Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan spórolsz? Egyre nehezeb...

Hogyan spórolsz? Egyre nehezebb anyagi helyzetben lévők válaszát várom!

Figyelt kérdés
2010. jan. 2. 20:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát én most elég nagy sz@rban vagyok.

Múlt héten lemondtam a vezetékes telefont, módosítottam a kábeltévé díjcsomagot (a francnak kell 86 csatorna)

Idén alig használok gázt, fával fűtök.

Energiatakarékos égők vannak a házban - sokat számít.

Csak az a baj ezzel, hogy mindenről nem lehet lemondani, a megoldás az lenne, hogy legyenek munkahelyek és mindenki legalább annyit keressen, amennyiből fenn tudja tartani magát és a családját.

2010. jan. 2. 20:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

hát én még nem vagyok felnőtt de eltudom mondani, hogy mivel próbálunk spórólni.

Nem használunk feleslegesen se meleg se hideg vizet, amit nem használunk azt ki is kapcsoljuk ( felesleges tv, szgép stb.) Olcsóbb internetre váltottunk, olcsóbb tv-re, olcsóbb telefonra. Nem töltjük fel havonta a telefonjainkat 3000 ft-al, hanem mostmár 3-4 havonta. sőt nekem fél évente is elég tölteni v még tovább is birom. Nem gázzal, hanem fával fűtünk. A suliba való kaját, itthon készítjük el, hogy ne kelljen plusz 2-300 forintokat elkölteni pluszba naponta, egy héten az már megvan 3000 egy hónapban 12 ezer ft is. Ritkábban veszünk ruhákat. Ritkábban veszünk édességeket, rágcsákat ( ez még talán egészséges is ). Talán a szépségápolási szereken meg a wc-papiron nem spórolunk. Az maradt :D

18f

2010. jan. 2. 21:16
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Jöhet még pár tipp! :)

Második! Dehogynem vagy felnőtt! Ha egy ilyen kérdésre válaszolsz...???

2010. jan. 8. 14:55
 4/5 anonim válasza:

tesco gazdaságos és társai a márkás helyett. persze van pár dolog, ami szar, de a cuccok többsége nem gáz.

a mosópor nagyon drága, de nemrég olvastam egy mosószeres tesztet, aminek 2 fő tanulsága:

- a mosópor összehasonlíthatatlanul jobban mos mint a folyékony mosószer, ezért kevesebb kell belőle, így gazdaságosabb

- a világelső ariel után a második legjobb a dm (drogéria) sajátmárkás mosópora

ja és neten nagytételben (mondjuk fél évre, 1 évre) rendelhető mosószer és mindenféle tisztítószer, így egyrészt nem kell cipelni, másrészt meg tényleg sokkal jobban megéri.

autó helyett bkv.

én a 40 kilómmal hazacipelek 20 kiló macskaalmot, nem hívok taxit. igaz utána kell egy nap amíg helyrejövök, de így is megspórolok 1000+ forintot, és ez igen jó fájdalomcsillapító a sajgó tagjaimnak.

a 14W-os energiatakarékos égők olyan erősen világítanak, hogy a hatalmas nappaliban a 3-ból 2-t kicsavartam, mert bántotta a szememet a fényerő. itt nem a kicsavarás a lényeg, bár ezt is át lehet gondolni, hogy mi a fölösleges a lakásunkban, hanem a 14 és a 100 watt közti különbség.

mosógép az éjszakaira dugva, ha megjön az áram majd csinálja a dolgát.

a nyomtatóba az eredeti tintapatron 8ezer, ami 9 ml-es. én 200 ml utántöltőfolyadékot vettem 1300 forintért.

a számítógépnek sem kell a sima emailezgetéshez teljes fényerőn menni. ott az energiatakarékos üzemmód, tessék kihasználni.

ha a lakótárs egy egyfogásos étkezéshez előpakolja az összes tényért, evőeszközt és poharat, akkor le kell üvölteni a fejét.

3rétegű, barackillatú, nyomottmintás, aloeverás wcpapír? áááááá!!!!!

az indukciós főzőlap 70 watton olyan gyorsan felforral 1 liter vizet, hogy annyi időd sincs, hogy előszedj 2 leveskockát.

2010. jan. 8. 16:56
 5/5 anonim válasza:

ja igen, és ha szerinted sincs szüksége a bkv vezető beosztásban dolgozó emberkéinek csilliárdos végkielégítésre, akkor ne vegyél bérletet. utazz 1 darabb jeggyel 3 hétig, gyakrabban úgysem futsz össze ellenőrökkel a villamos/busz/troli/hév szekcióban. a metrót viszont így hanyagolni kell.

akik kilopják a szemünket, azoktól nem bűn "lopni".

nem azért ilyen trágya a bkv mert nincs pénz fejelesztésre, mivelhogy sokan bliccelnek, hanem mert az arra való pénz magánemberkék luxusnyaralójára kell...

2010. jan. 8. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!