A lányomnak(17) a legjobb barátnője 35 éves. És ha megkérdezzük tőle, hogy miért nem a saját korosztályával barátkozik akkor azt mondja, hogy ők nem elég érettek hozzá. Szerintem rossz hatással van rá ez a nő.
Azt értem, hogy a 17 évesnek őszinte motivációi vannak, és sokat tanul hat egy ilyen kapcsolatban. Ugyanakkor ide is csupa olyan ember írt, aki a fiatalabb volt egy ilyen barátságban. Mi motiválhatja az idősebb felet? Én nagyon kevés pozitív motivációt tudok elképzelni és sokkal több károsat. Az egyik pozitív lehet az, ha rettenetesen sajnálja a kiscsajt és próbál anyja helyett anyja lenni. Ez esetben viszont a valódi anyának igenis van aggódnivalója, hogy ő mit csinál rosszul, hogyan kéne pozitívabbá tenni a saját kapcsolatukat.
2017. febr. 19. 09:12
22/32 anonim válasza:
Igazad van, sokkal jobb lenne, ha a minden hétvégén be.aszós, cigizős, drogozós, szexmániás, éretlen, ítélkező, akár illegális dolgokba keveredő, felnőttként viselkedő 17 éves gyerekekkel lenne.
Az idősebb felet ugyanaz motiválhatja, ami a fiatalabbat. Barátokat akar. Ha a fiatalabb érett annyira, hogy idősebb barátja legyen, akkor jól kijöhetnek. Nincs ebben semmi furcsa. Ahogy abban sem, hogy leírtad, hogy rossz hatással van rá, csak azt nem, hogy miben és hogyan.
2017. febr. 19. 09:18
23/32 anonim válasza:
ebben semmi probléma nincs, nekem is volt 18 éves koromtól egy nagyon jó haverom, aki 40 is elmúlt már bőven
24f
2017. febr. 19. 10:28
24/32 anonim válasza:
egy barát bármilyen alakú , nemű,méretű, formájú és életkorú lehet...
2017. febr. 19. 11:01
25/32 anonim válasza:
Én 36f vagyok, és 69f az egyik barátom. És?
Nem vonzódunk egymáshoz, viszont sok a közös téma, és szeretünk hülyülni is. Mindenféle feltétel nélkül tud működni a dolog. Sőt párjainkkal együtt meglátogatjuk egymást hetente, kéthetente.
Miért ne barátkozhatnának? Korkülönbség? Hülyeség. Jól kijönnek egymással, vagy azért mert az idősebb még gyerek/kamasz lélekben, vagy pedig a lányod komolyabb, mint a korabeliek. Ennyi. :)
Nem lehet, hogy egyszerűen csak féltékeny vagyrá? Mert jobban kijön a lányoddal, mint Te magad, vagy mert Neked nincs igazi barátnőd?
2017. febr. 19. 11:04
26/32 anonim válasza:
21-re: Mi motiválhatja az idősebb felet?
Ami egy tanárt is, amiért szeret 40-50 évesen tizenévesekkel bajlódni. Ami egy 60 éves professzort is, hogy szeret fiatal tehetségekkel foglalkozni.
A fiatal hoz egy másik szemléletet, hozza a maga vitalitását és közhely, de fiatalon tartja az idősebbnek a lelkivilágát, gondolkodásmódját.
Én pl. 44 évesen nemrég tartottam egy tanfolyamot, ahol a részt vevők többsége 25-30 év körüli volt. Kifejezetten inspiráló volt a fiatal, szakmát kezdő (vagy újba belekezdő) emberek hozzáállása!
2017. febr. 19. 19:03
27/32 anonim válasza:
Nagyon sok a mai kis tizenêves éretlen a lànyodat megtudom érteni de sztem attol előbb ismerd meg a bnőjét hívd el magatokhoz !
2017. febr. 21. 22:41
28/32 anonim válasza:
Nekem is volt/ van ilyen barátnőm. Tartjuk a kapcsolatot a mai napig. Ebben semmi rossz nincs.24/N
2017. febr. 22. 10:11
29/32 anonim válasza:
18,éves koromban nekem is vot egy 14évvel idősebb barátnőm, ő férjes asszony volt 4gyerekkel.Egy hivatását nem gyakorló tanárnő volt,egy lelkész felesége.Nekem ő nagyon sokat adott lelkileg akkor,olyan dolgokat kaptam tőle:megértést,elfogadást,törődést amit a szüleimtől nem kaptam meg.Mindig figyelmesen és empatikusan meghallgatott.Ez érettségi,pályaválasztás előtt sokat jelentett.Sajnos befolyásolható voltam azokban az években és engedtem a környezet nyomásának(szülők, nagybácsi és felesége)és távol maradtam tőle.A nagymamám támogatta ezt az ismeretséget, őáltala ismertem meg.Nem tudom mi lett volna ha folytatódik ez a barátság...annyi bizonyos,hogy a szüleim ezek után se változtattak a viselkedésükön maradt minden a régi kerékvágásban.Ez már pár éve volt.Nekem azóta is vannak anyám korabeli "barátnőim".A saját anyámmal nem igazán jó a kapcsolatom.Esteleg próbálj elbeszélgetni a lányoddal,hogy mire vágyik,vagy magadban megvizsgálni milyen a kapcsolatotok.Ezzel nem célzok semmi rosszra.Saját tapasztalatom alapján nekem abban az időben szükségem volt rá,hogy valaki meghallgasson, megértsen, ne itélkezzen felettem,ne lekicsinylően beszéljen az olyan dolgokról amik foglalkoztatnak,még a legegyszerűbb dolgokban sem.És mindezt nem otthon kaptam meg.
2017. márc. 2. 12:28
30/32 anonim válasza:
Ha a lányod az érettségét kedveli benne, akkor mi az a "rossz hatás"?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!