Mikor gyereketekre családtagok vigyázznak fizettek érte?
Szüleim szoktak vigyázni a gyerekünkre, ill. tesómék is ajánlották már. Természetesen fizetés szóba sem kerülhet ilyenkor, nem is hallottam még ilyet.
Az utolsó mondatodat nem értem: mi köze ennek a gyerekvigyázáshoz?
Ha pénzt kérnek érte, hajtsd el őket a fenébe. Pénzért idegent is találsz, akinek nem kell hálásnak lenned.
Tehát a gyerek őnáluk lenne, nem ők jönnének a ti lakásotokba. Továbbá, ha fürdetés szóba kerül, akkor ott is aludnának.
Nézd, ha spórolás miatt fürdenek ritkán, akkor várható volt, hogy a gyerekkel kapcsolatban minden fillért ki akarnak fizettetni veled. Erről a fillérb..ó hozzáállásról önmagában megvan a véleményem.
Én a következőt tenném: kérném, hogy mérjék ki, hány liter vízben fürdették a gyereket és számolják ki, mennyi gáz kellett a melegítéséhez (a gáz hőértéke alapján lehet kiszámolni, ill. utána kell nézni a bojler vagy kazán hatásfokának is). Utána EZT (és egy fillérrel sem többet) kifizetném nekik.
Az ennivalót pedig vinném én, hogy ebből ne legyen vita.
És persze a lehető legritkábban bíznám a gyerekemet ilyen smucig rokonokra.
Én nem fizettem senkinek (család, barátok) de én sem kértem senkitől, akinek vigyáztam a gyerkőceire.
DE!
Ha rendszeresen vannak ott a gyerekeitek a kispénzű rokonnál - akik mint írtad olyan nyomorultak, hogy még a fürdővízen is spórolnak - akkor nyilván felajánlanék valamilyen összeget a gyerekek étkezésére.
Ha viszont nem csórók, csak igénytelenek és ezt spórolásnak állítják be, akkor ilyen helyre nem adom oda a gyerekem, akármilyen rokon.
Hozzávetőleges számolás alapján úgy gondolom a fürdővíz kb. 50-60 Ft lenne két gyerekre (tehát két fürdésre). A melegítés költségét nehéz saccolni, mert nagyon függ az ott kiépített rendszertől, de szerintem hasonló összeg.
Tehát alkalmanként kb. 100-150 Ft-ot vágnék a képébe, plusz (ha nem kamaszokról van szó) adnék 4 szelet kenyeret, 3-4 dkg vajat, 5-6 dkg vékonyra szelt szalámit stb.
Ha neki ez kell a boldogságához...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!