Mit érdemes megfigyelni egy harmincas férfin, hogy tudjam érdemes-e egész komolyan gondolkodni vele?
Úgy értem, mi a normális, meddig jut/jusson ennyi idős korára egy férfi, szerintetek? Jó, tudom, hogy nem lehet általánosítani, de mikor kell arra is gondolni, hogy ezzel valami nincs rendben?
Van egy kis dilemmám, és kezdek kétségbeesni... hogy az én drágám teljesen alkalmatlan a családalapításra, nemhogy alkalmatlan, de nem is gondol ilyesmire, csak azért adja elő magát néha, hogy ne rontsa el a kedvem, hogy neki egyrészt eszébe sincs, meg ha eszébe is lenne, neki úgy sincs rá se lehetősége/se pénze, ahogy néha megjegyzi.
Én ismertem olyan férfit, aki még 40 évesen is teljesen úgy viselkedett és tudomásom szerint mostanság is, pár évvel később, hogy kizárt az esetében az, hogy családot alapítson valaha is, mert ilyen a mentalitása. Van egy csomó nője, főképpen hozzá képest nagyon fiatalok, akiket a pénzével és a macsó dumájával elkábít, cserébe ezek a butuska lányok bármikor lefekszenek vele, ez a hozzájuk képest öreg pasas pedig büszke, hogy milyen csitri csajai vannak. Egy harmincas nő mégis ragaszkodik hozzá valami okból kifolyólag, gyereke lett a pasitól, persze a pasas nem veszi el feleségül. A pasasnak az az egyik 'ars poeticája", hogy "egy nő unalmas, változatosság kell."
NO COMMENT
Nagyon nehéz normális pasit kifogni, mind hibás. (szerintem)
30 évesen azért már komolyabban kéne gondolkodni, én is ismerek 32 éves "gyerek" férfit és csodálkozik, hogy "milyenek ezek a nők???". Sajnos magukba nem látnak ezek a tipusú férfiak. Én 40 vagyok, de úgy látom, hogy normális férfi nincs. Mindben van valami kifogásolni való aztán vagy elfogadod úgy ahogy van, vagy maradsz magadnak. Én az utóbbit választanám szívem szerint, ha tehetném, de erre most nem sok lehetőségem van.
Én 28 éves nő vagyok és perpillanat egyáltalán nem gondolkodom családtervezésen, de még az elkövetkezendő 5 évben sem. Normális állásom van hosszú évek óta, autóm, nincs.
Miért ne gondolkodhatna így egy 33 éves férfi?
Miért kötelező egy 30 év felettinek gyerekben és családban gondolkodnia? Van aki alkalmas erre és van aki perpill, mint ahogyan én is, nem vagyok.
Nem kell ráerőltetni párodra, amit nem akar, váljon szét az utatok, mert nem ugyanazon a síkon haladtok, de ebben egyikőtök sem hibás, a férfi sem. Nem mindenkiben érik meg az anyaságra, vagy apaságra való vágy.
És ez miért gond? Olyat kell keresni, aki életútban ugyanott tart, mint mi, ugyanazok a vágyai céljai.
nem pedig hibáztatni, hogy ő nem olyan mint én, és akkor az tuti hogy nem is jó, csak ahogy én gondolom.
Köszönöm a válaszokat, rengeteg dolgom volt, nem értem rá reagálni.
Nos, egy átlagos állása van, nem egy nagy fizetés, de azért nem is minimálbér, átlagos. Nincs diplomája, tulajdonképpen a középiskolából kijött és azóta dolgozik, csak nincsen különösebben látszatja semmiben. A leghalványabb fogalmam sincs hova teszi. De tényleg. Nem műszaki cikk mániás, nem autó mániás, nem szórja bulira, utazásra, hogy rá lehessen fogni ilyesmire. Nem egy kicsapongó típus, nem volt sok nője, egy-két tartósabb kapcsolata volt.
Ahhoz képest, mikor először jött fel a családos téma, akkor nagyot csodálkozott, hogy ő ilyeneken még nem gondolkodott, hogy neki legyen gyereke, meg esküvője meg ilyenek, úgy érti, biztos lesz egyszer, de még nem gondolt rá. Aztán mondtam neki, hogy jó lenne tisztázni, mert ebben a korban 3évnyi kapcsolat után szerintem már el lehet dönteni, hogy akkor lépünk-e együtt valamerre vagy sem, van-e igénye erre velem és nem szeretném, ha majd évek múlva közölné, hogy a fenét, neki ez nem kell. Én meg ott leszek, hogy elpocsékoltam a "legértékesebb éveimet".
Erre másnap mondta, hogy na jó szeretne majd gyereket. Egyszer biztos.
Nekem gyanús, hogy csak azért, hogy ne feszegessem a dolgot, vagy ilyesmi.
Tehát, ha úgy tetszik pánikolok. Ha még évekig dilemmázik, mire eljutunk valahova, akkor majdnem 60 éves lesz, mire az első(!) gyereke érettségizik és én is csak 6 évvel vagyok fiatalabb. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!