Elvált szülők! Ti hogy viszonyultok az expárotok új családjához?
Láthatások alkalmával pl mennyire örültök, ha vele is találkozhattok?
Szerintetek erre szükség van?
Szerintem természetes, hogy az új pár is tud az egyeztetésekről, akár ott is van. Az lenne a fura, ha az exed titokban beszélne veled. Neked is van új párod, te is megbeszéled vele a dolgokat.
A láthatást nem értem. Te is mész a gyerekkel? Csak a gyerek van velük, nem? Te nem. Annyit meg ki lehet bírni, amíg eljönnek a gyerekért. Vagy azt is ki akarod kötni, hogy csak egyedül mehet érte az exed?
Nyilván olyan problémákra gondolok, amik rá tartoznak, az ottlétből erednek.
Pl A gyerek ágyi poloska csípésekkel tele jött haza. Ex hárított, rajtuk nincsenek, stb. A gyerek majdnem 1 évig minden alkalommal úgy jött haza, vitáink is voltak ebből, de ők állították, hogy már ki lett irtva.
Meg olyan apróságok pl, hogy nem örülök, ha a 7 éves gyerekemet szülői felügyelet nélkül hagyják a lakásban a 2 hasonló korúval, akiknek ez a természetes.
Az anyagiakkal kapcsolatban meg annyi, hogy a gyereknek lenne rendszeres +kiadás, ami eddig nem volt, erre kértem, hogy a felével szálljon be (üzenetben). Először, mikor magában volt, mondta, hogy rendben.
Utána beszélt a nőjével, aki nem érti, hogy lehet fizetős, mikor nekik az igyen van, miért nem intézkedek ezt-azt... és kissé kiakasztott ez a hozzáállás, jó, hogy nem vagyok egyből hazugnak kikiáltva, hogy csak le akarom húzni...
"Amúgy az exemnek nem hiszem, hogy ezek feltűnnek, az én párom jelezte nekem, hogy hogy osztogatja itt a dolgokat..."
Csak úgy mellékesen kérdezem: a te párodnak miért van joga ott lenni a beszélgetésen? Neki pont ugyanannyi közé van hozzá, mint az exed párjának. Ja, hogy mivel ő hozzád tartozik, így ő fontos, az ex nője meg ellenség. Ertem
Mivel mi lakunk itt, nem fogom elküldeni, azt senki ne várja. De ezek éppen nem beszélgetések voltak, hanem elköszönésnél történő beszólogatások.
Amíg ezek a megnyilvánulások nem voltak, engem nem zavart, hogy feljárkál.
Azóta viszont jobban tetszene, ha a fűtött kocsiban kibírná azt a 3 percet, amíg az apja feljön a gyerekért, ha nem bírja ki okoskodás nélkül más otthonában.
Micsoda gonosz, okoskodó nő lehet, hogy elmondja, hogy van ingyen is lehetőség arra a plusz kiadásra :)
Ebben mi a rossz? Lehet, hogy nálatok nincs ingyenes lehetőség, de attól ő még nem rossz, hogy elmondta, hogy van ilyen is.
Én is szóltam múltkor anyukámnak, hogy a kedvenc öblítője féláron van x boltban. Felháborító vagyok biztosan :D
Az önkormányzat szerintem jobban tudja, hogy nem vagyunk jogosultak jövedelem alapján gyermekvédelmi kedvezményre (ott kezdtem az érdeklődést). Az, hogy ő a hitelével, amit vonnak tőle, ki tudta ezt játszani és megkapta, annak örülök, csak épp ez utólag jutott az eszébe, hogy ja, emiatt...
Nem szoktam pénzt kéregetni az extől, ez volt az első, amire bedobtam, hogy beszállhatna.
Arról nem én tehetek, hogy az ő gyerekeinek az apja hol fizet gyt-t, hol nem....
Az okoskodást meg fentebb leírtam, mikre értettem, ez pont nem az volt, hanem más jellegű.
De miért kéne az új párt kizárni a családból? Lehet, hogy nem vér szerint, de tulajdonképpen az ő gyereke is lesz a gyerek. Mivel eteti, ruházza, játszik vele, gondoskodik róla, tanul vele, és hát a párja gyermeke.
Akár tetszik, akár nem, ilyen helyzetben egy új, nagy család lesztek, el kell fogadnotok egymást.
(Csak halkan jegyzem meg, hogy a gyermekvedelmi kedvezmenynel nem nézik a kiadást, csak és kizárólag az egy főre jutó jövedelmet, így még véletlenül se tudja "kijatszani" hogy a hitel miatt kapja. .. )
Amúgy mégis mi az, ami ingyen lehetne és eddig nem volt, mint rendszeres kiadás
Az iskolai étkeztetés, mert eddig jogosult voltam én is, most járt le.
Mind1, nem én találtam ki, ők mondták, hogy a levonás miatt megkapták a kedvezményt. Ez nekem is furcsa, mivel úgy tudom, az önkormányzatra nem tartozik, kinek milyen hitele van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!