Hogyan tehetem túl magam azon, hogy nem érdeklem a családom?
Mert egy ido utan baromi megterhelo egy beteg ember dolgait elviselni, es az emberek osztonosen elhuzodnak, mert nincs kapacitasuk erre.
Fogadd el, es ne terheld oket a dolgaiddal. Ne akard megosztani a problemaidat veluk.
Akkor tudsz velük normális kapcsolatot kialakítani, ha rendbe jössz.
Nekem is van ilyen ismerősöm a baráti körben. Szeretjük, türelmesek vagyunk, szerettünk volna segíteni neki, de egy idő után tényleg nem lehet bírni. Minősíthetetlen a viselkedése, amikor kiborul. Szerintem ezt nem kell senkinek sem eltűrni a végtelenségig, akkor sem, ha az illető beteg és azért ilyen.
Koncentrálj a gyógyulásodra, ne azon keseregj, hogy nem foglalkoznak úgy veled, ahogy szeretnéd. Ha rendbe jössz, akkor a kapcsolataidat is sikerül majd rendezni.
"Ha kérdeznek felőlem, akkor maximum csak a munkámról érdeklődnek vagy a suliról, de sosem rólam, hogy mi van velem, ha fel akarom hozni, hogy mi van velem gyorsan témát terelnek, tehát egyértelmű, hogy nem szeretnének rólam többet tudni innentől. "
NEM erről van szó!! Egy pszichiátriai beteg, dühkitöréses, ingadozó hangulatú emberrel csak felszínesen akar beszélni már a családja, mert vérszívó, energiavámpír, és ráadásul gyorsan kiborul nála a bili!
MÁR KERÜLIK az intimebb témákat veled, pont ezért! Már nagyon sokszor megjárták, nem kell nekik a vita, veszekedés!
Kicsit nézhetnéd magadat is hibásnak, nem kell az áldozati bárány szerepében tetszelegni!
A baj az ilyeneknél, mint te is, hogy amikor már szétszadizta a családját, hozzátartozóját, akkor MEGLEPVE és SÉRTŐDVE a másik fejéhez vágja, hogy nem foglalkozik vele, és letojja!
Igen, letojja, mert önvédelemből már nem akar belefolyni semmilyen vitába, dührohamodba, kiszámíthatatlan és szélsőséges viselkedésedbe! Kicsit szét vannak már szadizva körülötted úgy, hogy te tetted, úgyhogy ne lepődjél már meg még rajta, légy szíves! Undorító...
Nekem a leírásból úgy tűnik, hogy foglalkoznak veled. Csak konkrétan a betegségedről nem akarnak beszélni. De ez inkább jó, nem? Nem akarnak mindig ezzel foglalkozni, ezzel szembesíteni.
Kell foglalkozni a problémákkal. Meg kell őket oldani. De az nem jó, ha valaki mindig erről akar beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!