet is. Nem mondom, hogy az jó, amit én csinálok (mert úgy érzem, hogy egy helyben toporgok), de próbálom kihasználni a lehetőségeket, aztán egyszer majdcsak összejön valami. Remélem minél hamarabb. Most nyárra megint lesz nyári munkám, de az csak időszakos (de annak is örülni kell)

Hálás lehetek, hogy a szüleim, barátaim, nővérem támogat, s a te feleséged is össze tehetné a két kezét, hogy ilyen férje van, aki törődik a helyzetével. (Persze gondolom, hogy ebben az is benne van, hogy félted magatokat, kettőtöket és önállóan magadat is. S ez így normális!)

Esetleg ha eldurvulna a helyzet, akkor talán a családterápiát, lelki beszélgetést, pszichológust tudnám javasolni. Esetleg azt, hogy valaki (akit ismersz, s akiben megbízol,) vegye fel a pároddal interneten a kapcsolatot (anonimként, ha tudod, hogy a feleséged milyen oldalakon chatel és milyen néven), hátha tudna neki segíteni lelkileg, lehet, hogy egy vadidegennek jobban elmeri mondani az érzéseit, mint neked.

Esetleg még azt tudnám elképzelni, ha olyan programokat szerveznél (szerveznétek), amelyeknek a lényege, hogy együtt vagytok, a bizalmat építitek. Ez lehet egy közös séta, kirándulás vagy fagyizás, nem kell, hogy drága legyen, vagy hogy pénzbe kerüljön. Hátha így megnyílna, s ő is beszélne a problémájáról ,s te is rá tudnál világítani, hogy mi a te problémád. Közösen elemezve.

2010. máj. 10. 19:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!