Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ismertek "energiavámpírokat"?...

Ismertek "energiavámpírokat"? Hogyan viszonyultok hozzájuk?

Figyelt kérdés
Olyan személyekre, családtagokra gondolok, akivel napi kapcsolatban vagytok, tehát nem lehet elkerülni őket. 32 éves vagyok, van 1 kislányom, de az anyám kikészít. Kéretlenül is mindenről elmondja a véleményét, de olyan stílusban, hogy még az élettől is elmegy a kedvem. Ha szólok neki, még ő van megsértődve, mert ő mindig csak jót akar.Néha tényleg úgy érzem, hogy elszívja az összes energiámat. Hogy lehet kezelni az ilyen embereket? Köszönöm!
2014. nov. 1. 07:50
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%

Amilyen sűrűn lehet, elkerülöm.. Van akit semmibeveszek.. E van pl akit nem lehet, hasonlóan közeelálló, mint neked az anyukád...

Amikor lehet kerülöm a kontaktot, vagy azt, amikor megmondhatja valamiről a negatív véleményét..

2014. nov. 1. 07:53
 2/15 anonim ***** válasza:
95%

Nekem is vannak sajnos ilyen családtagjaim, többek közt anyukám is ilyen. :( Ő pánikbeteg, nem bír autóban utazni, viszont elvárja, hogy más se autózzon. Most vettünk új autót, erre kitalálta, hogy költözzünk be a városba és tegyük le a kocsit. Hetente 1x-2x, ha úgy adódik, be kell mennünk, mivel a munka egy része is oda köt, illetve bevásárlás, miegymás.

Amikor kezdi a hülyeségeit, olyankor közlöm vele, hogy nem fogjuk úgy csinálni a dolgainkat, ahogy ő azt kitalálja és ezzel a viselkedéssel nem ér el semmit, olyankor kicsit észreveszi magát.

2014. nov. 1. 08:03
 3/15 anonim ***** válasza:
80%

Egy kicsit az én anyukám is ilyen, de Ő nem kioktat, hanem pont az ellenkezője. Mindig csak magáról beszél, ha felhívom, mire eljutnék oda, hogy elmondjam velem mi van, addigra mindig le kell tennie a telefont. Csak hallgatom és hallgatom, szerintem azt sem venné észre, ha félretenném a telefont és otthagynám.

A másik a sógornőm, mindig valakivel veszekszik, mindig valakivel baja van, utálja az embereket és folyton csak fröcsög és döngöli az emberbe a negatívot. Csak annyit tudok tenni, hogy igyekszem elkerülni és minimálisra szorítani a beszélgetést. Anyuval mondjuk nem, mert mégis csak az anyám, de a sógornőmet igyekszem átpasszolni másnak. Ha felhív, már az elején érzem, hogy szitkozódós kedvében van, ilyenkor szépen odahívom a telefonhoz, vagy a skype-hoz a férjem, hogy beszélgessen vele, mert nekem dolgom van, végül is mégis csak az Ő kis húga. :-)

Ha itt van nálunk és itt is belekezd, akkor is simán otthagyom másra. Ha esetleg olyan a szitu, hogy illetlenség felállni és otthagyni, pl. közös családi vacsora, akkor elkezdem kizárni a gondolataimból, egy idő után nem is hallom, hogy mit mond, csak azt látom, hogy milyen szánalmas. zen kívül van erre egy kéztartás, ami nekem bevált. edd magad elé a kezeidet és érintsd össze az ujjaidat, tudod, ahogy Merkel szokta :-D Ezt egyszer egy ezoterikus beállítottságú nő javasolta nekem, ezzel a kéztartással úgymond elhárítod magadról a negatív energiát. Nekem ugyan vannak kételyeim az ilyesmikkel, de némi placebo hatása azért van. Abban mindenképp segít, hogy rátudj koncentrálni a hárításra.

