Elvált szülők! Ti hogy viszonyultok az expárotok új családjához?
Láthatások alkalmával pl mennyire örültök, ha vele is találkozhattok?
Szerintetek erre szükség van?
Így gondolom én is.
Csak ha problémák vannak a gyerekkel, vagy akármilyen megbeszélnivaló, én úgy gondolom, az a 2 szülőre tartozik, és nem kell gyertyát tartani, fülelni.
Én pl nem kapok lehetőséget, hiába jeleztem az exnek, a párja állandóan jön vele, mintha össze lennének ragasztva.
+ nem 1 cinikus megjegyzése volt már felém, amire a párom is felfigyelt, de nem veszik a lapot, hogy nem kérünk belőlük.
Én szeretném betartani a 3 lépés távolságot, exem viszont próbál nagyon barátkoztatni vele, átpasszol neki, hasonlók. Én ezt nem akarom, de ő nem érti meg.
"Örülni" külön nem örülök, de jó ismerösként minden további nélkül szoktunk találkozni és az "összes" gyerekkel is vannak programok.
A gyerek(ek) miatt erre igenis szükség van, a gyereknem nem szabad azt hinni, hogy a család másik része "rossz, elítélendö", hanem egyszerüen távolabbi rokon.
Ha a szülök normálisan állnak az exhez meg az új családokhoz, akkor a gyereknek nem lesznek "elvált szülök gyereke" tünetei, hanem lelkileg is egészségesen fejlödik.
A válás a legtöbb esetben azért viseli meg a gyerekeket, mert a szülöktöl a gyülöletet érzik a másik szülö felé, és ez az, ami árt, nem maga a válás ténye!
Szerintem meg ha gond van, igenis jó, ha az exed párja is elsőkézből hall róla.
De hát honnan is tudhatnám, én képes vagyok 20 éve házasságban élni...
Utolsó:
Ez addig rendben is volt, amíg nem jöttek a kéretlen tanácsai "Ez nem jó, dobd ki, használd helyette ezt" "Ezt ne így csináld, ne úgy csináld, én másképp szoktam"...
Gyerekemnek előttem: "Ne felejtsd el x dolgot megoldani innentől magad, mert nem leszek ott, hogy megcsináljam neked"...
Amúgy az exemnek nem hiszem, hogy ezek feltűnnek, az én párom jelezte nekem, hogy hogy osztogatja itt a dolgokat... (Ha én ezt felhoznám akár az exnek, akár a párjának, az lenne, hogy ő csak segíteni akart... Oké, de én nem kértem meg rá mondjuk.)
Anyagiak terén is felmerült 1-2 dolog, na a válasz úgy kezdődött, hogy "Xy azt mondja...." (mármint a párja)
Így nem tudok vele dűlőre jutni. Sajnos ismerem, nem nagyon képes önálló döntésre semmiben.
A helyedben azt se erőltetném ennyire, hogy az exemmel állandóan egyeztessek minden apróságról.
Ti vagytok innentől "A család": a gyerek, a te párod, és te. Akik egy fedél alatt laknak.
Az szép és jó, hogy van az exednek új családja, és tartja a kapcsolatot a közös gyerekkel, de ez már korántsem ugyanaz, mint együtt élni, egy családként.
Akkor beszélj vele, ha komoly dolog, őt is érinti, vagy a megoldáshoz szükséges az apa is.
Egyébként csak saját magad stresszeled, és tényleg úgy fogja érezni az új feleség, hogy nélkülük semmit se tudsz megoldani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!