Kezdjek el gondolkodni, vagy ne fújjam föl?
Párommal 10 éve vagyunk együtt. Az elmúlt fél évben 2 dolgot hallagatott el előllem. Egy bírságot, amire én jöttem rá. Megtaláltam a csekket, de nem kutakodtam. A másik, hogy pénzt adott kölcsön valakinek, amit csak most mondott el, mikor vissza kapta.
Kicsit rosszul eset, azt monda, nem merte elmondani. Holott sose szoktam leszúrni semmivel, azon vagyok, hogy a problémák amik érnek azért vannak, hogy megoldjuk közösen, ne hallagasuk el egymás elől. Leginkább azért szurtam le , mert nem mondta el. Sose veszekszek vele.
Szerintetek szemet kell hunyni egy ilyen felett, vagy gondolkozzak el azon, hogy vajon mik vannak még amiről tudnom kellene, de most még nem tudok, vagy nem is fogok?
Habitusfüggő. Az én párom is csinált már ilyeneket, ő is inkább utána azért "kapott", mert nem mondta el időben. A veszekedés nem segít, bár írtad, hogy alapvetően nyugodt típus vagy. Próbáld meg megértetni vele, hogy neked tényleg bármit elmondhat, hiszen egy csapat vagytok, összetartotok.
Ezt talán úgy lehet a legegyszerűbben tudtára adni, hogy elmondasz neki olyan apró-cseprő ügyeket, amikor alapvetően nem mondanál el feltétlenül.(PL ma a munkahelyen az egyik munkatársam tőlem kért kölcsön 250 forintot, hogy tudjon venni egy kávét.) Vagy akármi. Mindenképpen apróság legyen, de érződjön belőle, hogy mégis van valamilyen súlya (tehát pénzről van szó), s te természetesen elmondod neki.
Ne fújd fel, de beszélj vele erről, ha még nem tetted meg. Tulajdonképpen nem tett semmi törvénybe ütköző dolgot, nem csalt meg, nem tett semmit ellened, bírság és kölcsönadás mindenkivel előfordul. Talán nem tartotta említésre méltónak ezeket az ügyeket.
Egyszerűen mondd el neki, hogy rosszul esett, hogy ezeket nem mondta el, és a jövőben tegye meg.
Nehogy elkezdj gondolkodni!!! Nem tett a párod semmi rosszat, csak feltehetőleg nem tartotta ezeket a dolgokat annyira fontosnak. De ha tudja, hogy neked ezek is fongotak, akkor el fogja őket mondani.
Egyetértek az előzővel. Szerintem sem kell mindenről tudni. Nekem eléggé úgy tűnik, hogy mindegy csak legyen valami amibe bele lehet kötnöd. Rendben, nem tetszett hogy nem mondta el. ezt megmondtad. legközelebb majd elmondja. téma lezárva :)
32/N
Igen igazatok van, csak nekem ez egy kicsit rosszul esett, és nem értem miért alakult ki most egy ilyesfajta elhallgatás benne, mikor már 10 éve ismerem és soha nem fordult még elő ilyen. Talán ez izgat legjobban, hogy most miért, mi váltotta ki belőlle ezt.
Megbeszélni még akkor megbeszéltem vele, hogy ilyet ne csináljon.
Arra gondolta, hogy lehet a ház miatt. Ugyanis most vettünk egyett, és felújítás alatt van, és most pont nem hiányoznak a plusz kiadások.
Meditálj el magadon egy kicsit.
Ha tényleg olyan frankó vagy, hogy veled meg lehet beszélni, nem szúrod le, nem okoskodsz, nem ítélkezel stb. akkor nem mondana ilyet, hogy nem merte elmondani. Valami oka csak van, hogy így volt vele.
Lehet, hogy csak nem akarta, hogy rosszul érezd magad, hogy pénzt kell kidobni az ablakon... csak néhány rossz pillanattól akart megkímélni. Az meg, hogy hirtelen ennyi minden kiderült csak egy véletlen. Valszínű, már az elmúlt 10 évben is voltak ilyen kis eltitkolt esetei, csak azokra nem derült fény.
Amúgy az én párom is vett fel hitelt és megfeledkezett róla... a behajtótól tudtam meg, hogy hoppá. Pontosabban kettő ilyen volt, az egyiket mondjuk sejtettem, meg néha rá is kérdeztem nála, de valahogy csak egy hümmögés volt a válasz, szal amikor jött a behajtó, akkor nem lepődtem meg annyira, csak a másodiknál. És ezek is egész közel voltak egymáshoz. De nem haraptam le a fejét... illetve nem azért, mert titkolózott. :)
Titkok nem baj, ha vannak. Kell, hogy legyenek titkaink... neki ezek a titkai. Szerintem nem kell ez miatt bepörögni. 33N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!