2014. nov. 1. 08:11
 4/15 A kérdező kommentje:
Ő is mindig megmondja a tutit, szerintem eszébe sem jut, hogy mennyire bántó dolgokat mond. A legjobb az volt, amikor lazán közölte, hogy most nem is tudta, hogy nyitott házasságban élünk a férjemmel!!!Az egyik hasonló beállítottságú barátnője látta egy nővel a férjem egy rendezvényen. Erre ő elkönyvelte, hogy megcsal engem, és én mennyire hülye vagyok, hogy hagyom magam az orromnál fogva vezetni. Ezen kívül természetesen az én hibám,hogy a gyerekem keveset eszik, néha hisztizik. Bezzeg, amikor nála van!!Leszól, mert új játékok veszek a gyereknek, mert már így is rengeteg van neki.Ha elmondom, hogy nem egészen úgy vannak a dolgok, ahogyan ő elképzeli, mélységesen megsértődik. Tehetetlen vagyok!!!
2014. nov. 1. 08:13
 5/15 anonim ***** válasza:
Ezen kívül, és Tedd magad elé* Bocsánat, ragad a billentyűzetem :-D
2014. nov. 1. 08:14
 6/15 anonim ***** válasza:
88%
Igen ismerek.A legjobb elkerülni öket,vagy nem figyelni arra amit mondanak.
2014. nov. 1. 09:01
 7/15 anonim ***** válasza:
88%

"Olyan személyekre, családtagokra gondolok, akivel napi kapcsolatban vagytok, tehát nem lehet elkerülni őket."

De-de, pont ezt teszem, kerülöm őket :) Akivel hosszú évek alatt sem sikerült normális kapcsolatot kialakítanom, azt bizony vagy teljesen leépítettem, vagy minimalizáltam az illetővel a kapcsolatot.

Hozzátenném, pont az anyukámmal a távolságtartás miatt lett végül olyan a kapcsolatom a húszas éveim közepére, amilyet mindig is szerettem volna. Rájött, hogy ha nem változtat, elveszít, most közelebb állunk egymáshoz, mint valaha :)

2014. nov. 1. 09:39
 8/15 anonim ***** válasza:

Nah ez hosszú lesz!

A legsúlyosabb a bátyám...semmi sem jó neki!!! Mindenki sz*r szemét, kihoztuk külföldre, addíg imádta az országot,a férjemet, még a macskát is, most 2 év után mindent gyűlöl-.-" A férjem neki besúgó aljas, a macska meg redvás dög...a munkahelyén csicskul, megcsinálja más munkáját is,aztán sír hogy túlóráznia kell....ezerszer beszéltünk már vele, most már csak a lekoptatás maradt, van épp elég bajunk,és már a páeomnak is elege van, hogy bár nem ért egy szót sem, hallja a hisztit, érzi a feszültséget (egy idő után az enyémet is ugye).

A másik a párom húga. Ha elkapja a gépszíj, elkezd hozzánk járni, sokszor napi szinten jön, itt múlatja az idejét, szekírozza a férjem, eszik. Vissza egyszer nem hívott...mindegy:). Szóltam már emiatt, akkor lelépett, de kb egy hónap után megint itt aludt, akkor is, amikor császáros szülésem után 1 héttel hazajöttünk, másnap jött enni meg hangoskodni, és akkor is napokig itt volt! Őt nehezebb levakarni, nem fogja fel hogy mi egy külön kis család vagyunk...

Az ilyen embereket meg kell próbálni kikerülni.

2014. nov. 1. 09:42
 9/15 anonim ***** válasza:
Még annyit a hugis sztorihoz, hogy szívesen látnám, de nem ilyen sűrűn....nagy a család, nem is szegények, mégis ide jár, holott mi a hónap végén igencsak mínuszban vagyunk:(
2014. nov. 1. 09:45
 10/15 anonim ***** válasza:

Bátyám... kerülöm, de már bejön a munkahelyemre. Múltkor hozzám vágott egy kis papírt bent, mikor két kamera vett, és azon röhögött, hogy kapkodok a levegőbe hogy elkapjam amit hozzám vágott.

Illetve bejött pénzt tarhálni is. 10 évvel idősebb, nincs munkája, de kiröhög, mert minimálbért keresek, és hogy hülye vagyok ennyiért dolgozni. De tarhálni tud.

2014. nov. 1. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!